Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To bi bilo super...

Novac se ne prima na karticu vec na racun... Koliko ja znam, jedina razlika izmedju internet i electron kartice je u tome sto electron radi i na bankomatima i terminalima a internet samo online. Na salteru banke rade obe (a moze i bez njih, uz LK)

Koja prepreka????
Srbija ima PayPal već evo godinu i po, a u oktobru će biti omogućeno i primanje novca.

Valjda ona zbog koje smo tako kasno dobili Paypal pristup, pa još i nepotpun.

Effective Date: October 8, 2014

The list of countries covered by the PayPal Receive Funds and Automatic Transfer Agreement is amended as follows:

Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Dominica, Egypt, Fiji, French Polynesia, Grenada, Lesotho, Malawi, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos.

Ovo što si ti citirao nema veze sa primanjem novca na PayPal...ustvari, ima, ali odnosi se na države čiji korisnici su do sada morali 1x mesečno da rade povlačenje sredstava sa naloga na račun, a sada im to ide automatski.
Mi ćemo od 08.10. dobiti mogućnost primanja, ali ne i automatsko povlačenje na karticu.

Nemoj da smatras da ako je jednom uspelo da je tako... mozda nije slucaj kod tebe, ali dok ne dodas +10%+10EUR preko cifre placanja (i to u raspolozivo, ne u ono sto mislis da imas na racunu kada se prosla proknjizi..), ne vredi :) A ti tacno imas ispod te cifre :D
To se zove iskustvo :)

Bih danas do Intese, uplatio, i opet neće i neće. Definitivno me ne voli taj njihov bezbednosni algoritam.

Kontaktirao sam ponovo support i sad se javila neka sa više pozicije i izgleda da tu ništa ne može da se uradi. Zašto je ušao onaj jedan put ostaće misterija.

screenshot-2014-09-08-22.png

Ne znam šta da radim sad sa prodavcem i šta će Ebay da uradi, već su mi poslali podsetnik da nisam platio.

Pa nek neko plati umesto tebe, ili probaj ako mozes bez PP naloga? (za nesto moze, za obicne Ebay naloge prodavaca ne)

Znači sad ćemo konačno moći i da primamo lovu!!!
Ringe ringe raja, došo čika Paja da nas vuče za ja*ca... :-devil-:

Ako sam dobro shvatio, od 8.oktobra mozemo primati lovu iz inostranstva, pare lezu na pp nalog, cekamo mesec dana i tek onda mozemo prebaciti pare (manuelno ili automatski?) na racun vezan za karticu. Ko ima internet kartice novac sa racuna dize u banci, ko ima "obicne" platne i kreditne kartice vezane za pp nalog moze dizati novac svuda na bankomatima (srb i svet). Bice provizija u prijemu novca na pp racun jer za sada mogu samo "komercijalne" uplate pa taman da nam "tetka iz svice" salje novce...
Pogresih li ja stogod?
Dok su pare na pp nalogu (i cekaju mesec dana na prebacivanje na nas devizni racun) da li mozemo ta stredstva koristiti za kupovinu i da se ta sredstva trose a ne da nam vuce pare sa racuna vezanog za karticu?

Kada kupujem preko PayPal - a u dolarima, a na kartici ima dolara. Kako da izbegnem da mi se novac bez potrebe konveruje u dinare pa u dolare ?

Dok su pare na pp nalogu (i cekaju mesec dana na prebacivanje na nas devizni racun) da li mozemo ta stredstva koristiti za kupovinu i da se ta sredstva trose a ne da nam vuce pare sa racuna vezanog za karticu?
To ne znamo, postoje zemlje koje mogu samo da povuku na karticu prvo, pa onda karticom placaju, tj. ne mogu da koriste PP Balance iako mogu da primaju uplate. Ne znamo sta ce biti za nas.

Kada kupujem preko PayPal - a u dolarima, a na kartici ima dolara. Kako da izbegnem da mi se novac bez potrebe konveruje u dinare pa u dolare ?
Da procitas link koji sam postavio na BIB kartica temi na zadnjih 2-3 strane :)
Ukratko, ne mozes izbeci konverziju, uvek drzi evre samo ako su nase kartice.

offt: a kako potrositi te dolare (ili ih prebaciti u eure) :) i ja imam 9$ i sad mi stoje tako na kartici ona ih interno valjda vidi kao eure (raiffeisen visa virtuon) ali mi bode oci :D

cek , i sta smo na kraju zakljucili , da li cemo mi obicni smrtnici moci da primamo kes ? :d

amdpower2

offt: a kako potrositi te dolare (ili ih prebaciti u eure) :) i ja imam 9$ i sad mi stoje tako na kartici ona ih interno valjda vidi kao eure (raiffeisen visa virtuon) ali mi bode oci :D

A odakle ti dolari uopste? Podigni ih, prodaj za dianre u menjacnici pa radi sta hoces ;)

Ipak, mislim da je najbolje držati Japanski Jen na računu---- stabilan .... osim kad ne opali cunami ....

A odakle ti dolari uopste? Podigni ih, prodaj za dianre u menjacnici pa radi sta hoces ;)
ma prvu kupovinu preko paypala i ja prebacim sa tekuceg na devizni 9$, odem da kupim za 9$ a on mi skine taj iznos ali u €, a tih 9$ ostavio na kartici (racunu) :D

Nakon što se prošlog petka na društvenim mrežama pojavila vest da bi PayPal mogao omogućiti građanima Srbije primanje novca od 8. oktobra, u ekskluzivnom razgovoru za netokraciju, Damien Perilat, direktor PayPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.
Uprkos informacijama koje su se pojavile u sekciji Opšti uslovi na zvaničnom web sajtu, Daminen je odbio da potvrdi dolazak mogućnosti naplate početkom oktobra, međutim, to i dalje ne isključuje da bi PayPal u skorije vreme mogao da objavi vesti od šireg značaja za Srbiju, kao i za njene mnogobrojne građane koji željno iščekuju funkciju primanja novca iz inostranstva.

b92

u dolarima je bolja kupovina ;)

Ne možeš da kupiš direktno u dolarima. Keš koji izlazi sa tvog računa, da se tako izrazim, mora biti u evrima. Ako imaš dolare, banka će prvo da konvertuje u evre, pa će onda ponovo pri plaćanju robe da se izvrši konverzija iz evra u dolare. Konkretno, tako radi kod Intese.

Besmileno, komplikovano, ali tako je. Pare uvek držiš u evrima. I najbolje je i kad kupac prima u evrima, jer onda nema konverzije.

Takođe uradi i ovo.

Erste banka omladinska kartica. Nema placanja odrzavanja, free net banking, svuda placam bez problema ( steam, aliexpress, paypall), + provizija za sve racune u Srbiji 15 dinara. Ja zadovoljan :)

Edit: Danas i ja uronih u svet paypala :)

Nakon što se prošlog petka na društvenim mrežama pojavila vest da bi PayPal mogao omogućiti građanima Srbije primanje novca od 8. oktobra, u ekskluzivnom razgovoru za netokraciju, Damien Perilat, direktor PayPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.
Uprkos informacijama koje su se pojavile u sekciji Opšti uslovi na zvaničnom web sajtu, Daminen je odbio da potvrdi dolazak mogućnosti naplate početkom oktobra, međutim, to i dalje ne isključuje da bi PayPal u skorije vreme mogao da objavi vesti od šireg značaja za Srbiju, kao i za njene mnogobrojne građane koji željno iščekuju funkciju primanja novca iz inostranstva.

b92
Prati radnju fabule.

Erste banka omladinska kartica. Nema placanja odrzavanja, free net banking, svuda placam bez problema ( steam, aliexpress, paypall), + provizija za sve racune u Srbiji 15 dinara. Ja zadovoljan :)

Ima i Intesa isto to, plus im je studentska Visa i studentska ID kartica (pa ne treba index za studentske popuste u svetu - tj. tako sam razumeo, iskreno nisam probao :D)

Ovo što si ti citirao nema veze sa primanjem novca na PayPal...ustvari, ima, ali odnosi se na države čiji korisnici su do sada morali 1x mesečno da rade povlačenje sredstava sa naloga na račun, a sada im to ide automatski.
Mi ćemo od 08.10. dobiti mogućnost primanja, ali ne i automatsko povlačenje na karticu.

Kapiram. Hvala cheers

Ako sam dobro shvatio, od 8.oktobra mozemo primati lovu iz inostranstva, pare lezu na pp nalog, cekamo mesec dana i tek onda mozemo prebaciti pare (manuelno ili automatski?) na racun vezan za karticu. Ko ima internet kartice novac sa racuna dize u banci, ko ima "obicne" platne i kreditne kartice vezane za pp nalog moze dizati novac svuda na bankomatima (srb i svet). Bice provizija u prijemu novca na pp racun jer za sada mogu samo "komercijalne" uplate pa taman da nam "tetka iz svice" salje novce...
Pogresih li ja stogod?

Ako ne daju da se sredstva odmah povlače, nekako mi je logično da ne daju ni da se troše (karantin), a za ovo ostalo si izgleda sve tačno napisao. Ali ima da nas deru sa provizijom :S: Jedino ne znam da li će i banka da uzima neki procenat za primljenu uplatu sa Paypal-a - znam da mi naplaćuju kad primim preko 100€ direktno na devizni račun :smash:

Edit: Danas i ja uronih u svet paypala :)

Neka, neka - bićeš i ti stariji od 27 :-devil-: :p

Jedno pitanje: planiram da kupim nesto sa converse.com medjutim, problem je sto primaju samo kartice iz USA ili USA pay pal. Da li neko zna koji bi bio najlaksi nacin da odradim placanje.
Znam da u americi psotoje pre paid visa, amex i master kartice pa me interesuje da li je neko od vas imao iskustva?

Hvala

Mozes skoro sigurno Intesinim Amexom da platis, meni prolazi za takve kupovine, koje ne mogu da se obave karticama koje imaju kod zemlje (Amex jos uvek nema nas kod). Zbog takvih kupovina ga i drzim inace:d

Nazalost zivim u UAE, tako da Intezin AMEX ne dolazi u obzir... Da li imam sanse da probam sa intezinom master karticom (ako mi je jos uvek aktivna) ili neka druga alternativa?

hvala

p.s. tek sada vidim da se nesto izbagovalo. Admini izvinite

Ne, Intesina MC, barem zadnjih godina ima country code, i ne ide tamo gde traze druge zemlje specificno (treba mi za neke porudzbine u DE/CH, gde stvarno smaraju za ovo bez razloga, pa mi je Amex dobro dosao).

Ako si u UAE... trebalo bi da ima Chase ili HSBC, vidi da li mozes dobiti njihovu US karticu nekako preko filijale u UAE.

Kad proradi uplata vi koji prvi ostvarite priliv na pp nalog, javite se, potvrdite...

Nazad
Vrh Dno