Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A, kakvi tipovi kartica postoje, sta je Charge konkretno? Previse mutnih informacija sam o tome video, nista se ne poklapa ;)

Charge je kartica sa odlozenim placanjem. Znaci za 30 dana ti dolazi transakcija na naplatu i placa se citava (ne deli se na rate). Tako je barem kod Komercijalne banke.

A kod AIKa nije bila takva:)

Aman covece, kako ti ne shvatas. Ne mozes da koristis dva naloga tako i da se uzdas da ce sve da radi kako treba. Batali dva naloga, ostavi jedan jedini, pristupaj uvek i iskljucivo sa jednog te istog racunara i iste IP adrese i nece nikad biti problema.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Koristim samo jedan. Onaj sto nije na moje ime. Na njega sam linkovao BI Visa Internet koja nekad radi, nekad ne, i sa tog jednog jedinog računara. Nekad nece ni za jednu billing/shipping adresu, nekad hoce za jednu, nekad za obe. Nikakve pravilnosti nema. TB MC ne mogu da dodam.

Ne prodajem drogu niti se krijem od nekoga, vec pomazem drugu u poslu koji hoce da razvije, pa mora na njegovo ime, a kako sva placanja vrsim ja, daleko lakse mi je sa mojim karticama (jer licno ne koristim PayPal). Svako placanje - gledanje u pasulj, iako je sve isto. Ne ide mi u glavu. CC nije ni od kakve pomoci, lupaju copy/paste. :(

Koristim samo jedan. Onaj sto nije na moje ime. Na njega sam linkovao BI Visa Internet koja nekad radi, nekad ne, i sa tog jednog jedinog računara. Nekad nece ni za jednu billing/shipping adresu, nekad hoce za jednu, nekad za obe. Nikakve pravilnosti nema. TB MC ne mogu da dodam.

Ne prodajem drogu niti se krijem od nekoga, vec pomazem drugu u poslu koji hoce da razvije, pa mora na njegovo ime, a kako sva placanja vrsim ja, daleko lakse mi je sa mojim karticama (jer licno ne koristim PayPal). Svako placanje - gledanje u pasulj, iako je sve isto. Ne ide mi u glavu. CC nije ni od kakve pomoci, lupaju copy/paste. :(
Обриши колачиће, пријави се и пробај након тога. Провери код банке да ли постоји на картици ограничење у броју трансакција. Или покушај са мањим износом па јави шта се дешава.

Ja ti kazem da sam sa PayPal-om prosao sve, imao sam svakakvih stvari od blokada do Italijanskog i Americkog naloga i izvlacio sam pare na svakakve nacine dok mi nisu sve blokirali i zarobili odredjenu sumu (legalno stecenog novca). To je moglo da se radi i ne cudi me da sada blokiraju sve i svasta, jer si imao fore da kupis lazne naloge za 5 dolara i da radis sta hoces. I drago mi je da je to blokirano. Zato sada smaraju sve zivo i ne mozes da imas aka bas nikakve nelogicnosti, pocev od ip adrese pa sve do neslaganja u imenu korisnika naloga i prikacene kartice. Delom stite sebe, delom nas.

Nema nista dok te ne pozovu telefonom.

Daj im broj telefona i dogovori se da te pozove neki Armando sa Filipina :)
Spremi broj kartice, ime i prezime, sta bese jos ono, secam se da je nesto jos trazeno..

Uglavnom telefonski se sve odmah resava dok pricate. Dok ces mejlovima da se obaras predugo..

Nema nista dok te ne pozovu telefonom.

Daj im broj telefona i dogovori se da te pozove neki Armando sa Filipina :)
Spremi broj kartice, ime i prezime, sta bese jos ono, secam se da je nesto jos trazeno..

Uglavnom telefonski se sve odmah resava dok pricate. Dok ces mejlovima da se obaras predugo..
Potvrdjujem.

Charge je kartica sa odlozenim placanjem. Znaci za 30 dana ti dolazi transakcija na naplatu i placa se citava (ne deli se na rate). Tako je barem kod Komercijalne banke.
Da, uz napomenu da obično imaš neki rok da izmiriš dug, pa je charge u suštini najsličniji revolving kartici sa 100% dospeća.

Ako placate preko HiPayWallet-a i imate problem sa trgovcem, robom, uslugom, dostavom, bilo cime, oni ni prstom neće mrdnuti i savetuju:

" We invite you to take action outside of HiPay Wallet like an association who protect the consumer or other."

[emoji35]

Da, uz napomenu da obično imaš neki rok da izmiriš dug, pa je charge u suštini najsličniji revolving kartici sa 100% dospeća.

A koja je razlika ono izmedju kartica sa odlozenim placanjem i bez?

@owim, htedoh reci nista cudno, medjutim i obici procesori (CCBill, Authorize.net, 2Checkout, FastSpring i sl.) ce ipak nesto uraditi - ne kao PayPal, ali istrazice koliko toliko.

Moj zet planira da kupi nesto od nekoga iz Hrvatske, pa taj iz Hrvatske zahteva uplatu preko PayPal-a, pa me je zet zamolio da mu uplatim to. Uplata je 155€, na računu imam 160€. Izbacuje mi ovu grešku tokom plaćanja:
SBEYc9A.png

Da li je to zato sto mozda moram da imam vrednost uplate*1.05 na racunu zbog neke konverzije/provizije? Onda bih na racunu trebao imati 162.75€ da bih mogao poslati uplatu?

Poslednja izmena:
Znam da kod Raiffeisen mora da ostane bar 20€ na stanju.

Kad nekog mrzi da procita naslov teme, i zeza krizu onda - ali barem priznaje :D

Ne mrzi me, davno sam citao FAQ ali je isto tako i sam FAQ neazuriran jer se i sam sajt paypal-a izmenio. Na primer, ovaj deo sa promenom konverzije ne mogu nigde da nadjem, da li je to ovo? https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-currencies

EDIT: Sada i kada imam 165,15€ sredstava, ne dozvoljava mi da posaljem uplatu, istu grešku izbacuje.

Poslednja izmena:
^Meni deluje da ova greska nema veze za iznosom i da je neki problem kod primaoca. Mozda da trazis da ti posalje racun preko PayPala pa onda da platis?

Resen problem, ovo mi je pomoglo.

Pročitao sam opet prva dva posta i za ovaj moj prvi problem (apdejt kartice i grešku koju mi prijavljuje) ne nalazim rešenje :(

Za svaku karticu mora posebno da se isključi konverzija. To se radi na sledeći način: ide se na sledeći link https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding
Onda pored svake kartice stoji opcija "Conversion Options" i tamo se stavi "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." i zatim dugme "Submit".

Treba da ubacite ovo u 1./2. odgovor FAQ-a, 3. odgovor teme sam skroz propustio. A cinilo mi se da sam to podesio jos pre godinu dana ali sam se prevario. Izvinjavam se.

Uplata 155€, skinuto 163.02€.

mislis rezervisano

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Paypal je presudio da vratim mobilni i vratiće mi se pare.Treba da pošaljem na AUKEY INTERNATIONAL LIMITED i neka adresa u Kini ali pošto je suma preko 200e treba da i oni potvrde da su primili pošiljku.Kojim načinom da pošaljem telefon?Telefon sam dobio u EU iz EU a pošto traže da se pošalje u Kinu da li ima veze što šaljem iz Srbije? Hvala unapred.

Sent from my Le X820

ko placa slanje? ako ti placas onda preporucena posiljka a ako oni placaju DHL :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Return shipping treba da bude pokriven PayPalom?

Sta je bio razlog vracanja?

PayPal ne daje mi, odjednom, da platim iznos veci od 29€. Svaki ispod je ok, svaki veći prikaže grešku. Do sada mi je najniži iznos bio 44€ i plaćam na email na koji sem već više puta plaćao.

Koji im je? Zašto stalno neka ograničenja? I čemu njihov CC koji uvek odgovara kako je to "automatizovani sistem na koji oni ne mogu da utiču, kao ni tačno kažu u čemu je problem"? Grrrr.

Ja sam placao korejskim PayPalom iz Srbije - sume su bile i cetvorocifrene (nije za mene, nego nesto sto nije mogao nas PP da plati je trebalo jednoj firmi).
Placao sam srpskim PPom iz Nemacke i Austrije, doduse jedva trocifreno.

Razmislite malo ako vas PP toliko cesto ogranicava sta radite i sta kupujete. Ne pridikujem, sugerisem jer mislim da je nesto u tom smeru.

Neispravan fingerprint senzor.
I PayPal ti ne nadoknadjuje return shipping u ovom slucaju?
Proveri sa njima da li vracaju i da li mozes iz Srbije da posaljes (cene za fizicka lica nisu bitno razlicite ako saljes iz Nemacke i iz Srbije za Kinu, razlika je tek za cesta slanja, tj. kada firme salju)

Ako ti placas - onda nemas problema odakle saljes, gledaj sta je tebi isplativije. Jedino OBAVEZNO osigurana posiljka sa pracenjem i potpisom o prijemu.

Već sam napisao da ja plaćam.Bitno mi je da nije problem što iz Srbije šaljem , traže dokaz da sam poslao pa kakav dokaz treba.

Sent from my Le X820

Dokaz iz poste i tracking number (sken papira koji ces dobiti u posti).
Znam da si rekao, ali mi je cudno.

Razmislite malo ako vas PP toliko cesto ogranicava sta radite i sta kupujete. Ne pridikujem, sugerisem jer mislim da je nesto u tom smeru.
Od pre nedelju dana prvi put u životu kupujem PP-om i do sada sam slao na istu adresu iste iznose i danas mi PP ograničava (možda je i ranije ali nisam probao manje iznose). A 30€ je "veći iznos"? WTF?

I sve to radi samo sa jednog računara. Sve u svemu, nisam zadovoljan jer nikad ne znam da li će mi plaćanje proći a podrška je beskorisna jer napisu gomilu copy/paste teksta i ne odgovore na konkretno pitanje - npr, zašto imam limit? Da li samo prema toj adresi? Ili jer je nov nalog? Ili je limit na uk. placanje u 24h? Ili...

Onda se iznerviram i direkt platim karticom.

Dokaz iz poste i tracking number (sken papira koji ces dobiti u posti).
Znam da si rekao, ali mi je cudno.
Ovo su napisali
Please ship the merchandise back to your seller, using the address provided below. The merchandise should be in the condition in which you received it. Please keep in mind you are responsible for any costs associated with returning the merchandise.

Sent from my Le X820

Nazad
Vrh Dno