Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Malopre sam bio do Erste Banke i otvorio Omladinski račun. Rekla mi je žena da će da me zove kad mi stignu kartice, samo nije rekla koliko treba da se čeka na to?

Otp 7-14 dana kao i kod svake druge banke .

Malopre sam bio do Erste Banke i otvorio Omladinski račun. Rekla mi je žena da će da me zove kad mi stignu kartice, samo nije rekla koliko treba da se čeka na to?

Ja sam dobio za otprilike 3 nedelje posto je dolazila iz Austrije zajedno sa TAN tablicom. I uredno radi na PP i mastercard i visa kartica erste omladinskog racuna

Ja sam dobio za otprilike 3 nedelje posto je dolazila iz Austrije zajedno sa TAN tablicom. I uredno radi na PP i mastercard i visa kartica erste omladinskog racuna

TAN tablicu sam dobio, kao i privremenu karticu za tekući. Nije mi frka, samo mi je ovo prvi račun, pa ne znam koliko se čeka :)

Jel' neko mozda dodao nasu srpsku karticu (bilo koje banke) na recimo hrvatski ili BiH paypal nalog, pa je tako koristio za povlacenje novca ? Ovo bi moglo da bude odlicno resenje dok Srbija ne dobije mogucnost povlacenja novca na lokalne kartice.

I mene ovo zanima. Da li neko zna nesto o ovome?

Ne možeš dodati kartice naših banaka na strane naloge.

Sta says who, pa sto si ovoliko cekao da se paypal pojavi u Srbiji ?

Pa to je moglo ranije, u skorije vreme nisi mogao da karticu spojis sa HR ili BiH.

Dobro, znam, prolazilo ono sano sa EDIT CARD, sve to stoji .... jer smo bili na listi zabranjenih ..

Ali, da li je palo nekome na pamet da nase kartice SADA prolaze? ;) ;) ;)

Dodao sam i verifikovao intesinu internet karticu na hrvatski paypal nalog, za sad sve ok, racun nije blokiran. Nisam jos probao da povlacim novac, ali ne vidim zasto ne bi moglo (kartica ko kartica). Kao sto ljudi vec godinama verifikuju paypal naloge iz raznoraznih drzava koristeci indijske i kojekakve kartice (takozvani VCC-evi), tako sad moze i sa srpskim. Paypal u sustini nikada nije obracao paznju na to da li se poklapaju zemlja iz koje je nalog i zemlja iz koje je kartica.

Poslednja izmena:
Pa sta ja pricam ovde... I vec sam pisao o tome .....
Mrzi me da trazim ....

Kad su pustili nama, ja sam prvo probao to :) :) :)

Poslednja izmena:
PayPal itekako gleda odakle je kartica, ali nije mnogo striktan po tom pitanju.
Verovatno ce nase kartice raditi na paypal acc zemalja okruzenja, ali nece na UK, US i obrnuto.

Da sve to stoji ali probajte da povlacite neku vecu kolicinu novca direktno na Paypal nalog verifikovan na Hrvatsku i sa dodatom karticom iz Srbije , vrlo brzo cete dobiti account limited i sav novac ce vam biti zamrznut .

Zato u pocetku treba povlaciti manje sume. Ides polako, ne odjednom. I uvek ostavis bar oko 20% na racunu. Kako vreme prolazi, racun stari i ima veci kredibilitet u paypal-ovom sistemu. Npr. racun star 30 dana i 60 dana nemaju isti rejting. S obzirom da koristis racun protivno njihovim pravilima, logicno je da ces morati malo vise da pazis. Takodje, account moze da se otvori i na BiH sto je po meni jos bolja varijanta jer oni jos nisu u EU, a svi EU paypal nalozi podlezu EU zakonu o pranju novca, sto u prevodu za nas znaci da cim nalog primi 2,500 EUR u toku jedne godine odmah vam traze licna dokumenta da bi potvrdili identitet. Imaj te to na umu. Takodje, nisam siguran da li hrvatski paypal i dalje ima ono pravilo da sav novac koji stigne na nalog mora da se povuce na karticu, a ako to sam ne uradis onda paypal to automatski uradi na kraju meseca. Tako da sada u stvari nema razlike izmedju Rumunije, Bugarske, Slovenije i Hrvatske, sve su u EU, sve su geografski vrlo blizu (zbog IP adrese) jedino sto Hrvatska mozda i dalje ima taj problem sa automatskim povlacenjem, tako da trenutno izgleda da je najbolje otvoriti racun na BiH, pa posle toga Rumuniju, Bugarsku ili Sloveniju.

Poslednja izmena:
otvorio sam paypal nalog jos pre 3-4 meseca, ali mi jos nisu vratili onih 1.5EUR. Ne bih se mnogo ni cimao oko toga, ali na kartici mi je u tom trenutku bilo 100USD, pa sada ne mogu da ih izvadim sa kartice jer nemam okruglu cifru.Zna li neko na koji e mail da im posaljem poruku?

Vidi ti to u banci. Nekako je nemoguce da nisu vratili, jer se to vraca istog trenutka, samo banka knjizi do 7 dana kasnije. Meni je cak pisalo da su oni meni prvo uplatili pa tek ja njima !! Tako banka proknjizila. To vracanje ide automatski u istom trenutku, tako da je mnogo veca verovatnoca da je banka nesto zeznula, a ne paypal.

Stigla mi je juče kartica iz banke. Registrovao sam se na PP, ukucao broj kartice sve je lepo prošlo. Skinuli su mi onih 1.5e radi provere. Evo danas mi još uvek nema da vidim tu transakciju da je potvrdim, a nema ni na stanju računa tog novca. Koliko vremenski treba da se čeka?

Stigla mi je juče kartica iz banke. Registrovao sam se na PP, ukucao broj kartice sve je lepo prošlo. Skinuli su mi onih 1.5e radi provere. Evo danas mi još uvek nema da vidim tu transakciju da je potvrdim, a nema ni na stanju računa tog novca. Koliko vremenski treba da se čeka?

Govoriš za erste? Ako pričaš o njihovom e-bankingu, moraćeš da ih zoveš da ti izdiktiraju broj, pošto ja vidim transakciju sa PP, ali ne mogu da pošaljem detalje transakcije. Znači pravac kontakt servis....

Kada se ulogujes, kliknes na racun na sred ekrana (340-32xxxx-xx), na koji ti je vezana ta kartica i ako do sada nista nisi placao tom karticom, imaces samo link ka rezervisanim sredstvima.

Slikovito na brzinu banka.jpg

Jel moze neko da mi kaze zasto mi paypal vrlo cesto krade neke pare?? Mislim, nisam bio siguran do danas, jer sve nesto po 1e ili 50c mi se ucini da je manje, dok danas nisam video da su mi uzeli 5e. Nikakve transakcije nisam imao zadnjih 7-8 dana, i tada sam samo uradio withdraw. Poslao sam im mail, ali pitam ovde jer cu verovatno da dobijem genericki odgovor. Ne mogu nigde ni na sajtu da nadjem neku istoriju gde se vide ove "sitne" naplate.

Kako ne mozes da vidis, imas nesto tipa Payments, a mozes i na online bankingu svoje banke da vidis isplate sa te kartice koja ti je vezana za nalog!?

Pa kakve veze ima banka sa paypalom? Meni su pare na paypalu, ne na racunu banke. I pod payments nemam nista tog tipa

Vrh Dno