Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ha, ha...sad mi opet ukinuli withdraw.:d
Da sačekam da se ovo stabilizuje, pa da okačim par oglasa na ebayu.

Pozdrav, bilo bi dobro za nas neuke da se napravi neki tutorial noviji oko otvaranja naloga, preko koje banke, i sve kako dalje ide. Mislim da bi bilo jos vecno zahvalnih ljudi kao ja :)

Imas drugu temu o PayPalu (Vodic kroz PayPal), nesto dalje od toga - samo naucite engleski :D

Od sad mozemo da primamo pare u Srbiji, evo kod mene proradilo.... Konacno....
Withdraw Funds - PayPal 2014-10-15 08-56-52.jpeg

Poslednja izmena:
Meni jos uvek stoji da ne moze.
Da li mora neki zahtev da se salje ili to ide automatski pa cekamo i mi ostali?
I da li se zna jel pare mogu odmah da se podignu kada ti neko posalje ili cekanje, u tom slucaju je*es sve ovo jos uvek. :(

Evo, radi. Poslao sam 19 dolara na nas nalog. Provizija je na taj iznos sa konverzijom u je**** euro iznosila 150 dinara. Zna li neko kako da stavim da mi je dolar primarna valuta.

Uspeo sam da promenim valutu u podešavanjima ☺

Poslednja izmena od urednika:
Negde u My Profile, medju onim silnim izborima sa leve strane (pa sa desne podizbori) ima podesavanje valuta. Pola toga mi je skroz nelogicno pa ne pamtim gde;)

Evo, radi. Poslao sam 19 dolara na nas nalog. Provizija je na taj iznos sa konverzijom u je**** euro iznosila 150 dinara. Zna li neko kako da stavim da mi je dolar primarna valuta.

Uzese ti skoro 10% za konverziju i proviziju,kakvi zlikovci.

To je skoro 10%,kakvi on-line zlikovci.

Ipak nije sve omogućeno, ne radi mi Donate button na primer, piše da korisnici u Srbiji i dalje ne mogu da primaju novac. A na nalogu možeš da šaljes Request.

Ipak nije sve omogućeno, ne radi mi Donate button na primer, piše da korisnici u Srbiji i dalje ne mogu da primaju novac. A na nalogu možeš da šaljes Request.

Kada bude zvanično stigao odgovor od PP onda se može reći da je u potpunosti omogućeno primanje novca i druge opcije koje nudi PP.

Pa, baš to, još nije 100%, ali makar možeš da pošalješ request, I onda bez problema dobijaš novac. Što će reći, ko radi i zavisi od PayPal-a, sada može da šalje request ili invoice bez problema.

Mnogooo,
Kako ide u praksi bez konverzije... kako ona moze da se izbegne.
Tipa hocu sa mog naloga da prebacim 10 eura dolara nije bitno na nalog drugog lica ?

Ovo mze samo ako saljes valutu koju primalac ima kao balansni racun i trazi bas nju. Medjutim kad povlacis novac ako nije u valuti pp racuna mislim da ne moze da se izbegne konverzija.

Koja je razlika između request i invoice? Da li request na bilo koji način obavezuje primaoca?

Ništa ga ne obavezuje, jednostavno mu pošalješ i njemu stigne request koji može da plati, a i ne mora. A Invoice ti je klasična faktura, u kojoj možeš definisati dosta uslova i koje čega još

Request - nema obaveze plaćanja
Invoice - postoji obaveza plaćanja

Ovo je suština...

Kod mene i dalje nije moguće:

c6e66839907637afea1ab33b2fb7128e.png

Request - nema obaveze plaćanja
Invoice - postoji obaveza plaćanja

Ovo je suština...

Šta u slučaju da se dobije greškom netačan ili namerno poslat zlonameran invoice? Kako se zaštiti ili dokazati tako nešto? Pretpostavljam da se otvara neki dispute kod PP

Pa naravno da ćeš prijaviti PayPal-u da ti je neko bezveze poslao da moraš nešto da platiš, a on neka dokazuje gde si to ti kupio dotičnu stvar, pa moraš i da je platiš.

Mogu da kažem da je ovo 4 eura smešna cifra povlačenja novca. Na 500 dolara koliko ja obično izvlačim je to zanemarljivo.

Evo i kod mene se pojavilo isto. Da li ovo znači da ću moći da primam pare na PP nalog sa sajtova poput Freelancera?

Kako stvari stoje, samo pomocu Request-a sada, mada bi trebalo i normalne uplate da omoguce vrlo brzo, nadam se.

Pa pazi, ja kad sam god povlacio pare sa PayPal-a, na racun u Americi, bilo je besplatno. Ovo je verovatno fiksna cifra.

Kako stvari stoje, samo pomocu Request-a sada, mada bi trebalo i normalne uplate da omoguce vrlo brzo, nadam se.

Kako pomoću requesta? Imam neke pare na freelanceru i gledam kako da ih povučem. Hteo sam na Skrill (pošto je jedino to moglo), ali ako radi to na paypalu, povukao bih na nj (pošto sa Skrillom mogu da platim.... ništa).

Pa pazi, ja kad sam god povlacio pare sa PayPal-a, na racun u Americi, bilo je besplatno. Ovo je verovatno fiksna cifra.

Ok. Hvala.

Request ti sluzi samo da trazis novac od drugog PayPal korisnika, probaj standardno da izvuces novac sa Freelancera na PP, pa vidi hoce li.

Nazad
Vrh Dno