Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@priest77
neko te slagao. Ako su mogli da prime pare isto tako mogu i da ih vrate. refund je normalna bankarska operacija kad se neka transakcija otkaze ili slicno :D

Prodavac nije mogao da mi vrati pare jer nisu mogli da mi uplate nazad na moj PayPal (tako su oni rekli), kada sam im dao onaj drugi nalog, odmah su mi uplatili.

Edit: sada sam pronasao email od njih, evo sta su rekli kinezi :) :
"Seller's message:
'We just want to refund to you .but it show your paypal account is no exit in paypal.would you pls give us another paypal account ,so we could refund to you?'"

Poslednja izmena:
To što ti je Kinez napisao, ako je stvarno u pitanju refund, a ne uplata na PP račun, je jedna velika nebuloza i nema blage veza sa mozgom.

Otkazao sam paket..

Hi,
Thank you for contacting Leap Motion customer support. I do see that the order has shipped and apologize that we did not cancel it in time. You can contact FedEx have them return the package. Once we receive it back, will will process a full refund for you. Please note that this process may take up to 15 business days to process. If there is anything else we can help with, please contact us again.

Best Regards,
------ -----
Leap Motion Support

Fer sa njihove strane.

Sem malo lažnog reklamiranja ;)
Ako sam dobro shvatio zašto vraćaš paket.

Nema druge :D

Da IznoGood nije otkrio prave namere, ja vec krenuo da narucujem, pa nek kosta kolko kosta, sad sam se malo ohladio ,kad mi Otvorio oci :D

Leap Motion vracam jer ne radi ono sto sam planirao da radim sa njim. Uredjaj detektuje dlan i prste i vraca samo skelet ruke koja izvodi pokrete iznad uredjaja.
Uredjaj ima 2 kamere i 3 IR led diode. Meni trebaju informacije sa tih kamera u vidu slike ili kombinovano kao depth slika (slicno kao kinect).
Sve ovo sam kasno skapirao kada sam vec porucio uredjaj i skinuo SDK. Citajuci SDK skapirao sam da mi ne radi posao i brze-bolje otkazao porudzbinu. Medjutim oni nisu uspeli na vreme da stopiraju posiljku iako sam otkazao porudzbinu pre slanja i tako je uredjaj stigao do Srbije.. pomislio sam, ***... ajde kad su vec poslali da ga uzmem. Medjutim kada su me pozvali iz FedEx-a i saopstili da ce troskovi spedicije, carine i pdv-a da budu jos oko 8000 din, onda sam definitivno resio da ga ne uzimam, jer sam uredjaj vredi 61e, a svi ostali troskove oko 100e, sto je besmisleno.
Da nema troskova spedicije bilo bi dosta lakse... 61 + 21 (shipping) = 82e. 82e*1.1(carina) * 1.2(pdv) = 108e. Razlika je 26e, sto mi je ok da platim za carinu i PDV. Troskovi spedicije su u ovom slucaju oko 50e, sto je bezobrazno mnogo.

Mogao sam i da nadjem drugog speditera ili da sam popunim dokumentaciju za uvoz, medjutim otkup dokumantacije (tovarni list i jos ponesto) od FedEx-a opet kosta 2-5000 din pa mi dodje na isto. Izbegavajte FedEx u sirokom luku.

Zna li neko sta je sve potrebno ako hocu nekom u grcku da posaljem 1000 eura ili i vise od toga, koji procenat ce pp uzeti(prepostavljam da ce naplatiti onom ko salje novac) i da li se novac moze slati to jest primati kao standardan pp nalog koji svi imamo, ako moze neko malo detaljnije objasnjenej ili neko ko je vec radio, hvala.

Evo šta kaže PP...

Prilozi

• Screen Shot 2013-09-11 at 14.58.29.png
    Screen Shot 2013-09-11 at 14.58.29.png
    43.4 KB · Pregleda: 172
Najbolje da probaš. Kreneš sa opcijom, i ne teraš do kraja, oni izbace koliki je FEE i da li ćeš ti da platiš, ili oni.

Tj. šalješ 1000, i da li hoćeš da njima 900i kusur, ili da njima stigne 1000, a tebi će da skinu 1000ikusur....

To što ti je Kinez napisao, ako je stvarno u pitanju refund, a ne uplata na PP račun, je jedna velika nebuloza i nema blage veza sa mozgom.

Ja imao 3 refunda, i vracena mi je suma u dinarima na dinarski racun - kursna razlika, tako da Kinez nesto muti

to samo ako si placao u dinarima, ako si placao u € onda je i tebe neko za***** ;)

Jel neko provalio šta je problem koji se javlja kod nekoh korisnika DX-a kada se pokušava platiti PayPal-om (Oops, an error occured. Please try again later.) Ovo baš frustrira...

Nece namerno to da nameste, vise im odgovara trgovina iza pp..to jest preko debitnih kartica.

E pa nije to neka zavera. Suvise smo mi sitni kupci da bi bas nas DX izbacio. Nego smo mi dobili PP ove godine, a oni nisu od tada ni menjali svoj program. Ko zna koliko to kosta da angazuju nekog programera , da im osvezi program. Pa im se ne isplati da za nas odavde menjaju program. Jer je do njih, mi nismo na spisku zemalja koje imaju PP u njihovom programu i to je jedina stvar.

Tako ima jedan sajt da ga ne reklamiram , jer ne zasluzuje svojom losom praksom, kod koga nesto nije u redu sa procesorom kartica. Koriste Ali pay, sto je u redu. Placao sam preko tog procesora X puta, samo na njihovom sajtu ne mogu. Kod njih PP radi, al zbog prirode robe, ovo mora preko kartice i nikako ne mogu da kupim to kod njih. Zato mi ostaje Ali Ekspres, pa sve ide glatko iako je malo skuplje.

Znaci sve zavisi od sajta do sajta, kako im sistem , softwer radi i kako je podesen.

Poslednja izmena:
Jel neko provalio šta je problem koji se javlja kod nekoh korisnika DX-a kada se pokušava platiti PayPal-om (Oops, an error occured. Please try again later.) Ovo baš frustrira...

Ovo je stvarno bzvz. Već tri dana mi izlazi ista stvar. Sad tražim na kojoj temi da postavim pitanje...Ima li ko rešenje za problem? Najbolja stvar je što nema one opcije za direktno plaćanje karticom!?

^To izlazi mesecima tj. od kad smo dobili PayPal nikad nije radilo, tako da nemoj da se nadaš skorijem rešenju problema.

Ovo je stvarno bzvz. Već tri dana mi izlazi ista stvar. Sad tražim na kojoj temi da postavim pitanje...Ima li ko rešenje za problem? Najbolja stvar je što nema one opcije za direktno plaćanje karticom!?

Poslednji put kada sam sam placao, izabrao sam opciju PayPal i izbacio mi je gresku, navodno nije prosla uplata, nakon par dana sam mogao da vidim da je roba poslata. Nije mi bilo jasno o cemu se radi, dok nisam video zaduzenje na racunu. Roba je uredno stigla.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Ti si izgleda jedini koji je uspeo da na DX-u iskoristis PP :) Ja pokusavam evo vec 5 meseci. Zadnji put pre 4 dana i uvek javlja gresku, al na paypal nalogu nema nikakvog zaduzenja.

Greška koju je meni izbacivalo nije da nije prošla uplata, nego prijavljuje ovo što blackeyed napisa. Najbolja je fora što za neke gluposti nema opcije za plaćanje CC, već mora PP, a on ne radi...

Jel moguce povuci pare sa paypala u dolarima na karticu ili racun u banci? Posto ovaj kurs koji koriste je cista pljacka. Kad mi preracunaju dolare u eure izgubim 150e na cifru od oko 4300 dolara. Koriste 1.395 odnos dolar/euro.

Moguće je. Ali gde god pokušaš da povučeš, leći će ti evri. E, sad, u kom odnosu , ne znam, ali sigurno boljem od PayPal liste.

Jel moguce povuci pare sa paypala u dolarima na karticu ili racun u banci?

Ja ti kažem moguće je, možeš da povučeš dolare, banka ovde će ti pretvoriti u evre.

Neprecizno si napisao da li te PayPal dere za konverziju, ili banka.

Za PayPal znam da otkidaju sa konverzijama, dok je Inteza malo blaža pri plaćanju, pa samim tim očekujem da budu takvi i pri primanju ....

Nisi napisao kako si pre radio, pretvarao dolare u evre na samom PayPal-u, pa pvlačio evre?

Pa pazi, nista nisam konvertovao. Ja primim pare u dolarima na paypal, i oni mi automatski gore napisu PayPal balance u eurima. Evo sta su mi odgovorili na mail, tako da ne vidim kako je moguce bez neke velike peripetije:

Please not that you are only able to withdraw funds in your local currency. Any funds withdrawn from your balance in another currency will be converted.

If you would like, you can consider contacting your card issuer to possibly arrange to them to open a USD currency, this is to allow you to withdraw funds directly in USD to your card.

Once that is done, kindly contact us back providing us the authorisation to manually change your currency of the card ending in xx## from Euro currency to USD in the system. However, please be informed that once the currency was changed to USD, all future payments on your PayPal account will default to USD.

Jedino da vezes US bank acc ce ti leci u dolarima. Svi ostali paypal sajtovi (.de .it .at .co.uk. itd) konvertuju $ u lokalnu valutu.

Imam jedno pitanje.

Nesto sam kupovao danas preko PayPal-a i sve je proteklo u redu.Sad bi hteo da "Confirm Card" i tamo mi kaze da treba da mi skinu 1.50 evro sa kartice ako to uradim,ali ce mi posle to vratiti.I ja sam to uradio,skinuli mi 1.50 i kaze da ce mi poslati neki cetvorocifreni broj i sa njim da verifikujem.Pise "Check your card statement for the unique code we sent with the charge"

E sad,kako ce mi poslati taj broj?Preko e-maila?i kad?

Moras da se ulogujes na svoj ebanking racun kod tvoje banke i da vidis tamo u placenim ili rezervisanim sredstvima....

Vrh Dno