Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^ Visa Electron Intezina vezuje se samo za devizni račun u €, pa nema bas puno smisla da se njome plaća u zemlji ili dižu novci s bankomata zbog konverzije pri svakoj transakciji. Svakako bolje podici € na opisani način na salteru ili kupiti dinare online i koristiti Visu Inspiron Intezinu za dinarska placanja i bankomat (uz 2.400 din godišnje troška za održavanje dinarskog tekućeg računa).

Poslednja izmena:
Sa Electron može sa bankomata, sa Internet samo sa šaltera (i ne skidaš sa kartice, već deviznog računa povezanog sa karticom).

Ja sam dobio uz tu karticu i karticu deviznog racuna i to je to jel? prvi put radim ovo pa mi je frka, i koliku proviziju udaraju prilikom podizanja?

Nema provizije :D za sta da uzimaju proviziju

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja sam dobio uz tu karticu i karticu deviznog racuna i to je to jel? prvi put radim ovo pa mi je frka, i koliku proviziju udaraju prilikom podizanja?
Ako ides na salter, nista.
Ali ako sa Visa Electron podizes na bankomatu, provizija je 1.75% (+4-6% ako nemas evre na njoj nego drugu valutu). 1.75% je provizija za konverziju evra u dinare, posto na ATMu moras podici dinare, a na kartici imas evre. AKo imas drugu valutu, onda BIB kroz svoj kurs prvo konvertuje nju u dinar, dinar u EUR (opet po svom kursu), sto je 4-6% (zavisi od valute, mozda i vise za Franak), pa onda opet onih 1.75% za EUR->RSD :)

Razmislite da uzmete u Komercijalnoj Visu vezanu za devizni racun (pogledajte temu o KOmercijalnoj banci, nekoliko zadnjih strana, pise koja tacno, NE MOGU SVE da se vezu za devizni). Sa njom mozete i EUR podizati ne nekim KomBank bankomatima.
Zaboravih koliko bi kostala Visa Electron u UniCredit, ali i kod njih moze da se podize EUR na bankomatima.

Da li je moguce iz nase zemlje da se koristi opcija: "Send money to friends and family" ?

Možda obrnuto, od ovih se ne mož' uzme ni kijavica...

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Skoro sam otvorio pp.me i nisam ga koristio ali ce mi mozda zatrebati uskoro. Cini mi se da sam prilikom otvaranja video da postoji opcija da posaljilac para placa proviziju ali sad ne mogu da nadjem kako treba da izgleda link za to. Kako da odradim to?

Pozdrav svima.
Mozda je glupo pitanje ali da li Vam neko može poslati novac preko "invoice" opcije ili je to samo kad želi da naplati novac od Vas?
Imam situaciju gde neko želi da mi plati nešto ali mi šalje invoice na mail koji bi ja trebao da potvrdim pa mi je malo sumnjivo.

Ne klikći ni na kakve linkove koje ti takvi likovi šalju. Ako će neko da ti plati na PP on će ti zatražiti samo email i ništa više a pare će ti se pojaviti na PP balance.

Hvala puno.

Pozdrav svima.
Mozda je glupo pitanje ali da li Vam neko može poslati novac preko "invoice" opcije ili je to samo kad želi da naplati novac od Vas?
Imam situaciju gde neko želi da mi plati nešto ali mi šalje invoice na mail koji bi ja trebao da potvrdim pa mi je malo sumnjivo.
Jesi li freelancer?

Naravno da može da se posalje novac preko invoice. Ali invoice salje samo onaj ko treba da primi novac. Tako da ako ti trebaš da primiš novac, onda ti šalješ ili obrnuto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zar nije prijem novca najlakse realizovati preko PayPal.me
Zasto komplikovati

Neki klijenti traže fakturu za naziv usluge koji placaju i koliko košta svaki task. Zato sto im treba zbog firme.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam pošiljku koja je jedino na 17track označena kao isporučena na odredište u Kini, još pre 3 dana. Nijedan drugi sajt, koji sam isprobao, nema nikakvu informaciju od momenta kad je pošiljka ušla u Kinu, što je bilo pre dve nedelje. Po njima, status je na "In Transit" ili "delivering" i slično. Ne bih se cimao da nisam video da je dispute na PP osvežen dan posle potvrde prijema, ali da se ništa nije promenilo. Osvežavanje ide jednom nedeljeno i ne želim nepotrebno da čekam, jer je već proteklo 2,5 meseca.

Pošto je potvrda prispeća uslov da mi Paypal uradi povraćaj novca, ne znam kako oni proveravaju status i da li čekaju poruku od primaoca (u ovom slučaju prodavac), koji realno ima interes da se oglasi kasnije i slučaj mu nije prioritet?

Kupio sam nesto preko visa kartice na ebayu pa sam cancelovo porudzbinu i pise mi status cancelled ,e sad zanima me kada ce mi se te pare vratiti na karticu ?

Jel može nekako na PayPal da sw doda nova adresa za isporuku ali sa drugim imenom i prezimenom?

Sa jednog sajta isporučuju samo na adresu sa PP-a, a ja bih da naručim na drugaricu iz Slovenije.

Imas da dodas novu adresu na paypalu u podesavanjima

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ali ne moze da bude druga drzava.
Za onaj tvoj primer, moze da se desi da ti posalju u Srbiju :)

Ja sam kupio nesto na drugaricinu adresu u nemackoj bez problema.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Paypal adresa?? Nije problem naruciti na drugu zemlju kad hoće ali ako insistiraju na paypal adresi onda je malo teže [emoji48]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ali gde je opcija I za drugo ime primaoca?

Pokušao sam da menjam adresu isporuke i to može, ali polje za drugo ime i prezime ne postoji. Makar meni nije bilo preko Waterfox-a (mislim da je verzija 56).

Da li moze novac sa PayPal da se povuce na Visa Inspire Banca Intesa debitnu karticu?

Збунили сте човека начисто :) @nemanja123 Није могућа промена и додавање адресе за слање у оквиру ПејПал система. ПејПал је само посредник између тебе и продавца и ништа више.

Он хоће у оквиру ПејПал-а да дода адресу за слање, а тренутно има понуђено само адресу која се поклапа са подацима на картици коју користи за плаћање.

Poslednja izmena:
Збунили сте човека начисто :) @nemanja123 Није могућа промена и додавање адресе за слање у оквиру ПејПал система. ПејПал је само посредник између тебе и продавца и ништа више.

Он хоће у оквиру ПејПал-а да дода адресу за слање, а тренутно има понуђено само адресу која се поклапа са подацима на картици коју користи за плаћање.
Tako je :)
Nažalost ne može.

Da li moze novac sa PayPal da se povuce na Visa Inspire Banca Intesa debitnu karticu?

Izvinjavam se, mozda je vec negde odgovoreno na ovo pitanje, stvarno sam citao ovaj thread, ali nisam naisao na odgovor, pa ako neko moze da mi da odgvor na pitanje koje sam postaio, a to je da li moze novac sa PayPal da se povuce na Visa Inspire Banca Intesa debitnu karticu, jer sam greskom umesto na Visa Electron Banca Intesa debitnu karticu (za koju znam da moze da se povuce novac sa PayPal) isplatu zatrazio na Visa Inspire? I ako ne moze sta se sada desava sa tim novcem, posto je PayPal vec izvrsio proveru i poslao je novac? Hvala unapred na odgovoru.

Vrh Dno