To znaci da su mene u banci lagali da mogu kada primim novac na Intezinu sivu karticu namenjenu samo za Internet da podignem novac ?
Koja prepreka????
Srbija ima PayPal već evo godinu i po, a u oktobru će biti omogućeno i primanje novca.
Nemoj da smatras da ako je jednom uspelo da je tako... mozda nije slucaj kod tebe, ali dok ne dodas +10%+10EUR preko cifre placanja (i to u raspolozivo, ne u ono sto mislis da imas na racunu kada se prosla proknjizi..), ne vrediA ti tacno imas ispod te cifre
To se zove iskustvo![]()
Pa nek neko plati umesto tebe
To ne znamo, postoje zemlje koje mogu samo da povuku na karticu prvo, pa onda karticom placaju, tj. ne mogu da koriste PP Balance iako mogu da primaju uplate. Ne znamo sta ce biti za nas.Dok su pare na pp nalogu (i cekaju mesec dana na prebacivanje na nas devizni racun) da li mozemo ta stredstva koristiti za kupovinu i da se ta sredstva trose a ne da nam vuce pare sa racuna vezanog za karticu?
Da procitas link koji sam postavio na BIB kartica temi na zadnjih 2-3 straneKada kupujem preko PayPal - a u dolarima, a na kartici ima dolara. Kako da izbegnem da mi se novac bez potrebe konveruje u dinare pa u dolare ?
offt: a kako potrositi te dolare (ili ih prebaciti u eure)i ja imam 9$ i sad mi stoje tako na kartici ona ih interno valjda vidi kao eure (raiffeisen visa virtuon) ali mi bode oci
![]()
A odakle ti dolari uopste? Podigni ih, prodaj za dianre u menjacnici pa radi sta hoces![]()
ma prvu kupovinu preko paypala i ja prebacim sa tekuceg na devizni 9$, odem da kupim za 9$ a on mi skine taj iznos ali u €, a tih 9$ ostavio na kartici (racunu)A odakle ti dolari uopste? Podigni ih, prodaj za dianre u menjacnici pa radi sta hoces![]()
u dolarima je bolja kupovina![]()
Prati radnju fabule.Nakon što se prošlog petka na društvenim mrežama pojavila vest da bi PayPal mogao omogućiti građanima Srbije primanje novca od 8. oktobra, u ekskluzivnom razgovoru za netokraciju, Damien Perilat, direktor PayPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.
Uprkos informacijama koje su se pojavile u sekciji Opšti uslovi na zvaničnom web sajtu, Daminen je odbio da potvrdi dolazak mogućnosti naplate početkom oktobra, međutim, to i dalje ne isključuje da bi PayPal u skorije vreme mogao da objavi vesti od šireg značaja za Srbiju, kao i za njene mnogobrojne građane koji željno iščekuju funkciju primanja novca iz inostranstva.
b92
Erste banka omladinska kartica. Nema placanja odrzavanja, free net banking, svuda placam bez problema ( steam, aliexpress, paypall), + provizija za sve racune u Srbiji 15 dinara. Ja zadovoljan![]()
Ovo što si ti citirao nema veze sa primanjem novca na PayPal...ustvari, ima, ali odnosi se na države čiji korisnici su do sada morali 1x mesečno da rade povlačenje sredstava sa naloga na račun, a sada im to ide automatski.
Mi ćemo od 08.10. dobiti mogućnost primanja, ali ne i automatsko povlačenje na karticu.
Ako sam dobro shvatio, od 8.oktobra mozemo primati lovu iz inostranstva, pare lezu na pp nalog, cekamo mesec dana i tek onda mozemo prebaciti pare (manuelno ili automatski?) na racun vezan za karticu. Ko ima internet kartice novac sa racuna dize u banci, ko ima "obicne" platne i kreditne kartice vezane za pp nalog moze dizati novac svuda na bankomatima (srb i svet). Bice provizija u prijemu novca na pp racun jer za sada mogu samo "komercijalne" uplate pa taman da nam "tetka iz svice" salje novce...
Pogresih li ja stogod?
Dok su pare na pp nalogu (i cekaju mesec dana na prebacivanje na nas devizni racun) da li mozemo ta stredstva koristiti za kupovinu i da se ta sredstva trose a ne da nam vuce pare sa racuna vezanog za karticu?
Erste banka omladinska kartica. Nema placanja odrzavanja, free net banking, svuda placam bez problema ( steam, aliexpress, paypall), + provizija za sve racune u Srbiji 15 dinara. Ja zadovoljan
Edit: Danas i ja uronih u svet paypala![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari