Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Koga zanima taj deo??? Pitanje je bilo za ovo "DZ" sto je rekao, znaci oko PayPala... ne znam uospte zasto pominje ove druge sajtove :D

Koga zanima taj deo??? Pitanje je bilo za ovo "DZ" sto je rekao, znaci oko PayPala... ne znam uospte zasto pominje ove druge sajtove :D

Eto i covek ti gore sve objasnio a nisam nista platio dakle za DZ, sve funkcionise. A posto je tema PayPal to sam i napisao. Nisam nikoga *****ao a ti nemoj da glumis majku Terezu. Sta nikad se nisi obradovao kad si nesto dobio? A naveo sam zasto sam to i obrisao, bas zbog takvih poput tebe... elem

@bSecurity
Hvala na supportu!
Posto je kod ovih sve komplikovano (1and1) tu opciju koju sam ja slikao imas i ti u Billing pa all contracts ali samo za poslednje promene.

Eto i covek ti gore sve objasnio a nisam nista platio dakle za DZ, sve funkcionise. A posto je tema PayPal to sam i napisao. Nisam nikoga *****ao a ti nemoj da glumis majku Terezu. Sta nikad se nisi obradovao kad si nesto dobio? A naveo sam zasto sam to i obrisao, bas zbog takvih poput tebe... elem

Cekaj, jesi ti nesto zbog propusta PPa dobio za DZ i ostace DZ, ako te ne uhvate? Ili si zbog necega oko 1&1 dobio od njih nesto za DZ?
Tema je PP, i ovo sto si napisao samo u tom kontekstu (PPa) mozemo da shvatimo....
Da li si se lose izrazio ili jesi rekao da si od PPa dobio nesto za DZ zbog propusta?

Zanima one koji možda žele da kupe domen kod pomenute kompanije za 0.99$ prvu godinu (com,net,org) pa da znaju o čemu se radi, a to što imaš sa Team1 i kako je on dobio za DŽ domen to vidi sa njima, bez potrebe ulaziš u raspravu kad sam samo opisao kako funkcioniše navedena kompanija.

A to da li je on dobio nešto za DŽ ili nije to je njegovo u to neću da ulazim, uglavnom sa kartice mi je naplaćeno 0.99$ i plaćeno tako da ništa za DŽ nije bilo u mom slučaju, za ostale...

Tema jeste PP i sad našao da se buniš, a kad sam skrenuo pažnju da Payoneer nije tema i bankarske transakcije znaš i sam šta si odgovorio...

Poslednja izmena:
Nisam mislio na taj nacin, vec "kakve veze 1&1 ima sa njegovom DZ pricom". Izvini. Nadovezao si se na nasu raspravu, a on je nabacao neke slike sa drugih sajtova (nevezane za PP); ili prica napamet nesto, ili uopste nije mislio na PP u prvoj poruci pa se pogresno izrazio.
Tako da mi post oko 1&1 uopste ne upada u celu tu pricu.

Uopste me ne brine sto je unutar PP teme... vec sto ne vidim povezanost sa bilo cime :) (mada, mozda je t1 vec izmenjao i druge postove, pa nisam video)

Sve ima smisla samo nisi ispratio... Verovatno ovo stanje sa Paypalom je uticalo na to da sam u roku od nekoliko dana kupovao domene na 1and1 putem PAYPALA i vise od 4-5 dana nista do sada nije naplaceno a u potpunosti je sve funkcionalno sto se tice domena i drugih usluga koje su u statusu kupljene.

Inace slika 1 u attachmentu ti je Paypal ako nisi primetio, ono o cemu je tema i o cemu se prica ovde.

Samo prva poruka je modifikovana, u smislu izbacivanje drugog reda teksta da ne bi doslo do ove rasprave, a u ostalima je prvobitan tekst preslozen da bi dobio smisao.

I konacno verovatno zbog propusta PP nije doslo do naplate, a sad da li ce da me hvataju ili ne to nije moj problem...

Mislim da sam sve rekao na konto prozivke...

Trebao si da promenis poruku da to kazes, skroz drugacije je imala smisao.

Jasno sada.

*** pa bez :hump: nema nista. Jos jednom se izvinjavam ostalim clanovima na mozda nepotrebno detaljnim informacijama, ali zbog glupog TehnoMS i svim podacima koji su mi nestali nisam bas svoj u poslednje vreme... :crash:

@alfaunits cheers

Inace opet mi ne funkcionisu nove opcije na PP.

Pitanje>
Da li je neko ovih dana prebacio novac na PP i nakon toga kupio nesto drugo sa tim novcem? Da li to funkcionise?

Inace opet mi ne funkcionisu nove opcije na PP.

Pitanje>
Da li je neko ovih dana prebacio novac na PP i nakon toga kupio nesto drugo sa tim novcem? Da li to funkcionise?

Primio sam novac na PP i uradio withdraw, oduzeto mi je oko 4 eura, sada navodno cekam par dana cisto test. A u svakom slucaju ne mozes da kupis direktno sa novcem od paypala dok ne legne, a kad legne novac ko novac uvek mozes da kupujes.

Dakle, neke parice ako imamo na pp racunu se ne mogu koristiti za placanje preko pp za neke druge usluge ili robu? Lova mora doci sa pp racuna na nas fizicki bankovni racun za koji je kartica vezana?
Je li to tako svima za stalno, samo nekima u pocetku ili sta?
Primer: prodam nesto nekome, dobijem lovu, lova lezi kod pp do 1. u mesecu i kad meni posalju i legne na moj bankovni devizni racun ja onda tek raspolazem tim novcem...
E da , da li je tacno i da nam mesecno samo 500$ ili je evra prebacuju sa pp racuna na fizicki?

Ja stvarno ne znam da li je srpski paypal nalog razlicit od ostalih u svetu, ali znam sigurno da:
1. Ako imas neki "balance" tj. pare na paypal nalogu, mozes slobodno da kupis nesto online. Cak sta vise imao sam situaciju da sam nesto kupio online, a posto cenu nije pokrio paypal balance, automatski je povucena i dodatna suma sa kartice da bi se racun pokrio. Dakle nikakvo povlacenje na bankovni racun, pa tek tada dozvoljeno koriscenje nije potrebno.
2. Meni za ovih 10 godina koliko koristim paypal, nikad prvog u mesecu nije automatski prebacen novac na bankovni racun. (nek mi neko da link gde to pise i gde se to namesta u paypal nalogu, ja to ne nadjem, ako ima uopste).
3. Novac sa paypala povlacite sami, tj. kad zelite i to zadovoljstvo kosta 2e po transkciji.
4. Maximalna novcana transakcija tj. povlacenje novca je 750$. Ne mesecno, vec dnevno. Dakle sledeci dan opet mozes da povuces 750$ (ako imas naravno) i opet ce ti to naplatiti 2e.
Po netu se provlace informacije da paypal povlacenje novca naplacuje 5$ (za sprski paypal), sto je po meni malo bezveze, i nisam siguran da je to tacno, jer stvarno nema logike da odstupa od drugih.

Meni na HR nalogu sam prebacuje pare prvog u mesecu, na bankovni.

Daj link il neko objasnjenje gde i kako se to menja, opet sam prekopao ceo control panel i ne nadjem. :(

A koliko dana traje to prebacivanje?

Da li se konverzija (koja mi je namestena na karticu umesto na PP prema uputstvu sa ovog foruma) odnosi samo na outgoing transakcije ili i na incoming?

Ja stvarno ne znam da li je srpski paypal nalog razlicit od ostalih u svetu, ali znam sigurno da:
1. Ako imas neki "balance" tj. pare na paypal nalogu, mozes slobodno da kupis nesto online. Cak sta vise imao sam situaciju da sam nesto kupio online, a posto cenu nije pokrio paypal balance, automatski je povucena i dodatna suma sa kartice da bi se racun pokrio. Dakle nikakvo povlacenje na bankovni racun, pa tek tada dozvoljeno koriscenje nije potrebno.
2. Meni za ovih 10 godina koliko koristim paypal, nikad prvog u mesecu nije automatski prebacen novac na bankovni racun. (nek mi neko da link gde to pise i gde se to namesta u paypal nalogu, ja to ne nadjem, ako ima uopste).
3. Novac sa paypala povlacite sami, tj. kad zelite i to zadovoljstvo kosta 2e po transkciji.
4. Maximalna novcana transakcija tj. povlacenje novca je 750$. Ne mesecno, vec dnevno. Dakle sledeci dan opet mozes da povuces 750$ (ako imas naravno) i opet ce ti to naplatiti 2e.
Po netu se provlace informacije da paypal povlacenje novca naplacuje 5$ (za sprski paypal), sto je po meni malo bezveze, i nisam siguran da je to tacno, jer stvarno nema logike da odstupa od drugih.

Mazi7 ti je napisao da to zadovoljstvo košta 4e za povlačenje novca, drugo na koju zemlju ti je registrovan PP jer nije isti PP US i PP RS ili PP BA....

PP za HR je tek izmenom pravilnika od 08.10 omogućila korišćenje PP Balance za plaćanje do sada to nije bilo moguće...

Imate ovde tabelu koliko košta naknada za povlačenje sredstava bez čekanja (odmah).
https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/w...63663d3faee8d66f31424b43e9a70645c907a6cbd8fb4

Poslednja izmena:
Marsovac, van "zapadne hemisfere" ili ti "normalnog sveta", vaze druga pravila za PP naloge. Imas u T&C recimo za Indiju, Brazil, Tursku, Argentinu, Meksiko (koji je retko sulud za takve stvari, jer obicno samo prati Ameriku), Indoneziju, Maleziju, Singapur (cini mi se da bese i on) i jos neke da vaze posebna pravila (tipa ne moze da se koristi balance, mora da se povuce jednom mesecno, sme samo u lokalnoj valuti uopste da se radi, i slicne peripetije).

Ciji ti nalog imas?

Mazi7 ti je napisao da to zadovoljstvo košta 4e za povlačenje novca, drugo na koju zemlju ti je registrovan PP jer nije isti PP US i PP RS ili PP BA....

PP za HR je tek izmenom pravilnika od 08.10 omogućila korišćenje PP Balance za plaćanje do sada to nije bilo moguće...

Imate ovde tabelu koliko košta naknada za povlačenje sredstava bez čekanja (odmah).
https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/w...63663d3faee8d66f31424b43e9a70645c907a6cbd8fb4

Juče sam lepo okačio i evo još jednom u nadi da će od silne prepirke neko i pročitati.

pp.jpg

Da li je neko pokušao da povuče pare sa PP na Visu virtuon rajfajsen banke?

Kod nas pise (ili je pisalo) 4EUR, i eno Maziu je naplaceno 4EUR.
Polako, dok se ne iskristalise sta/kako, ocigledno je state of flux trenutno :D

Juče sam lepo okačio i evo još jednom u nadi da će od silne prepirke neko i pročitati.

Pogledajte prilog 151917

Vidiš da je sve još u "test" fazi i da nije kod svih full PP nego ide sukcesivno i da kod nekih je provizija 2e (zvanično za RS,BA,HR je 4e po PP pravilniku), tako da polako...

Imaš sve lepo napisano, pravilnik kod PP sa sve objašnjenjima je lepo napisan i tu nema neke mudrosti samo je potrebno pročitati i pronaći...

https://cms.paypal.com/al/cgi-bin/?&cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full

Kod nas je generalno problem jer niko neće da čita uslove koje prihvataju prilikom registracije, nego kad se desi nešto onda stani pani... tako će biti i ostati... nije problem samo PP nego uopšteno (ugovori, aneksi i slično)... u fazonu daj da "žvrljnem potpis" ili prihvatim posle će biti lako :)

Poslednja izmena:
Hahaaahaa...Meni su opet ukinuli po 4. put opciju receive...Svratiću početkom novembra da proverim šta su na kraju odlučili, da puste ili ne.

jel tacno kada je novac na balance na paypal da paypal automatski salje novac na karticu povezanu sa payapal hvala.mislim svakog pevog u mesecu.

Ocigledno da ne vaze ista pravila za sve zemlje, moj paypal je registrovan na zemlju clanicu EU, verovatno je to razlog sto ja kad odem na ono Withdraw funds, dobijem ovu sliku koju je Agr3ssor okacio, tj. 2e po transakciji za povlacenje.

Pa ne mogu ni sve zemlje povuci na Visa karticu uopste.

Procitah par desetina stranica pa da vidim da li sam razumeo.

Dakle ovako:

- Mi kao zemlja Srbija sa srpskim paypal nalozima, vezanim za srpske platne kartice, mozemo da primamo novac.
- Povlacenje (witdraw) novca sa paypal naloga na racun vezan za karticu, se naplacuje 4 eur, nevezano za sumu.
- Uslov je da suma ne sme biti manja od 10 $, ili veca od 500$ sto je valjda dnevni limit.
- Ne sme se slati novac i primati izmedju ljudi iz Srbije, zbog toga sto trgovina nije dozvoljena u stranim valutama, pa mozemo biti kaznjeni (sta god to znacilo) od strane NBS.
- Postoji request i invoice, kao dva zahteva za prijem novca. Request je neobavezujuc, a inovice je obavezujuc (nesto kao faktura).

E sad, ovo sam ukapirao (bar mislim da jesam). Ono sto nisam je sledece:

- Da je tacno da ako se novac ne povuce 30 dana od dana prijema na paypal balance (racun), on automatski prebacuje na karticu, BEZ provizije od 4 eur?
- Da li je tacno da se posle 30 dana ili prvog u mesecu, vrsi automatski witdrawal, odnosno povlacenje sredstava sa paypal naloga na racun vezan za karticu?
- Sta znaci da sredstva ne mogu da povuku na bankovni racun, a mogu na karticu? Valjda je kartica zapravo devizni racun (sto je valjda isto sto i bankovni), koji je vezan uz karticu. Ne razumem razliku.
- Da li se osim te provizije za povlacenje para na racun, placa jos neka provizija, bilo od strane onoga ko pare salje, ili onoga ko pare prima i ako se placa, ko placa i koliko? Dakle ako ja posaljem 100$, koliko $ ja placam, a koliko primalac dobija?
- Da li je i dalje bolje da paypal bude konfigurisan tako da se konverzija valuta vrsi preko banke, a ne preko paypal-a?

Mozda sam jos nesto zaboravio, ali ajde prvo ovo da razjasnimo.

Otprilike ovo stp kazes +/-, ali jos uvek nije zvanicno pa ne znamo tacno.
Kartica vs.racun - moras imati Visa karticu. Jeste da on ide na racun kartice (negde je to obican devizni a negde zaseban racun!), ali mora preko kartice za sada.
U vecini drzava je tako. Ja u Koreji isto nisam imao opciju na lokalni racun.

Nazad
Vrh Dno