Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Moze neko da mi pojasni ovu drugu sliku, koju je postavio antivenom? Zasto mi izbacuje ovu poruku, kada pokusam linkovati internet karticu na paypalu radi verifikacije?
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
Molim za pomoc, posto sam noob za ovakve stvari......

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi uplati novac samo ako zna moj paypal nalog ili moram da mu saljem request?

Jutros mi je radio prijem novca ,sada opet ne radi.Sta je to sada??

Poslednja izmena:
Ista situacija i meni, jutros imao, sad nemam...

Moze neko da mi pojasni ovu drugu sliku, koju je postavio antivenom? Zasto mi izbacuje ovu poruku, kada pokusam linkovati internet karticu na paypalu radi verifikacije?
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
Sacekaj dok se srede skroz stvari, mozda i kod njih zeza a mozda i ne moze na tvoju internet karticu (koliko znam, drugi su mogli da povlace sa MB-a?)

Da li moze neko da mi uplati novac samo ako zna moj paypal nalog ili moram da mu saljem request?

Jutros mi je radio prijem novca ,sada opet ne radi.Sta je to sada??
Moze i samo ako ima tvoj e-mail. Ide na Send Money :)

Ovi su gori od nase birokratije.

Kako stvari stoje, samo pomocu Request-a sada, mada bi trebalo i normalne uplate da omoguce vrlo brzo, nadam se.

Још једном хвала. Повукао сам паре са Фриленсера, ал морам да сачекам до 23-24. октобра да се испроцесира, пошто ми је то прво повлачење, па имају такво правило (слепци).

Још једном хвала. Повукао сам паре са Фриленсера, ал морам да сачекам до 23-24. октобра да се испроцесира, пошто ми је то прво повлачење, па имају такво правило (слепци).

Ja cu biti malo brzi pa cu javiti u petak kako sam prosao sa Frelancerom i PP.

Šta u slučaju da se dobije greškom netačan ili namerno poslat zlonameran invoice? Kako se zaštiti ili dokazati tako nešto? Pretpostavljam da se otvara neki dispute kod PP
Ja sam dobijao invoice, i nikakvu obavezu da platim. To je samo da izgleda poslovno, ne moze da se uslovi neko slanjem PP invoice-a da mu platis :) Nije na PPu da odlucuje da li ti neko duguje novac ili ne, on je samo payment procesor.

Kako pomoću requesta? Imam neke pare na freelanceru i gledam kako da ih povučem. Hteo sam na Skrill (pošto je jedino to moglo), ali ako radi to na paypalu, povukao bih na nj (pošto sa Skrillom mogu da platim.... ništa).
Zasto ne izvadis Skrill Mastercard, 10e godisnje, i miran si, mozes ovde da podignes ako ti zatreba, da platis online itd... svugde, i vise nego PPom, posto je cist MasterCard.

Druze posto ovde mora covek za sve da se pravda. I gomila je pametnjakovica... Skoro sam se registrovao to je tacno ali ne zbog PP nego zbog toga sto su mi ukrali laptop iz Tehno MS http://forum.benchmark.rs/showthrea...Krađa-kao-ni-jedna-do-sada-(još-traje)/page11

Nisam rekao da sam zaradio preko PP nego da mi nije naplaceno!!!

Sto se tice freelancera, tamo sam "clan" od 2011 i ne mogu da se pozalim...

A clanu kojem sam poslao dokaz da nisam slagao se jos nije oglasio tako da mu hvala na tome...

Nikada nisam osecao potrebu da se registrujem bez potrebe na nekom forumu i da komentarisem nesto u sta se ne razumem ili nisam upucen bas zbog ovakvih zluradih komentara, ali sam ipak nacinio gresku.

Poslednja izmena:
00.jpg
Evo malo zaostalog novca od nedelje... Da se proveri...

Poslednja izmena:
Funds Withdrawal Not Available For Your Account Secure Transaction

PayPal accounts opened in this country or region currently cannot withdraw funds. We regret any inconvenience this may cause you.

Definitivno rade i dalje, treba koji dan da se stabilizuje nonstop se gube i pojavljuju opcije ali konacno sam primio prvih 5e za test. Stojao mi je limit 0.01 pa je sada nestao, nisam mogao da primim sada moze.

Meni čas radi čas ne radi, poslao mi ortak par $$ da probamo, nit sam ih ja dobio nit ih je on dobio nazad.

Team ako mislis da nekome ne zvucis komicno lazes sebe:)
Zao mi je za laptop, nadam se da ces ga brzo vratiti bez daljih problema. Lepo je sto zaradjujes oreko Fla.
Ali to nista ne menja pricu za pp.

Na kartici treba da imas neke pare da bi prosla verifikacija

01.jpg
02.jpg
alfaunits i ostali da se ne lazemo i zaista zadnji put kacim nesto kao bilo kakav dokaz onoga sto pricam. Okacicu i ovo pa i ako me neko bude prijavio od vas nije problem, jer vec sve stoji u paid varijanti...
To sto sam nov na forumu ne mora da znaci da sam pao sa neba i da nemam pojma nista drugo u zivotu da radim. Mozda se samo nepravilno izrazavam ali to je problem ceste upotrebe stranog jezika i drugih uticaja...

Da sve nije savrseno jasno je iz aviona pa tako da, nije ni PP, sto se posebno poslednjih dana i da videti.

I da nacrtam>
Slika 1. pokazuje PP nalog na kome se vidi da nista nije naplaceno
Slika 2. pakuzeje aktivne i kupljne usluge>>>>
:trust:

Poslednja izmena:
Ja sad ne kapiram sta ti pokusavas dokazati:) ja sam shvatio da si ppi uzeo novac koji nijnjima stigao?

Ja sad ne kapiram sta ti pokusavas dokazati:) ja sam shvatio da si ppi uzeo novac koji nijnjima stigao?

Brate nije tebi lako... Sta si rekao da mi ne verujes?! Na to sam ti poslao odgovor. I sta ti sad nije jasno?!

Ili je pravo pitanje sta si uopste skontao?!

Ne kapiram ni ja...

I ja ne kapiram isto, rekao da kupuje prvo dzabe, zbog neke greske u paypal-u, a taj 1and1 sajt je nesto za domene/hostinge. U pitanju je verovatno neka vrsta placanja u smislu da kada ti odobre domen onda ti skinu a odradjen je reccuring subscription-plan ima negde u podesavanjima.
Aj kupi na ebay-u nesto a da ti nista ne skinu

PS: dzabe si cenzurisao ime na PP-u kad ti ostade na tom drugom sajtu

Ne mozes nikada da kupis domen ili hosting a da ne platis nema recurringa dok ne istekne 1 godina !!!
Ni u jednoj poruci nisam spomenuo EBAY!!!
Ali posto sam rekao da mi nisu naplatili zbog greske dobio rafal da ke..am. Rekli ste da ne verujete da se to desilo poslao sam slike na kojima se vidi da je to moguce.

Inace slike su bile samo namenjene za tebe tako da... Shit happens.

Poslednja izmena:
Kako god bilo, po ovome ako hocemo da podignemo/prebacimo novac u banci pre 1. svakog meseca 4 eura se oduzima fiksno i ceka se 5-7 radnih dana ?

Odgovorili su mi da mi je acc sada ok, pretpostavljam da svi koji su ih pitali dobili su isti odgovor. Nisam obratio paznju na "policy" kad je bila aktivna za ove promene, ima li jos neki procenat preko tih fiksnih 4 eura ?

Kontam da ce ubrzati tih 5-7 dana vremenom jer se u hrvatskoj ceka oko 2 dana, uvek treceg dana novac je bio dostupan kod druga preko kojeg uzimam uplate.

Isto se nadam da nece drzava da uvede neki lud procenat poreza na kraju godine, banka intesa ima nesto malo tipa 3-4% barem u HR ne znam kako ce biti ovde.

Poslednja izmena:
Mislim da jos treba da se promeni drzava jer koliko sam primetio svima nam stoji USA kada treba da se doda racun bez mogucnosti promene. A toliko se govorilo da bi ovo uopšte profunkcionisalo za skidanje novca i naplatu u Srbiji (mada mali broj nas je zainteresvan za ovu opciju, realno) da treba još da uvrste i Srpski dinar, kao što madjari imaju forintu i ostali.

Intesa ne treba nista da uzme za withdrawal na karticu. Niti je za wire problem bib vec corrrspondent banka sto mora. Za kartice to nije slucaj.

Ja sam imao izbor, a i kartica je prepoznata da je iz Srbije. Imali smo onih gresaka kada je pisalo da account iz Srbije ne moze da primi novac. Iz moje perspektive Euro je bolji kao glavna valuta jer dinar skace veci profit za nas ako menjamo u menjacnicama tipa a isplata mi ide u eurima umesto da se valuta menja po bankovnom kursu. Na vecoj cifri dodje solidna razlika za nas jadnike :) Treba da se doradi ali u svakom slucaju izgleda mi brze nego sto se ocekivalo za sada. Pokusao sam sada uplatu od 10 eura da povucem sve je proslo bez problema, oduzeto mi je nesto preko 4 eura. Visa electron u Intesi.

Meni su samo na kratko omogućili primanje, a onda ga vratili na staro i više nema promena.:S:

Sta ce tebi kad imas hrvatski a ionako nameravas da begas van :D
Mazi, to je to... samo 4EUR koliko PayPal uzima, Intesa ne bi trebala da uzima nista preko toga.

@team1, ti si napisao ovo (i brzo izbrisao):
"
Inace zbog greske u funkcionisanju PP vec danima kupujem i dobijam stvari za DZ. "

Elem.... ispada da krades od PP-a. Sta god si hteo reci, sigurno nije dobro.
A slike sa ko zna cega... nemaju smisla.

Ukratko oko ovog što priča Team1, a prenosim svoje lično iskustvo u kupovini domena kod firme 1and1 ili na nemačkom 1und1.

Prvo izvršite naručivanje domena, unesete podatke od kartice itd... sve što ide po propisu kako spada...
Drugo nakon toga se čeka email poruka gde vam potvrđuju da su primili vašu porudžbinu....
Treće nako toga ide verifikacija sa nekim dokuemntom (ako prvi put kupujete domen), a malo je čudno i kod drugog i treće itd... domena traže isto...
Četvrto naručivanje nije automatsko nego manuelno u smislu naplate dok sve provere prođu tek onda vam aktiviraju domen, 24časa komotno prođe i tek onda skidaju novac

Prosecurisanje domena nije automatski nego oni to rade manuelno od naručivanja pa do naplate, nije instant niti vam rezervišu sredstva sve dok oni to ne urade ručno... zašto je to tako to je pitanje za njih...

DNS promena je kod njih jako spora i traje do 48 časova, verovatno opet nešto ručno puštaju, nije npr. kao kod Godaddy servis gde to ide mnogo fleksibilnije...

Eto to je ukratko oko kupovine domena, a ovo što Team1 prikazuje pod Billing ja to nemam u svojim opcijama iako imam plaćenje sve domene...

Poslednja izmena:
Marko, yes , it has been advised that the “receiving Money “ functionality will be available for Serbia, however, we regret to inform you that due to an unforeseen issue, this option will not available yet.

For now, your PayPal account will still not be able to receive payment yet as due to the financial regulations of your country that we need to follow.

Vrh Dno