Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Možda su i mogle, ali odgovor je: NISU, setio se neko drugi i sad imamo PayPal.
Uostalom, kao i mnogo toga, treba se setiti na vreme.

Nikad nije kasno pogotovu ako uzmemo u obzir da banke sve drugo rade zarad sigurnosti platnih kartica osim onog glavnog a to je da se između ostalog veže za email adresu.
Druga stvar je da paypal zavisi od bilo koje banke na svetu koja izdaje karticu koja se registruje na paypal pa su tako banke u ogromnoj prednosti nad paypalom i prosto je neshvatljivo da takav položaj ne mogu da iskoriste.Kao što je SWIFT tako banke treba za svaku svoju kartu da naprave sličan sistem.Imaš kartu bilo koje banke i to je to,ne trebaš ništa više osim njene registracije na novoj globalnoj platformi.Ja da sma neko i nešto a nisam razbucao bi taj paralelni sistem samo tako.Ponašaju se kao banka a nisu,ponašaju se kao finansijska ustanova a nisu,oni su samo paraziti koju si prikačeni na još veće parazite.Ako baš moramo da ih imamo onda je jedan parazit sasvim dovoljan.

Poslednja izmena:
Slažem se, ali mislim da je to neizvodljivo...iz praktičnih razloga.

dobar dan sta ce pisati na paypalu kada bude opcija primanja novca hvala.

mene interesuje ukoliko ja nesto budem prodavao na koji nacin cu svojoj "musteriji" moci da dam BAS MOJ pay pal racun kako bi se na njega uplatio novac

hoce li to biti neki link na koji ce on moci da se konektuje i uplati mi novac?

uplacuje ti na email adresu na kojoj ti je paypal nalog sto ti je ujedno i korisnicko ime kad se logujes na pp :) dakle ako ti je [email protected] adresa na paypalu, ja ti na tu adresu uplacujem novac i stize ti, nikakav link ili broj itd...

Pri čemu sam PayPal nalog MORA da bude povezan sa računom u banci :)Armor+

@Armor+

Najbolje je da pročitaš na prvoj strani ove teme kratko uputstvo, pošto vidim da si što se tiče PayPal-a definitivno neupućen.

Poslednja izmena:
uplacuje ti na email adresu na kojoj ti je paypal nalog sto ti je ujedno i korisnicko ime kad se logujes na pp :) dakle ako ti je [email protected] adresa na paypalu, ja ti na tu adresu uplacujem novac i stize ti, nikakav link ili broj itd...

a cekaj ja imam neki sajt i hocu da stavim baner pay pal-a na moj sajt da musterija kada klikne direkno ide na moj pay pal nalog

barem sam do sada ja drugima tako placao za usluge a verujem i mnogi od vas

kako to onda?

a cekaj ja imam neki sajt i hocu da stavim baner pay pal-a na moj sajt da musterija kada klikne direkno ide na moj pay pal nalog

barem sam do sada ja drugima tako placao za usluge a verujem i mnogi od vas

kako to onda?

Zavisi koju implementaciju i šta želiš da radiš kada je u pitanju PP naplata neke usluge. Ukoliko želiš neke manje posliće i tome slično onda najbolja vaijanta da navedeš tvoju email adresu od PP naloga na svom sajtu, a ako želiš nešto ozbiljnije ides na PP Merchant gde imaš pravila i sve tome slično što spada, evo na ovom linku imaš sve lepo objašnjeno šta i kako i koje opcije ti nudi PP https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/merchant

I uvek ću govoriti jedno, dobro proučite pravila prilikom poslovanja sa PP, a pogotovo obratiti pažnju kada je primanje novca u pitanju jer su na tom polju jako rigorozni.

Poslednja izmena:
Zavisi koju implementaciju i šta želiš da radiš kada je u pitanju PP naplata neke usluge. Ukoliko želiš neke manje posliće i tome slično onda najbolja vaijanta da navedeš tvoju email adresu od PP naloga na svom sajtu, a ako želiš nešto ozbiljnije ides na PP Merchant gde imaš pravila i sve tome slično što spada, evo na ovom linku imaš sve lepo objašnjeno šta i kako i koje opcije ti nudi PP https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/merchant

I uvek ću govoriti jedno, dobro proučite pravila prilikom poslovanja sa PP, a pogotovo obratiti pažnju kada je primanje novca u pitanju jer su na tom polju jako rigorozni.

ovo su korisne informacije koje trazim

hvala covek

uopste nisam mislio na donacije vec klasican baner na kome pise njihov logo PAY PAL gde se musterija rekonektuje na sajt PP za naplatu

kako ste do sada vi placali nekome ako ne preko banera sa sajta?

Pri čemu sam PayPal nalog MORA da bude povezan sa računom u banci

Moj PP je vec sada povezan sa racunom u banci

Zar verifikacija i registrovanje kartica maticne banke nije povezan sa racunom?

Poslednja izmena od urednika:
uopste nisam mislio na donacije vec klasican baner na kome pise njihov logo PAY PAL gde se musterija rekonektuje na sajt PP za naplatu

kako ste do sada vi placali nekome ako ne preko banera sa sajta?

I to je na stranici koju sam linkova;) (samo biras payments, umesto Donations)
Imas Send Payment u PP nalogu, ukucas e-mail i sumu i toliko.

Ovo mi lici na Merchant tools, mislim da mi Mercant account necemo moci da imamo ako nije firma u pitanju. (ja i u Koreji nisam valjda mogao Merchant acc. da otvorim)

Ovo mi lici na Merchant tools, mislim da mi Mercant account necemo moci da imamo ako nije firma u pitanju. (ja i u Koreji nisam valjda mogao Merchant acc. da otvorim)

Da registracija firme u maticnoj zemlji se podrazumeva

Al sada je to dosta pojednostavljeno i treba ti 500€ kao osnovni ulog da bi registrovao

ma jok bre, iskosta te sve to oko 100e... osim ako nije nesto promenjeno u zadnjih 6-8 meseci...

Za osnivanje firme u APR-u je dovoljno 100 rsd :)

1EUR, ne 500EUR :) Ali svaka cast ako toliko dugo nisi informisan, i misli da je taj ulog u stvari i 1% problema za firme kod nas:) Ne pocinji sa PayPal-om naplatu, nema dovoljno jak sedativ da te smiri posle;)
EDIT: Ovo je upuceno Armoru naravno, nego dok pogledam ostale teme, ne vidim da je jos neko postovao:)

Za preduzetnike je neka veoma mala cifra(oko 7000 dinara je proces registarcije firme), a dobijas PIB i izlistan si u APR-u, naravno.

Odavno.

Висина накнаде за регистрацију предузетника

Накнада за регистрацију предузетника износи 1.500,00 динара.

1EUR, ne 500EUR :) Ali svaka cast ako toliko dugo nisi informisan, i misli da je taj ulog u stvari i 1% problema za firme kod nas:) Ne pocinji sa PayPal-om naplatu, nema dovoljno jak sedativ da te smiri posle;)
EDIT: Ovo je upuceno Armoru naravno, nego dok pogledam ostale teme, ne vidim da je jos neko postovao:)

Nisam informisan nemam svoju firmu ( jos uvek ) mada mi se razmisljanja krecu u tom smeru

Ovo za 500€ sam ranije cuo iz medija verovatno je u medjuvremenu promenjeno

Nekad si morao 2500 USD da položiš u banku, za DOO, možda je sada to tih 500 EUR za koje si čuo, ali možda je i to smanjeno.

pocetnicki kapital firme je 100din... Sve takse koje se placaju, obrasci, pecat i sve ostalo sto ti treba... na kraju izadje oko 100e... Toliko je mene izaslo pre 8meseci... Mada, mislim da ima i razlike u ceni u zavisnosti od opstine gde se registruje firma... Govorim o DOO...

pocetnicki kapital firme je 100din... Sve takse koje se placaju, obrasci, pecat i sve ostalo sto ti treba... na kraju izadje oko 100e... Toliko je mene izaslo pre 8meseci... Mada, mislim da ima i razlike u ceni u zavisnosti od opstine gde se registruje firma... Govorim o DOO...

SJAJNO !!!!!! :D

Dakle neka prvo uvedu kod nas prijem novca putem pay pal racuna

A onda registracija firme

Konacno i neki san da mi se ostvari ;)

Nekad si morao 2500 USD da položiš u banku, za DOO, možda je sada to tih 500 EUR za koje si čuo, ali možda je i to smanjeno.

To znam cale i keva su mi pre 20 god. drzali D.O.O.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno