Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^ Tako je i meni bilo dok je PP nalog bio svež - ništa nisam mogao, iako je sve bilo uredno. Onda posle 10 dana dali mi da platim manji iznos, pa kasnije sve veći i veći.

Pisao sam im i zamolio da me nazovu na moj broj telefona, sto su uradili. Ako se pisano žališ, dobićeš genericki odgovoris da obrises cookies, probas drugi browser, itd.

Ni ti sluzbanici koji zovu ne mogu puno da urade jer je sistem automatizovan i ne mogu na njega da utiču. Za najviše 10 dana to plaćanje će proći. :)

Hvala puno, evo sad sam uspeo da platim jedan drugi servis. Možda je ipak do servisa koji treba da platim, možda je greška u njima.
Sačekaću neko vreme, pa možda mi i prođe.

Za koliko obicno legnu pare sa pp na Intesin devizni jer cekam vec 10 dana...

Za koliko obicno legnu pare sa pp na Intesin devizni jer cekam vec 10 dana...
Sad ce Zoran da ti kaze kako to nikada ne traje vise od 7 dana :p

Salu po stranu, ubrzala je Intesa zadnja 3 meseca, ali opet potraje i po 15 dana. A trenutno moze mnogo duze da potraje, zbog ovih radova. Sto je najgore mozda je i stiglo, ali ne vidis i ne mozes da koristis, opet zbog radova! Trebalo je do 7. novembra da traju, ali nesto imaju "problema" sa nekim novinama.

Vidis na to te radove sam skroz zaboravio. Probaću da odem do banke pa da vidim šta se dešava

Zar nije isto vreme cekanja kao i na karticu? Sto bi bilo izuzetaka

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ne moze na racun kod nas uopste da se povlaci, oni i misle na Visa Internet/Electron, koja je vezana za devizni.

• Like
Reagovanja: M J
Imam pitanje, ne mogu sa naloga na redbubble (sajt za zaradu preko dizajna) da dobijam pare na paypal. Pise da mora da bude verifikovan PP nalog, ali opet ne moze. Da li je problem sto sam iz Bih?

Da li je realno da se ceka po 10 dana da sa PP legnu pare na karticu? Pa pesaka bi ih iz amerike brze doneli.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na Intesinu trenutno - da.

Koliko se inace ceka u ostalim bankama? Otvoricu onda racun u nekoj normalnijoj banci ako leze za 2-3 dana

Komercijalna je ja mislim manje....ali na Intesinoj ni ja nisam dobio za manje od 7 dana, doduse ne dizem cesto..

U KOmercijalnoj je najteza stvar da se dobije Visa kartica sa CVV kodom; pre cete dobiti kredit sa 0% kamate. Tako da nemamo bas puno iskustva sa njom.

Ono sto bi preporucio eventualno, pored Komercijalne, su AIK, UniCredit i RF. RF ce uzeti 1-2% to je neizbezno, ali dosta bankomata im prima i isplacuje evre sada, a ako nesto moze - moze u RF, dakle radice kako treba. UniCredit isto na nekim bankomatima moze da isplati EUR, i slicna je prilicno Intesi po mogucnostima inace. AIK je jedino dobra sto znamo da nema provizije za ino placanje na Visa Electron, ali se VE placa.

Radije cu da dam Rf-u 1-2 % a da podignem pare za 3 dana nego da ih podizem bez provizije 15 dana.

^Koja im je to kartica trenutno? Ranije je Komercijalna imala Visu Classic koja je mogla da se koristi na PayPalu bez problema ali su je ukinuli :smash:

3 godine važi, 500 dinara jednokratno.

one&only

Moze, ali i sam znas da bledo gledaju kad prvi put dodjes.

Sto se cekanja tice, ja radije ne bih cekao niti platio :) Ali ako mora, biram cekanje. 1% kamate za 15 dana je postojalo samo kod Jezde.

Može da se setuje negde da po defaultu transakcije budu u valuti koju prodavac stavi, da ih posle moja banka konvertuje u RSD ako je potrebno, ne da paypal radi konverziju u RSD?

^ Procitaj prvi post

Sent from Xperia T

PayPal (*FAQ u prvom postu)

Hmmm,3 godine vucem kintu sa PP na Visa Electron u Intesi i uvek je stizala za 3,maximum 4 radna dana.
Poslednji put,kinta povučena 5. novembra i jos uvek je nema na računu. Danas evo 6. radni dan. Povukao sam je da bih imao love na kartici za onaj 11.11 ali aj nema veze za to,sad mi je vec cudno sto jos nije leglo.
Da li imam razloga za brigu?
Svratio danas u Intesu i naravno tamo me gledaju kao da je PayPal juce napravio neki student iz Azerbejdžana,nemaju pojma sto jos nije stiglo i nemaju veze za PP.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
A ja sam jos veca dalabu sto sam povlacio pare jer mi sad trebaju za placanje na netu..

Možda treba dodati u prvi post da sada traži pri registraciji naloga ID ili:

mG5HRKi.png

Ne znam od kada je tako ali mislim da ranije nije tražilo, ili grešim (registrovao nalog davno)?

Nisam siguran kada su to uveli ali ranije nije trazio.

Ljudi, može li pomoć? Pisao sam u temi o Carini na pošiljke (jer sam bio ubedjen da su naši odgovorni), ukratko, naručio mobilni telefon preko Geekbuying koji je ukraden u transportu. Pokrenut i eskaliran spor i sada mi PayPal piše sledeći mejl:
Dear ...,

After reviewing your case, we've determined that you are eligible for a refund of 244,29 EUR.

To receive your refund, you need to:

Return the item(s) to the seller at the address we provide. If you purchased multiple items with this one transaction, you may only be required to return specific items. Not all items need to be returned if you're only asking for a refund related to a portion of a multi-item purchase.
Provide proof of shipment in the Resolution Center before 23 November 2017. The returned merchandise must be in the same condition as when you received it and you are responsible for any costs associated with the return. If the transaction was 200,00 EUR or more, we need the seller to sign confirmation of receipt.

Return address:

GEEKBUYING

4 F, A3 Tower, hekan Industrial Zone, wuhe Avenue NO.41 , Bantian, Longgang District, Shenzhen, Guangdong Province 518116 China

Transaction details:

Case ID number: ...

Seller's name: GEEKBUYING

Seller's email: [email protected]

Seller's transaction ID: ...

Transaction date: 24 September 2017

Transaction amount: -244,29 EUR

Shipping Guidelines

To receive your refund, we need to confirm that you sent the merchandise to your seller. Once you've shipped the merchandise, please log in to your PayPal account and visit the Resolution Center to provide proof of shipment for the package.

If the transaction was 200,00 EUR or more, we require signature confirmation from your seller. This is an additional service that most shipping companies can provide, when requested.

We suggest you retain a copy or photograph of the shipping label to verify the address of the shipping recipient. In some instances you may be required to provide this document to PayPal.

Once we have confirmed your seller has received the merchandise, we will issue your refund. The refund amount should reflect in your PayPal balance within 5 business days, if not sooner. If you paid with a credit card, the money is refunded to your credit card. Please note, it can take up to 30 days for the refund to appear on your card statement.

Remember, you need to ship the merchandise and provide proof of shipment in the Resolution Center before 23 November 2017. You can also cancel this claim at any time in the Resolution Center. If we don’t hear from you before the deadline, the case will be closed and you will not receive your refund.

Sincerely,

PayPal

Help Center | Resolution Center | Security Center

Please do not reply to this email. To get in touch with us, click Help & Contact.
Pošiljku (ono što je ostao od nje) ja više nemam u svom posedu: kada sam dobio od pošte Zapisnik o defektnoj pošiljci, tražili su mi da ostavim sve kod njih (valjda kao dokaz, imao sam slike, pa mi nije bilo važno), što sam i napisao Geekbuyingu u mejlovima koje sam razmenio sa njihovom... botovima. Sad mi PayPal traži da, u prilično kratkom roku, pošiljku pošaljem nazad i dostavim dokaz o slanju. Vrednost transakcije je preko 200 evra i, kako piše u gornjem mejlu, kada stigne u Kinu, Geekbuying mora da potvrdi. Pitanje je i šta je sa sadržajem te pošiljke u pošti sada i da li bih uopšte mogao da je dobijem nazad...

Kako da kontaktiram nekog živog u PayPal i da im objasnim situaciju (odgovor na ovaj mejl se ne nadzire)?

I meni i dalje ne stizu pare a povukao sam ih 8.Novembra. Dobio sam poruku od Postanske 23584982_10214224034025545_1372486797_o.jpg, pa je l to znaci da jos treba da cekam na da legnu pare. Inace ovu poruku sam dobio dan posle povlacenja novca.

Kod mene jos gore,ja cekam od cetvrtog i jos nista,nikad toliko nisu kasnili...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na koju karticu si povlacio?

Nazad
Vrh Dno