Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Visa Electron. Stiglo pre sat vremena. Ali bas me cudi,nikad nisam cekao vise od 3 radna dana sad stiglo tacno 7. radnog dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da javim i meni su legle pare u toku dana a povukao sam ih 3.11

Ljudi, može li pomoć? Pisao sam u temi o Carini na pošiljke (jer sam bio ubedjen da su naši odgovorni), ukratko, naručio mobilni telefon preko Geekbuying koji je ukraden u transportu. Pokrenut i eskaliran spor i sada mi PayPal piše sledeći mejl:
Pošiljku (ono što je ostao od nje) ja više nemam u svom posedu: kada sam dobio od pošte Zapisnik o defektnoj pošiljci, tražili su mi da ostavim sve kod njih (valjda kao dokaz, imao sam slike, pa mi nije bilo važno), što sam i napisao Geekbuyingu u mejlovima koje sam razmenio sa njihovom... botovima. Sad mi PayPal traži da, u prilično kratkom roku, pošiljku pošaljem nazad i dostavim dokaz o slanju. Vrednost transakcije je preko 200 evra i, kako piše u gornjem mejlu, kada stigne u Kinu, Geekbuying mora da potvrdi. Pitanje je i šta je sa sadržajem te pošiljke u pošti sada i da li bih uopšte mogao da je dobijem nazad...

Kako da kontaktiram nekog živog u PayPal i da im objasnim situaciju (odgovor na ovaj mejl se ne nadzire)?

Ljudi su zvali PayPal telefonom.

Vrati se u Postu sa tim zapisnikom sto su ti dali i trazi da ti vrate paket - ne znam sta bi drugo mogao.

Ljudi, može li pomoć? Pisao sam u temi o Carini na pošiljke (jer sam bio ubedjen da su naši odgovorni), ukratko, naručio mobilni telefon preko Geekbuying koji je ukraden u transportu. Pokrenut i eskaliran spor i sada mi PayPal piše sledeći mejl:
Dear ...,

After reviewing your case, we've determined that you are eligible for a refund of 244,29 EUR.

To receive your refund, you need to:

Return the item(s) to the seller at the address we provide. If you purchased multiple items with this one transaction, you may only be required to return specific items. Not all items need to be returned if you're only asking for a refund related to a portion of a multi-item purchase.
Provide proof of shipment in the Resolution Center before 23 November 2017. The returned merchandise must be in the same condition as when you received it and you are responsible for any costs associated with the return. If the transaction was 200,00 EUR or more, we need the seller to sign confirmation of receipt.

Return address:

GEEKBUYING

4 F, A3 Tower, hekan Industrial Zone, wuhe Avenue NO.41 , Bantian, Longgang District, Shenzhen, Guangdong Province 518116 China

Transaction details:

Case ID number: ...

Seller's name: GEEKBUYING

Seller's email: [email protected]

Seller's transaction ID: ...

Transaction date: 24 September 2017

Transaction amount: -244,29 EUR

Shipping Guidelines

To receive your refund, we need to confirm that you sent the merchandise to your seller. Once you've shipped the merchandise, please log in to your PayPal account and visit the Resolution Center to provide proof of shipment for the package.

If the transaction was 200,00 EUR or more, we require signature confirmation from your seller. This is an additional service that most shipping companies can provide, when requested.

We suggest you retain a copy or photograph of the shipping label to verify the address of the shipping recipient. In some instances you may be required to provide this document to PayPal.

Once we have confirmed your seller has received the merchandise, we will issue your refund. The refund amount should reflect in your PayPal balance within 5 business days, if not sooner. If you paid with a credit card, the money is refunded to your credit card. Please note, it can take up to 30 days for the refund to appear on your card statement.

Remember, you need to ship the merchandise and provide proof of shipment in the Resolution Center before 23 November 2017. You can also cancel this claim at any time in the Resolution Center. If we don’t hear from you before the deadline, the case will be closed and you will not receive your refund.

Sincerely,

PayPal

Help Center | Resolution Center | Security Center

Please do not reply to this email. To get in touch with us, click Help & Contact.
Pošiljku (ono što je ostao od nje) ja više nemam u svom posedu: kada sam dobio od pošte Zapisnik o defektnoj pošiljci, tražili su mi da ostavim sve kod njih (valjda kao dokaz, imao sam slike, pa mi nije bilo važno), što sam i napisao Geekbuyingu u mejlovima koje sam razmenio sa njihovom... botovima. Sad mi PayPal traži da, u prilično kratkom roku, pošiljku pošaljem nazad i dostavim dokaz o slanju. Vrednost transakcije je preko 200 evra i, kako piše u gornjem mejlu, kada stigne u Kinu, Geekbuying mora da potvrdi. Pitanje je i šta je sa sadržajem te pošiljke u pošti sada i da li bih uopšte mogao da je dobijem nazad...

Kako da kontaktiram nekog živog u PayPal i da im objasnim situaciju (odgovor na ovaj mejl se ne nadzire)?

Ljudi su zvali PayPal telefonom.

Vrati se u Postu sa tim zapisnikom sto su ti dali i trazi da ti vrate paket - ne znam sta bi drugo mogao.

Pisao sam PPu preko Message centra i dobio još jedan generički odgovor bez pravog odgovora: "We will add this information to your case". Nema nikakve nove informacije, nego pitanja... ljopci.

Enivej, uspeo sam prilično brzo za naše uslove da dobijem sve i odmah sam poslao. Sad me brine onaj štrajk u Zemunu, jer može jako puno vremena da prodje dok tracking brojne proradi...

Hmmm,3 godine vucem kintu sa PP na Visa Electron u Intesi i uvek je stizala za 3,maximum 4 radna dana.
Poslednji put,kinta povučena 5. novembra i jos uvek je nema na računu. Danas evo 6. radni dan. Povukao sam je da bih imao love na kartici za onaj 11.11 ali aj nema veze za to,sad mi je vec cudno sto jos nije leglo.
Da li imam razloga za brigu?
Svratio danas u Intesu i naravno tamo me gledaju kao da je PayPal juce napravio neki student iz Azerbejdžana,nemaju pojma sto jos nije stiglo i nemaju veze za PP.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni danas leglo posle rekordnih 14 dana čekanja. Prekjuče pitao u Intesi kod Lutrije , kaže lik da je nešto usporeno, ne zna zašto.
Ranije 5-7 dana max.
Strpljenja,

Nije do inteze odmah da potvrdim jer sam ja povukao na visu karticu druge banke 04.11. i još nije leglo [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

ХалкБанк-а - Затражено у понедељак (ПП задржао 1 дан новац), уторак одобрили пренос средстава, четвртак новац доступан за преузимање (подизање), максимално 2-3 дана (без пп провере, 4 са провером)...

Zakoračila sam u freelance vode i polako uplivala u celu tematiku načina isplate.

Nekako sam se odlučila da bih primala novac preko PayPal-a. Međutim, nikako nisam mogla da se odlučim za najpogodniju banku, sada sam zapela na koraku dobijanja Vise Electron kartice koju ću moći da dobijem tek za mesec dana, a prvu uplatu trebam da imam početkom decembra. Polako se hladim od PayPala i razmišljam o Payoneeru.

Jel može neko da mi napravi paralelu između ova dva servisa? Prednosti i mane (PayPal VS Payoneer). Čitala sam na internetu razlike, ali ne mogu da se oslanjam na to ako nemam feedback kako to funk u Srbiji.

Hvala unapred :)

Ne treba ti Visa kartica odmah, ti primaš pare na PP balance, ne na račun u Srbiji, a karticu možeš da dodaš kasnije i povučeš sredstva kad ti trebaju.
Možeš da imaš PP nalog bez ijedne vezane kartice, što dobiješ para kao prodaju/zaradu/poklon potrošiš na dalju kupovinu nečega.

Poslednja izmena:
Pa meni treba novac odmah, čim legne :D U tom grmu leži zec

Jedino što sada mogu da uradim je da ga vežem za dinarski račun preko Vise, jer ta Visa koju imam može da se veže samo za dinarski (Erste banka). Kapiram da bih izgubila dosta na konverziji $ u RSD, zato sam promenila banku i sada sam na čekanju za Visu Electron koju mogu da vežem za devizni.

Ne bih otvarala račun u 3. banci, muka mi je više. Počela sam da razmišljam o Payoneeru, jer bi je dobila za max 2 nedelje (što mi odgovara) vidim da je održavanje "povoljnije" tako da sam sad u rebusu

Ti u bilo kom slučaju nećeš pare odmah dobiti, povlačenje para može da traje do 2 nedelje a zbog trenutnih problema sa Visom i 3 nedelje. Sačekaj karticu koju dobiješ, u međuvremenu radi svoj posao normalno i primaj uplate, najlakše je povući pare.

Mislim da jeste do inteze, U subotu, 11.11. mi je uplacen refund na PayPal, u sredu ujutro 15.11. je novac bio na kartici(Komercijalna banka, ova internet kartica jednokratna od 500din koja vazi 3 godine).

Znam da novac ne mogu da dobijem čim mi je uplaćan, i nije mi problem da sačekam 5-7 dana u normalnim bankama. Ovo što u Intesi treba da se proknjiži i po 3 nedelje, neću da komentarišem.
Ja do kraja 1.nedelje decembra moram da imam novac u rukama, dakle ne mogu da čekam a da mi se novac gomila na PP
Imam 2 opcije: 1. Da otvorim ipak PayPal i povežem ga sa dinarskim (pa kada mi dođe Visa verovatno krajem godine, da povežem nju za PP)
2. ili da uzmem Payoneer

Počela sam ozbiljno da razmišljam o Payoneeru, ali ne mogu nigde da nađem razlike kako ova dva servisa funk u Srbiji. Koji ima manje provizije, šta je isplativije itd

A c o, znam da novac ne mogu da dobijem čim mi je uplaćan, i nije mi problem da sačekam 5-7 dana u normalnim bankama. Ovo što u Intesi treba da se proknjiži i po 3 nedelje, neću da komentarišem.
Ja do kraja 1.nedelje decembra moram da imam novac u rukama, dakle ne mogu da čekam a da mi se novac gomila na PP
Imam 2 opcije: 1. Da otvorim ipak PayPal i povežem ga sa dinarskim (pa kada mi dođe Visa verovatno krajem godine, da povežem nju za PP)
2. ili da uzmem Payoneer

Počela sam ozbiljno da razmišljam o Payoneeru, ali ne mogu nigde da nađem razlike kako ova dva servisa funk u Srbiji. Koji ima manje provizije, šta je isplativije itd

Koliko je meni poznato, mada je prošlo podosta vremena, Visa Internet kartica, koja je vezana isključivo za EUR devizni računa, se u Intesi čeka do oko 10 dana.

Ne vidim zbog čega već danas ne bi podnela zahtev koja će, osim u slučaju nepredvidljivih okolnosti, da se realizuje i pre prve sedmice sledećeg meseca?

Koliko je meni poznato, mada je prošlo podosta vremena, Visa Internet kartica, koja je vezana isključivo za EUR devizni računa, se u Intesi čeka do oko 10 dana.

Ne vidim zbog čega već danas ne bi podnela zahtev koja će, osim u slučaju nepredvidljivih okolnosti, da se realizuje i pre prve sedmice sledećeg meseca?

Zato što ne želim račun u Intesi, zatvorila sam račun kod njih pre 2god jer su mi se smučili. Generalno postoji problem sa izradom Visa kartica. Trenutno ih nema ni u Unicredit banci ni u AIK, izrada počinje tek u decembru

Zato što ne želim račun u Intesi, zatvorila sam račun kod njih pre 2god jer su mi se smučili. Generalno postoji problem sa izradom Visa kartica. Trenutno ih nema ni u Unicredit banci ni u AIK, izrada počinje tek u decembru
U redu, onda neka MasterCard u drugoj banci. Ne verujem da je period čekanja duži od Intesinog.

Na kraju krajeva: otvoriš račun, dobiješ karticu, sačekaš i podigneš pare, vratiš karticu, zatvoriš račun, ne vidiš Intesu više.

Badpixel, u kojoj banci imaš dinarski a u kojoj čekaš Visu?
Imam dinarski u Erste, čekam Visu u AIK jer nemam troškove održavanja, banka ne uzima proviziju i imaju povoljan kurs, novac leže za 3 dana.

U redu, onda neka MasterCard u drugoj banci. Ne verujem da je period čekanja duži od Intesinog.

Na kraju krajeva: otvoriš račun, dobiješ karticu, sačekaš i podigneš pare, vratiš karticu, zatvoriš račun, ne vidiš Intesu više.

Ovo mi je jedna od opcija, ali mi je zent jer je kolega primio novac na pp 3.11 danas je 17.11 i novac još nije legao kod Inteze. Zvali su ga da ga mole za razumevanje jer će i dalje raditi na sistemu, nisu precizirali do kad.

Tri puta si ponovila Payoneer, imaš posebnu temu o njemu:

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?376681-Payoneer-informacije-i-iskustva&highlight=payoneer

on nema šta da traži pored PP
Znam, videla sam temu, isčitala par stranica unazad ali ja sam pitala za poređenje (iskustveno) između ova 2 sistema. Isto tako da sam pisala na temi za Payoneer mogli bi da mi kažu idi na pdf PayPal pa vidi tamo, zar ne? Trenutno sam na pola puta otvaranja PP (ova papazjanija oko VISA kartice), pa sam se ipak odlučila da pišem ovde.

Hvala vam :)

Bez obzira što se tebi žuri, to se ne radi tako, sve ima svoj tok na koji ne možeš da utičeš. Poveži Erste Visu, prežali proviziju, pa posle poveži Visu iz Aika kad stigne. Imaš pravo do 8 kartica da povežeš na PP.
Kako nemaš troškove u Aik-u?

Poslednja izmena:
Bez obzira što se tebi žuri, to se ne radi tako, sve ima svoj tok na koji ne možeš da utičeš. Poveži Erste Visu, prežali proviziju, pa posle poveži Visu iz Aika kad stigne. Imaš pravo do 8 kartica da povežeš na PP.
Kako nemaš troškove u Aik-u?
Ima, jedini trošak je 100din mesečno za Visu
Ono na šta sam ja mislila je da nema troškova otvaranje i održavanje deviznog računa, banka ne uzima proviziju niti bilo šta što legne na račun. Koliko sam razumela službenicu, ako preko paypal-a primam $ mogu da povučem $ na devizni, mada ovo bi valjalo proveriti.

Zapravo sve što ja očekujem od banke je da mi novac legne relativno brzo (što je u slučaju AIK-a za 3 dana max, vidim po forumima da nekima legne i za par h), kurs po koliko toliko bliskom srednjem kursu NBS i bez paprenih provizija. Tako da sam se lako odlučila za banku.

Mislim da sam pošteno otišla u off na ovoj temi, tako da ovde stajem :D

Ono na šta sam ja mislila je da nema troškova otvaranje i održavanje deviznog računa, banka ne uzima proviziju niti bilo šta što legne na račun. Koliko sam razumela službenicu, ako preko paypal-a primam $ mogu da povučem $ na devizni, mada ovo bi valjalo proveriti.

Otvaranje i zatvaranje deviznog računa se ne naplaćuje ni u jednoj banci u Srbiji.

Povucene pare sa Paypal-a 13.11 upravo legle, Intesa VISA Internet kartica.

Zakoračila sam u freelance vode i polako uplivala u celu tematiku načina isplate.

Nekako sam se odlučila da bih primala novac preko PayPal-a.

Trenutno sam na pola puta otvaranja PP

Jesi li ti uopste primila neki novac na tvoj Paypal sa tog nekog Freelance sajta koji koristis (ako je to u pitanju)? Obicno se za prvu uplatu dugo ceka dok oni kao ne provere da si legit, tako da ako jos uvek nisi to obavila, tesko da ces u rukama imati novac do tog perioda koji si zacrtala.

Jesi li ti uopste primila neki novac na tvoj Paypal sa tog nekog Freelance sajta koji koristis (ako je to u pitanju)? Obicno se za prvu uplatu dugo ceka dok oni kao ne provere da si legit, tako da ako jos uvek nisi to obavila, tesko da ces u rukama imati novac do tog perioda koji si zacrtala.

Ne, nisam primala novac do sad.

Zapravo, o čemu se radi :D Ne radim za freelance sajtove, radim za inostranu firmu. Platu bih dobijala svakog 2. u mesecu, dakle ne zavisim ni od kakvog servisa ili politike freelance sajtova.
Kapiram da bi novac legao maximum za nedelju dana, što je meni ok. Ali ja imam neke druge troškove koje moram da pokrijem do tada, a računala sam na taj novac za pokriće.
Eto, tu mi se napravio ceo kuršlus :sceptic:

Neverovatno je koliko paypal daje losu tarifu za euro. 180$ racuna kao 148€,a trebalo bi 153€

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vrh Dno