Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Narode jel moze neko da mi objasni nesto...imam paypal registrovan preko Slovenije i Internet karticu Banca Intese. Placao sam bez problema pre 4-5 zadnji put nesto preko paypala, ali danas ponovo uzmem da platim nesto, kada kaze da imam 0 kartica vezanih za paypal nalog. Ja odem da dodam karticu, kaze sledece:
"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

O cemu se tu radi sad?!

Od pre par meseci vise nije moguce dodati na PayPal kartice banaka iz Srbije. One koje su registrovane ranije rade tako da je malo cudno sto je tvoju odbio.

Da li postoji jos neki nacin da se napravi paypal sa internet karticom Banca Intese?
Imam isti problem kao Nabukodonosor?

Ja ima PP već 2+ godine, otvoren sa American Express karticom iz Inteze i sve radi savršeno (osim onog problema koji su imali svi letos).

Neko reče da je uspeo preko Entropay virtualne kartice. Mislim da je Duke Nukem.

Kratkog daha, provale i limitiraju. Karticu nikako ne dodavati ni na ebay ako je napravite, jer im je ista baza za limitiranje.

Da ne orvaram posebnu temu: Da li neko od vas ima nekog u USA da može da iskoristi EBay gift karticu? Od 25 USD ? Ja probam na svom nalogu, umanji za ti cifru, ali kada me preusmeri na PP, izbaci da zemlja nije podržana za gift. I onda pogledam, na kartici sitno piše samo US accounts. Pa da pravimo neki dil ...

Ne znam da li mi PP jos uvek radi(iskreno, ne smem ni da se ulogujem na acc), pre par meseci je prihvatio novu Intesinu Visa karticu. Nesto sam razmisljao, da li je resenje prebaciti par 100€ ili vec koliko kome treba na PP funds, i ako zabrane karticu, ipak moze da se kupuje?

Da, samo sto u tom slucaju mozes da ostanes bez toga ako iz nekog razloga odluce da ti provere nalog.

hteo bih da kupim neki uredjaj koji ako platim paypal-om imam besplatnu dostavu airmail-om... e sad ja vec neko vreme imam registrovan paypal nalog i kreditnu karticu intese ali registrovao sam na sloveniu i nisam nikad nista kupovao niti placao samo aktivirao karticu... mozda je glupo pitanje ali ako platim sa tog naloga dali ce da mi pravi problem dostave to sto je nalog kreiran kao da sam iz slovenie???

Neces imati problema, ako radi radi... Samo na ebay ili gde vec uneses pravu adresu za slanje i to je to.

da ali ne mogu da unesem pravu adresu jer kada kreiram porudzbinu na paypal-u mi ne daje kao opciju da za country stavim srbiju... prvo mi ispise adresu koju sam napisao kad sam kreirao nalog, takodje postoji opcija da promenim shipping address ali opet kad to uradim nemam mogucnost da stavim kao zemlju srbiju... jel ima neko slicno iskustvo??

takodje postoji opcija "add a special instructions to the seller" mozda bi mogao tu da napomenem da zanemare to sto pise slovenia nego da posalju u srbiju???

za one koji bi da izvoze robu :D

Kreće usluga Post export
14. novembar 2011. godine
Direktor Uprave carina Republike Srbije Predrag Petronijević i v. d. generalnog direktora Pošte Srbije Goran Ćirić, svečano su potpisali Memorandum o razumevanju i unapređenju poslovne saradnje, čime je ispunjen i poslednji preduslov za realizaciju nove izvozne usluge Post export. Usluga je pre svega namenjena malim i srednjim preduzećima, kojima je omogućeno da posredstvom poštanske infrastrukture izvezu svoj proizvod kao paketsku pošiljku težine do 30 kilograma i u vrednosti do 1.000 evra, po makismalno pojednostavljenoj proceduri. Umesto dosadašnjih sedam, korisnici Post export usluge će popunjavati samo jedan elektronski dokument u bilo kojoj pošti u Srbiji, ili, ukoliko im to više odgovara, preko Interneta. Tehnološki sistem za podršku obezbeđuje bezbednu komunikaciju i digitalni potpis u skladu sa Zakonom o elektronskom dokumentu. Pojednostavljena procedura rezultat je još efikasnije saradnje između Pošte Srbije, Uprave carina, Agencije za privredne registre i Poreske uprave. Tim povodom, direktor Uprave carina Predrag Petronijević je naglasio da uvođenjem pojednostavljenih postupaka ova državna institucija želi da doprinese razvoju naše privrede i da prilagodi svoj rad potrebama poslovne zajednice. „Postupak izvoza poštanskih pošiljaka vrednosti do 1.000 evra trebalo bi da predstavlja značajan stimulans za mala i srednja preduzeća koja bi zahvaljujući ovim novinama trebalo višestruko da uvećaju izvoz, uštede vreme, smanje troškove poslovanja i time postanu konkurentija na tržištu”, ocenio je Petronijević. Prema rečima v. d. generalnog direktora Pošte Srbije Gorana Ćirića, za novu uslugu se već interesuje veliki broj preduzeća iz cele zemlje, što je potvrda da će ona značajno doprineti decentralizaciji i podizanju administrativnih kapaciteta na celokupnoj teritoriji Srbije. „Ovo je usluga kojoj smo težili kada smo organizaciono i tehnološki modernizovali i integrisali ceo poštanski sistem, jer naš glavni cilj je da razvijemo kapacitete koji neće biti potrebni samo za ovaj trenutak, već da budemo efikasan i pouzdan logistički most za našu privredu i građane prema regionalnom i globalnom tržištu”, naglasio je Ćirić. Procedura podrazumeva da nakon popunjavanja elektronskog obrasca, Pošta preuzima paket i dostavlja ga do pošti carinjenja koje postoje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a ukoliko bude bilo potrebe, u dogovoru sa Upravom carina, njihov broj može i da se poveća. Po završetku carinske procedure, paket se transportuje do primaoca i to po veoma pristupačnim cenama, koje se određuju zavisno od težine paketa i zone u kojoj se nalazi krajnja destinacija.

http://www.posta.rs/struktura/lat/posalji/posteksport-izvoz-robe.asp

da li si probao ovako???

To change your personal information:

Go to My eBay.

From My eBay, click the Account tab.

Click the Addresses link.

Click the Edit link next to the information you want to update.

nisam jer ne pokusavam da kupim sa ebay-a... jednostavno kad kliknem na buynow link me prebaci na kreiranje porudzbine tako sto se ulogujem na paypal i sa leve strane mi pise sta narucujem i koliko kosta a sa desne strane mi stoji shipping adresa ona koju sam napisao kada sam kreirao nalog na paypal-u i metoda placanja tj sa koje kreditne kartice ce paypal da uzme ta sredstva i to je to... prakticno ne znam ni koja firma je prodavac jer stoji samo neki gmail nalog kome ja navodno to placam... znaci kako sam skapirao ta porudzbina se pravi po nekim predefinisanim paypal formularom ili sta vec... da napomenem da mi ova metoda kupovine najvise odgovara jer pise da se vrsi besplatna isporuka airmail-om

ne kapiram odakle kupujes ali nije ni bitno iako bi bilo lakse kad bi i to znali :d

pa na paypalu ne postoji opcija Srbija. Ako narucujes sa nekog drugog sajta onda se prvo raspitaj (emailom ili sl.) da li uopste salju u Srbiju i da li salju na adrese koje se ne poklapaju sa adresom na paypal-u. (neki hoce, neki nece :D zbog kradje naloga i sl.)

Na paypal nalogu dopisi pored adrese, Serbia u polju "State". Pa ce cela adresa imati na kraju Serbia, Slovenia. Onda nije problem ako se posalje na drugu drzavu sa nasom adresom. Tako sam vec pa puta narucivao i posto mi je Hrvatska namestena, prvo tamo stigne i onda preusmere za Srbiju kada vide postanski broj ili sta vec.

kontaktirao sam prodavca i odgovorio mi je da napisem u special instruction pravu adresu i poslace mi u srbiju... tako da sam nadam se resio problem videcemo dali ce stici :)

Danas mi je odbijeno placanje Intesinom Visa internet karticom

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Bilo je lepo dok je trajalo!

Pa prvo je izasla poruka, kao banka odbija da izvrsi placanje i ja reko da editujem i eto.

Izgleda da je problem bio do Intese posto meni nisu mogli u Nemackoj da obrade neko placanje, onda sam probao da prebacim pare na Entropay karticu i odbijena je transakcija da bi mi evo malopre uspelo.

Nisam u toku sa tom entropay karticom, jel radi sa paypallom?
Jel mogu sa intesine da prebacim pare na nj?
Pokušaću ponovo sa intesinom prvo.

Letos mi nije prolazilo placanje nekih 7 dana na eBayu pa sam popizde0 i obrisao PP nalog (Intesa/Bosna.) Otvorio sam nalog sa Entropay pa dok radi, radi (nisam radio verifikaciju kartice). Prebacujem pare sa Intese uz 4.95% provizije i to su svi troskovi. Blokirali su racun (Entropay) posle prvog placanja i trazili slike pasosa, racuna i kartice i odblokirali ga 10min posto sam im poslao sve to mailom.

Ko je tražio, paypal ili taj entropay?
Jesi im poslao original pasoš s obzirom da je na Srbiju?

Entropay, a registrovao sam se regularno sa nasom adresom a PP na Bosnu (za state stavio Serbia). I zaboravih, minimum za prebacivanje na Entropay karticu je 15EUR.

J*@%$&*! Intesu
Evo sad je prosla uplata.

Nazad
Vrh Dno