Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ostaje nam 08.10.2014 da vidimo sta ce nam prirediti... Mrzim kada su nedoreceni pa moze da se protumaci na vise nacina...

Ali lepo je znati da ako ja kao fizicko lice ocu nesto da prodam da mogu??

Poslednja izmena:
Znači ništa ni od donacija preko PayPal-a.

Moćićeš ti da doniraš, kao i do sada, ali neće moći tebi (i svima ostalima koji imaju otvoren PayPal nalog na Srbiju) da doniraju, pošto donacija, jelte, nije commercial payment.

@amdpower Ja ne bih niti kupujem jer su cene besmislene, DC Shoes patike koje planiram da kupim na sajtu DC-a kostaju 5500 dinara (60$), iste te patike u BG-u kostaju oko 10000, 4500 dinara razlika? Mnogo je kume, mnogo je ;)

Da li to znači da ipak ima neka srbistanska prepreka za Paypal?

Priča kako oni mogu ali neće da dođu mi ne pije vodu, jer zašto bi izbegavali zaradu? Pa valjda bi više ovde profitirali nego na Palau :smash:

Koja prepreka????
Srbija ima PayPal već evo godinu i po, a u oktobru će biti omogućeno i primanje novca.

Znači da će SVI moći da primaju novac, i fizička lica i firme, ali SAMO KOMERCIJALNO, dakle, bez donacija i slanja para od strane familije, samo prodaja.

Mislim da ne shvatate jedno.....

Moći će da primi pare svako od svakog. Ja ću moći tebi da pošaljem pare pod "izgovorom" da sam kupio nešto od tebe, što ne mora obavezno da bude fizička roba.

Fora da to mora da bude "commercial" je samo u stvari zbog visine provizije.

Koje nisu male. ;)

Ok, hvala na pojašnjenju. Taman sam se ponadao da u personal spadaju i donacije. Ali nema veze, korak po korak, stići će i to do nas.

Mislim da ne shvatate jedno.....

Moći će da primi pare svako od svakog. Ja ću moći tebi da pošaljem pare pod "izgovorom" da sam kupio nešto od tebe, što ne mora obavezno da bude fizička roba.

Fora da to mora da bude "commercial" je samo u stvari zbog visine provizije.

Koje nisu male. ;)

Pa naravno da je u tome poenta...
Može tebi tetka iz Švicu da pošalje kintu, ali neće moći, kao komšiji iz Hrvacku da pošalje džaba, već uz finu proviziju, koju možeš da platiš ili ti, ili ona.

Dobro, nije džabe, ali su mizerne provizijice, bukvalno ... :)

Napisao sam zbog ljudi koji misle da će stvarno morati da prodaju nešto ... :) :)

Znači da će SVI moći da primaju novac, i fizička lica i firme, ali SAMO KOMERCIJALNO, dakle, bez donacija i slanja para od strane familije, samo prodaja.

Koja je razlika u odnosu na bosnski PP? Posto imam taj, da vidim isplati li mi se koristiti ovaj?

Razlika je u tome što sa bosanskim, koliko znam, ovog ograničenja sa komercijalnim primanjem nema, tako da može i "tetka iz Švicu" da ti pošalje novac praktično džabe + od 08.10., kada nama uvode primanje novca, bosanski pp nalog će biti oslobođen povlačenje sredstava na karticu koji je bio 1x mesečno (tzv. balance), već će biti automatski - čim ti neko plati, pare odmah idu na karticu, do sada si morao da čekaš mesec dana, pa da ih povučeš.
Ali, ako do sada nisi koristio primanje para na bosanski nalog može da ti se desi da ti po primanju neke snačajnije sume novca traže validaciju naloga, tj. proveravaju da li je sa nalogom sve okay, a onda ti traže neki dokaz o tome da živiš u BiH. Ako im ne dokažeš blokiraju ti sredstva do daljnjeg.

@aca

A zašto te mrzi da pogledaš policy update, imaš ga par postova iznad?
Provizije će biti različite i zavise od toga iz koje je države pp nalog uplatioca, imaš sve na ovom linku pa čitaj:
https://www.paypal.com/rs/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full

Poslednja izmena:
A internet kartice ? I njih ćemo da menjamo , pošto sada može samo da se uplaćuje na iste , ne i da podiže ?

A kakve veze plaćanje i prijem novca sa internet kartice imaju sa PP?

Što se tiče internet kartica, samo ime im kaže...internet...nema podizanja para, samo uplaćivanje i plaćanje preko interneta.
Ali, ko je izvadio VISA electron karticu (kao ja) moći će da podigne pare na bankomatu, naravno u dinarima (kod nas) i uz proviziju. Kartica ima PIN i može da se koristi kao i svaka druga.

@DariusIII

Mislim da čoveka interesuje kako npr., kada mu neko pošalje pare preko PP-a da podigne keš.

Poslednja izmena:
A kakve veze plaćanje i prijem novca sa internet kartice imaju sa PP?

Pa , PayPal je povezan sa tom karticom . Ostaje na PP , nema podizanja sa internet kartice

Što se tiče internet kartica, samo ime im kaže...internet...nema podizanja para, samo uplaćivanje i plaćanje preko interneta.
Ali, ko je izvadio VISA electron karticu (kao ja) moći će da podigne pare na bankomatu, naravno u dinarima (kod nas) i uz proviziju. Kartica ima PIN i može da se koristi kao i svaka druga.

@DariusIII

Mislim da čoveka interesuje kako npr., kada mu neko pošalje pare preko PP-a da podigne keš.

Čekaj , masa nas ima VISA elektron , za podizanje sa bankomata .

Poslednja izmena:
To da li može ili ne da se podigne keš kada ti neko pošalje pare preko PP-a ne zavisi od PP-a, već od kartice koja je vezana za PP.
Sa internet karticom si osuđen da pare potrošiš tako što ćeš nešto da kupiš ili da pošalješ nekome preko PP-a, pa da on podigne za tebe.

Zasto, ja normalno pare sa internet kartice prebacim na drugu karticu i podignem iste??

Dobro... Može i tako...Ja sam mislio na one koji nemaju tekući račun, hteli bi PP, a neće da plaćaju banci ništa, pa su otvorili VISA electron u Banca Intesi.

Fizicki je nemoguce da nemas i devizni racun kada imas internet karticu u Intesi. Tako se uplacuje i podize sa nje, ne moze drugacije.
Electron ne mora da se podize u dinarima, moze isto sa deviznom racuna kartice. U stvari u Intesi je tako najbolje (sem koga mrzi da ceka guzve, pa ce izgubiti 1.75% zbog toga ;)).

Mogao bi neki Mod da i ovaj post:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=3875550#post3875550
doda u prvi post ove teme da ne bi bilo nekih diskusija i u ovoj temi na vise stranica (nije tako lose kao u linkovanoj :D).

Napisao sam tekući račun, naravno da moraš da imaš račun ako hoćeš da ti neko uplaćuje pare.
A i pogrešio sam, trebalo je da napišem VISA internet, a ne VISA electron...par postova gore sam napisao da je upravo to i prednost, da može da se podiže u banci ili na automatu, samo što nisam znao da može i u devizama (na bankomatu očigledno mora).

To znaci da su mene u banci lagali da mogu kada primim novac na Intezinu sivu karticu namenjenu samo za Internet da podignem novac ?

PayPal: Trenutno nemamo novosti vezane za Srbiju

Nakon što se prošlog petka na društvenim mrežama pojavila vest da bi PayPal mogao omogućiti građanima Srbije primanje novca od 8. oktobra, u ekskluzivnom razgovoru za Netokraciju, Damien Perilat, direktor PayPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.

http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno.php?yyyy=2014&mm=09&nav_id=897349

Ninoslave, već smo postavili link ka policy updates, tako da ova priča ne pije vodu.

u Telenor temi kažu, i piše kod telenora, da će kod njih moći i evri da se dižu na bankomatu .... hm hm hm ... dal će to i inteza da uvede?

Nazad
Vrh Dno