Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A zar nemas na SD mogucnost bilo koje shipping adrese?

EDIT: proverio sam i ima.
Ubacis sve proizvode u korpu, odes na checkout, i dodas novu dilivery address. Billing address ostavis isti i platis preko paypala.
Ne vidim problem. Jedino ako negde nisu izricito napisali da se za placanje preko PP salje na tu adresu, ali to nisu kinezi na ebay pa nemaju razloga za to.

Poslednja izmena:
Kada plaćaš preko PayPal-a, shipping adresa koju prodavac dobija je tvoja adresa na PayPal-u, osim ako sam prodavac nije razdvojio opciju plaćanja i opciju slanja, onda može. Ali po defaultu ako platiš preko PP ide na PP adresu.

Jesi li ti siguran da imaš srpski nalog? :D :D :D

Ajd ti lepo okači ceo ScreenShot, da vidimo:

srpski.PNG

Poslednja izmena:
Ima, pisalo i meni, ali limit za slanje....

Neka okači ceo ekran, da se vide sve opcije....

Ko je ono rekao da će da .... ..... svima u ovoj temi ako nam puste paypal, *** koja no win/lose-lose situacija :D

Farba nas, ako ovo ono ....
Imam i ja to, ali ne na srpskom nalogu:

primanje limit.PNG

A evo kako izgledaju tri od više naloga koje koristim:

srpski.PNG

hrvatski.PNG

treca sorta.PNG

Svaki ima neke svoje prednosti i mane ....

Farba nas, ako ovo ono ....
Imam i ja to, ali ne na srpskom nalogu:

Pogledajte prilog 113714

A evo kako izgledaju tri od više naloga koje koristim:

Pogledajte prilog 113715

Pogledajte prilog 113716

Pogledajte prilog 113717

Svaki ima neke svoje prednosti i mane ....
Zasto koristis vise od jednog naloga?
I ako sme da se zna koje su to prednosti i mane? :)

Neki mogu da povlace pare na karticu, neki ne. Neki mogu da se dodaju gift adrese, neki ne. Neki mogu da primaju pare direkt na sebe, a neki povlace direkt na karticu. Bez veze, nijedan nije kompletan. Nisu cak ni provizije na svima iste.

ma nije srpski paypal koji sam screenshot dao, nisam ni implicirao to, nego sam dao kao primer kako izgleda, a cenim iako nece da nam daju da primamo novac opet bi negde pisali limiti

pitam zbog toga sto na ovom slovenskom imam limit toliki, pa da li se isplati da se unbinduju kartice sa ovog i stave na srpski paypal, upravo zbog tih limita, jednostavno da li ima dugme view limits na srpskom nalogu gde nakon verifikacije dobijete koliki bi vam bio limit da moze da se prima novac.

jer se dugorocno ne isplati da se ceka godinu dana za vece pare od 2500e ili koliko vec godisnje

nisam pitao da li moze da se prima novac, lol, znam to vec

ps:+ ste mogli da zakljucite vec da nije srpski pp u mom screenshotu posto se limit resetuje na svakih godinu dana, znaci mora da je od 2012. jula acc, bar, plus sto sam vec primao pare.

doduse cuo sam da business accountovi kod nas imaju mogucnost za primanje

Poslednja izmena:
Ima li domacih sajtova da su uveli placanje putem paypala?

Kako ce uvesti placanje preko PayPala kad niko iz Srbije legalno ne moze da prima novac?

Ovo si pitao, i postavio screenshot posle.

ma znam, nego sam se lose izrazio (mozda sam dobro napisao u postu pre tog sto si quoteovao), jer nemam jos i razmisljam da li vredi da se ima srpski paypal, zbog toga sto se dvoumim zbog limita kakvi su kod nas.

kontam ja da ne moze da se prima novac kod nas, ali cenio sam da moze bar da se vidi koliki je limit generalno za premier (tako se krstili kod nas, jel'?) accountove, iako je receiving bilo kakve vrste disableovan.

nisam ***** da pitam vec postavljeno niti da zezam, rofl, ima takvih puna kapa, nego cenim da svaki put ko sto kaze neko vec ovde kad se verifikuje nalog da pise da su limiti povecani pa me zanimalo koliki su

jer kao sto i sam verovatno znas nema te sile da mi verifikuje skroz acc van srbije kad treba da se salju dokumenta

OK then .... cheers ...

Svi kažu, jer prvo ne mogu da plaćaju, pa kad verifikuju karticu, onda im piše povećan limit na beskonačno, ali samo za trošenje para ....

Video si screenove gore razlike izmedju srpskog i nekih drugih PayPal naloga ....

Naravoučenije: Napravi srpski, koristi ga onako stidljivo, a "čuvaj" taj što imaš ;) ;)

@ sladoledsamesom

Ma sve ti je to nesto bezveze. Kakav bre Slovenski Paypal ??? Nisam siguran ali si valjda mislio na Slovenacki ?!?!? Tako se bar ovde kaze, ako je Drzava Slovenija, gramaticki moze biti samo Slovenacki, a svi narodi su Sloveni (juzni, zapadni, istocni) pa i njihovi paypalovi su Slovenski. Naravno to pod uslovom da ne koristis neki od Izmisljenih jezika, ali na tim jezicima bi dobio tacnije odgovore na tamosnjim forumima. Ovde covek treba da se zamisli prvo na sta u stvari mislis ?

Moguce ali kakve to veze ima sa nama ? Slovaci za svoju drzavu kazu Slovensko , sto je vrlo slicno sa tom Slovenackom varijantom, valjda smo zato i uveli te nazive da bi smo mogli da razlikujemo o kome se radi, jer ne mozemo dva razlicite drzave i nas same, zvati jednim imenom. Mi iskljucivo koristimo izraz Slovacka. Verovatno na forumu ima Slovaka , pa kad bi koristili svoj jezik, iako je sluzbeni jezik na delu teritorije Srbije , za razliku od stranog jezika Slovenackog , malo bi ih ko razumeo, pa bi se izgubila smisao foruma.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje.. posto ima 200 strana,a mene samo interesuje da li: ako npr. kupujem nesto sa SD-a u britanskim funtama,da li ja moram da imam britanske funte na racunu i time da placam ili uplatim dinare/evre i on "sam" u transakciji menja valute u dolare,funte,...?

Hvala puno! ..unapred.

znaci sve ide u evrima? tj. ja uplatim dinare i on mi racuna u evrima,kad kupujem u GBP on prebaci u GBP..

Hvala Nidzo :D

Vidi, nije to baš kao što ti misliš.
Dakle, pod broj 1. na sajtu SD-a umesto funte izaberi evro kao monetu plaćanja, jefinije je.
Pod 2. to kako ćeš da plaćaš zavisi od banke, a ne od PP ili online prodavca. Prodavac cene izražava npr. u evrima, PP skida opet tu sumu u evrima (bez provizije), a onda ostaje banka, kod koje moraš da imaš kreditnu karticu sa koje se skida iznos u evrima i on ti se kao takav i vidi na izvodu. Ako ne uplatiš do određenog datuma, banka ti skida 5% sa deviznog računa, odnosno, ako nemaš konvertuje sa tekućeg i izmiruje 5%. Ako ti je PP vezan za debitnu karticu, koja je opet vezana za devizno plaćanje, situacija je čista. Uplatiš evre na karticu i one ti se automatski skinu kad nešto kupiš.

Na kraju još jednom da podvučem (ne za tebe), PP je samo i isključivo posrednik u plaćanju, pare "prolaze" kroz PP sistem, a vuku se sa kartice (isto tako se radi i refund).

Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj, bolje da ti sve bude jasno pre kupovine.

Poslednja izmena:
Obracunska valuta debitne kartice je u eurima, nebitno je da li robu placas u funtama ili eurima..

a umesto funte izaberi evro kao monetu plaćanja, jefinije je.

Da li je ovo sigurno, po kom kursu oni obračunavaju odnos Evro/Funta?

Da ne koriste neko nepovoljan, pa onda ti banka konvertuje iz evra u funte, a sajt iz funte u evro, da bi ti pokazao cenu u evrima?

Da li je ovo sigurno, po kom kursu oni obračunavaju odnos Evro/Funta?

Da ne koriste neko nepovoljan, pa onda ti banka konvertuje iz evra u funte, a sajt iz funte u evro, da bi ti pokazao cenu u evrima?

SD koristi 1e=1f kurs pa je zato jeftinije placanje u evrima. Ne vrsi se apsolutno nikakva konverzija. Imas evre na racunu i SD skida onoliko koliko kazu na krajnjem racunu, bez daljih troskova i obracuna.

PP je samo i isključivo posrednik u plaćanju, pare "prolaze" kroz PP sistem, a vuku se sa kartice (isto tako se radi i refund).

Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj, bolje da ti sve bude jasno pre kupovine.

To da je PP samo posrednik,mi je kristalno jasno :)

Znaci ne moram ja da se cimam oko kovertovanja valuta..

Najbolje da uplatim u dinarima(ako nemam evre) i da kazem da mi konvertuju u evre i stave na racun..i samo kupujem? :)

Hvala jos jednom!

SD koristi 1e=1f kurs pa je zato jeftinije placanje u evrima. Ne vrsi se apsolutno nikakva konverzija.

Vrhunski!

Nazad
Vrh Dno