Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Za refund saljes, i ti snosis troskove - da ne kazem sta ti se na PayPal Buyer Protection with Return Shipping covered.... smejurija.

Teški šibicari, posebno od kad su se odvojili od ebay-a, gledaju na svaki način da otežaju život korisnicima, a kad im se požališ, samo dobijaš generičke polu*****ne odgovore.
Meni recimo već godinu dana drže zarobljenu jednu refundaciju, koju su mi bez i jednog valjanog razloga konvertovali u dinare i sada te pare ne mogu nikako da iskoristim, da bar kupim nešto.
U paypal balance stoje samo ti dinari, koje ne mogu da konvertujem u evro ili neku drugu valutu, jer im konverter ne prihvata naš dinar i uvek javlja grešku.
Kad pokušam da nešto kupim, uvek mi prvo skida evro sa kartice, dok ovi dinari stoje u balansu neiskorišćeni.
Džaba ja njima objašnjavam da sam robu kupio u dolarima i da mi je u nekim ranijim slučajevim refund uvek vraćan u istoj valuti u kojoj je potrošen, da mi je čekirana opcija da pp ne vrši internu konverziju, ne vredi...
Iako je greška isključivo njihova, ne pada im na pamet da išta urade.
Sreća da je u pitanju manja suma, ali odnos prema korisnicima im je očaj živi.
Pošto ne znam da postoji online prodavnica u kojoj se može platiti dinarima preko pp, ostaje mi samo da čekam, dok im jednog dana taj buđavi konverter ne proradi.

Sad vidim mejl, gde su opet menjali user policy agreement, ima tri tone teksta, ali ne sumnjam da opet navlače vodu na svoju vodenicu, a korisnici neka se snađu...

Poslednja izmena:
To je novo mislis? Ne, imao sam i 2001. PayPal nalog, ISTI su bili.
Genericki odgovori uvek.

Telefon mogu da pošaljem preko pošte ali prvo ide na neku carinu ???? Koji je to fazon i zašto da opet nešto carine .

Sent from my Le X820

popunis obrazac cn-22 ako se dobro secam, pokazes kad predajes otvoren paket cariniku tj radniku poste i kazes da saljes na servis :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Moze da kaze sta hoce ali oni uvek stikliraju da ide kao poklon,mislim nema probelma ni tako ali eto da se zna

Kad saljes i zalepe sve one nalepnice u posti trazi da slikas paket da bi imao i taj dokaz,i obavezno salji sa povratnicom(koju retko kad vracaju) ali opet je sigurnije

Poslednja izmena:
povrstnica je totalno nepotrebna a samo je skuplja postarina.

Koliko se secam on mora da zadrzi celu izlaznu deklaraciju, pogotovu JCI.
Da ne bi pri vracanju opet platio carinu i pdv. I Kinez bi morao da naznaci da je vracanje sa popravke.

ne vraca on na popravku koliko sam ja razumeo vec trazi refund ali je lakse poslati kad kazes da ide na servis

Da li ima neka fora da prebacim pare sa paypal balansa na neciji western union?

Da li ima neka fora da prebacim pare sa paypal balansa na neciji western union?

b6ce76676ab240836d6dbcb075521ced.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li postoji neki nacin da se ne placa paypaly onih 3.9% kad saljem fakturu +0.3? :D

Znam da moze za friends and family, ali onda ne moze faktura?

Pitanje za PP ballance. Drug bi da mi uplati 20€ (iz SRB - to moze?). Ima li provizije? Onda imam 20€ na stanju, mogu li da koristim za kupovinu, recimo placam nesto od 45€, a 20€ mi se skine sa stanja a 25€ povuče sa kartice? Čitajući temu do sada, čini mi se da to ne može, vec je ili ballance (i istoj valuti!) ili sa kartice. :(

A da povlacim 20€ na karticu/racun se nekako ne isplati, velika provizija za mali iznos. Da mi tih 20€ ne bude zarobljeno.

Šta je pametno učiniti? Hvala! :)

Može da uplati ali, koliko sam se ja raspitao, i zakon o deviznom poslovanju... Može da se koristi dok neko ne pokuca na vrata. :D

Pa kad već oćeš da kupiš nešto od 45, uplati još 25e posle te uplate od druga :)

Pitanje za PP ballance. Drug bi da mi uplati 20€ (iz SRB - to moze?). Ima li provizije? Onda imam 20€ na stanju, mogu li da koristim za kupovinu, recimo placam nesto od 45€, a 20€ mi se skine sa stanja a 25€ povuče sa kartice? Čitajući temu do sada, čini mi se da to ne može, vec je ili ballance (i istoj valuti!) ili sa kartice. :(

A da povlacim 20€ na karticu/racun se nekako ne isplati, velika provizija za mali iznos. Da mi tih 20€ ne bude zarobljeno.

Pošto ti je drug i pošto je iz Srbije, nema baš logike da ti šalje paypalom jer su provizije veoma velike.
Imaš proviziju, i to pri uplati (približno 3,4 %+ 0,7 eura), ali i pri povlačenju sredstava sa paypala na karticu (4 eura fiksno).

Poslednja izmena:

Ti baš puno pitanja postavljaš a dosta toga možeš već da nađeš u prvoj poruci... [emoji3]
Kada ti neko pošalje novac na PP ti plaćaš proviziju (u nekim slučajevima pošiljalac plati proviziju, obično kada ti plaćaju za tvoje usluge) tako da treba voditi računa o toj proviziji jer se može desiti da ti baš tih 3-4 evra nedostaje za željeno plaćanje. U tvom slučaju ti je najbolje da ti drug da pare na ruke a ti celokupan iznos platiš sa svoje kartice, a ako već nemaš dovoljno sredstava na kartici onda ti odeš do banke i bez provizije uplatiš pare na svoj račun.

P. S. Da li je usluga mobilnog bankarstva banke Intesa dostupna za korisnike deviznih računa?

EDIT: Hmm, eBanking jeste, za mbanking nisam siguran, ali MISLIM da jeste.

EDIT: Hmm, eBanking jeste, za mbanking nisam siguran, ali MISLIM da jeste.
Meni je danas službenica banke rekla da usluga Intesa mobi i plaćanje računa preko interneta nije dostupno za devizne račune. Prethodno mi je njihov agent u korisničkom centru rekla da je moguće aktivirati usluge lično u banci.

Pa ne mozes placati racune preko neta ako nemas tekuci racun, to je sigurno. Nigde.
Ali eBanking sigurno moze samo za devizni, ja sam duuugo imao samo devizni i imao eBanking.
Intesa Mobi sigurno vidi i moze da koristi devizne racune - e sada da li moze da se aktivira bez tekuceg, MISLIM da moze. Najbolje pozovi korisnicki, u filijalama rade svakkavi.

Pa kad već oćeš da kupiš nešto od 45, uplati još 25e posle te uplate od druga :)
I onda ce se pojaviti opcija da biram da li se novac povlači sa kartice ili stanja (ballance)? ;)
Hvala svima na odgovorima.

Inače, moj PayPal nalog sada mi daje da napravim transakciju od 45€, a pre neki dan je max bio 5€,a pre toga max 20€ a pre sam imao 5 transakcija od 45 do 65€. Sve ka istom primaocu. Možda mi sutra opet ne bude dao. Mnogo me nervira. I to sve samo sa jednog računara.

*** možda si vršio pretragu na istom računaru o švercovanju narkotika i pranja novca putem pp, njima google prodao podatke i oni te limitirali

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ Svi Chrome nalozi mi se sync-uju, šta imam na jednom kompu -- imam na svima, svuda nelegalno kockanje, pranje novca, šverc narkotika, i eto, Prizma mi doakala! :smoke:

Sad gledam PP sajt i glup sam, ne mogu da nađem kako bih uplatio sam još 25€ na svoje stanje (ballance)?
Da li je sigurno da ako imam 25€ na stanju (ballance) i plaćam nešto 45€, da PP ne bi prvo uzeo tih 25€ sa stanja a ostatak sa kartice ili bi odmah povukao 25€ sa kartice.
Stoji "If you have a PayPal balance, we'll use it first."

Poslednja izmena:
Ne mož se uplati ? :)

Uplatiš ti lepo meni, pa ja tebi :)

Dobio sam da vratim telefon a piše da svi troškovi idu meni (oko15e) e sada ako ga kinezi ocarine onda i to ima da mi naplate?
Šta se dešava ako odbijem ponudu da šaljem telefon?

Послато са SM-G355HN

pa nije ni on tebi platio carinu

Dobio sam da vratim telefon a piše da svi troškovi idu meni (oko15e) e sada ako ga kinezi ocarine onda i to ima da mi naplate?
Šta se dešava ako odbijem ponudu da šaljem telefon?
Ako odbijes ponudu da posaljes telefon - dobijas nista, gubis popravku telefona.
Shipping costs su tvoji, ne vidim u onoj poruci da se igde pominje njihova carina - a i znaju Kinezi kako da to se ne carini. Za takve stvari bas i postoje spediteri (u normalnim zemljama)

Ma kakva popravka, ja bih trazio full refund, a ti njima telefon nazad. Jao bre ljudi, sto ste naivni, 90% stvari na ali express su ocajnog kvaliteta i bicete razocarani kada ih dobijete. Ja sam dva puta kupio preko njih doduse za male pare i dva puta to bacio u kantu. Robu koja podleze carini izbegavajte u sirokom luku, ako niste sigurni da je ispravna i da ce vam odgovarati. PayPal ima zastitu, ali ko *****, sve ti salju neke nerazumne poruke za refund, da te bog sacuva.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nije AE, cim je placao PayPalom.
I nije uspeo da izboxuje full refund.

Svejedno je od kineza, a to ti dodje na isto. Korektni su njihovi prodavci i hoce da izadju u susret, ali kad je skuplja roba u pitanju i skuplja postarina, tu ti niko ne garantuje da ce ostati kratak.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno