Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozdrav svima...
Prvo da kazem da sam ovde nov i da to uzmete u obzir kao i da sam procitao uglavnom sve vezano za paypal na forumu.
Ipak potrebno mi je jedno pojasnjenje.
Ovde je opisano nekoliko metoda kako da prebacim novac sa PP dalje na npr mooneybookers, i potom na moj devizni racun i taj deo mi je jasan.
Takodje prema vašim uputstvima treba da otvorim PP na Madjarsku pošto je to najsigurnije da ce raditi bez problema i upišem svoje pravo ime i prezime.
Da li da pišem adresu, grad, telefon i ostalo neku proizvoljno odabranu iz Madjarske ili svoju pravu iz Srbije??? Bilo je dosta razlicitih komentara za ovaj deo PP racuna pa zato još jedanput pitam!!!
Hvala unapred na odgovoru!

Jel može neko da mi kaže gde se tačno nalaze te 4 cifre u online izvodu? Gledam i gledam u izvod i nikako ne mogu da pronađem te 4 fantomeske cifre! :(

Uloguj se na svoj online banking, izaberi racun sa koga si uplatio i u koloni "opis osnova transakcije" treba ovako da ti stoji (ovo sam iskopirao iz svog izvoda, kod tebe su verovatno druge cifre): Potrošnja po platnoj kartici (PP*5572CODE, ) .... ova 4 boldovana broja treba da prepishes sa svog izvoda

...Takodje prema vašim uputstvima treba da otvorim PP na Madjarsku pošto je to najsigurnije da ce raditi bez problema i upišem svoje pravo ime i prezime.
Da li da pišem adresu, grad, telefon i ostalo neku proizvoljno odabranu iz Madjarske ili svoju pravu iz Srbije??? Bilo je dosta razlicitih komentara za ovaj deo PP racuna pa zato još jedanput pitam!!!
Hvala unapred na odgovoru!

Ja sam pre dve nedelje registrovao na Sloveniju. (U prichi su uglavnom Slovenija, Madjarska i Hrvatska - proshle godine se registrovao na Hrvatsku i blokirali mi nalog posle 5 dana, mozda bad luck ili ne nebitno). U glavnom, odesh na paypal.com, kliknesh da se registrujesh, popunish polja sa svojim pravim podacima i za zemlju izaberesh Sloveniju i to je to. Znachi, tvoje pravo ime i prezime, prava ulica i broj, pravi grad, e sada za "state" (ili tako neshto) sam stavio isto naziv grada (u mom sluchaju Novi Sad) a tamo gde iz padajuceg menija mozesh da birash drzavu, e tu izaberesh Sloveniju. Za br. telefona ne znam da li se stavlja pravi ali ja pri registraciji nisam nego sam zvenkuo od Gorenja lol jer mi to prvo palo na pamet da kucam na gugl jer su iz Slovenije (tripovao se kao zbog +381 prefixa).... i sada mi shljaka paypal. Za ono oko prebacivanja novca na moneybookers nemam pojma....

Poslednja izmena:
Kreirao sam nalog na paypalu ali jos uvek nemam intesa karticu da bih verifikovao nalog. Moje pitanje je sledece: Ukoliko dobijem uplatu direktno na paypal na kome nije verifikovana kreditna kartica, da li cu moci da placam usluge sa novcem koji je prispeo direktno na paypal nalog ?

Da priupitam i ja - otvorio račun na SLO, verifikovao, prošla kartica (Intesa MC) i skinut 1.5€, na kartici ima sredstava, ali prvo plaćanje nikako da prođe, jednom me propusti da se ulogujem i potvrdim plaćanje, ali prodavac kaže 'greška kod prenosa sredstava' pa onda 3-4 puta uopšte ne prihvata logovanje na PayPal nalog. Jel' ima neki vremenski period koji treba da prođe od otvaranja naloga da bi se omogućilo plaćanje?

Ko ne prati Markovica na twitteru, evo ga danasnji twitt ;)

Pričao sa PayPal: aktiviraće prvo samo Send Money opciju, ali ne ove godine, već tokom sledeće, jer pakuju istovremeno RS, MK, ME i još par

He,he, kakvi mufljuzi. Pa bese 2010 godina pay pal-a :) A sledece godine stize sokantna vest - pay pal u 2012 :p

Da priupitam i ja - otvorio račun na SLO, verifikovao, prošla kartica (Intesa MC) i skinut 1.5€, na kartici ima sredstava, ali prvo plaćanje nikako da prođe, jednom me propusti da se ulogujem i potvrdim plaćanje, ali prodavac kaže 'greška kod prenosa sredstava' pa onda 3-4 puta uopšte ne prihvata logovanje na PayPal nalog. Jel' ima neki vremenski period koji treba da prođe od otvaranja naloga da bi se omogućilo plaćanje?
Ne znam tačno u čemu je problem u tvom slučaju, ali znam da ne možeš da plaćaš valjda 24 časa ili tako nešto pošto otvoriš račun u Intezi (treba malo vremena da aktiviraju račun). Možda je do toga.

Nope, račun je star jedno 6 meseci kao i kartica, biće da je problem na relaciji prodavac - paypal, probao sam danas ponovo i opet dobijam grešku, dok je drugi hosting prošao, tako da... problem solved. :)

Paypal ovih dana luduje posto krece pred-bozicno ludilo, tako da mnogima blokiraju naloge bez posebnog razloga. Kada naidjete na ovakav problem pitajte prodavca mailom da li mu je blokiran kojim slucajem nalog, nije nista neobicno

Jel ima neko ideju što neće da mi prihvate karticu. Napravio sam nalog i prvo izabrao za zemlju Bosnu. To nije prošlo pa sam napravio novi nalog i stavio Sloveniju i opet ne prihvata. Kartica je visa electron banca intesa, njom normalno kupujem preko neta. Izbacuje mi grešku
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Jel ima neko ideju što neće da mi prihvate karticu. Napravio sam nalog i prvo izabrao za zemlju Bosnu. To nije prošlo pa sam napravio novi nalog i stavio Sloveniju i opet ne prihvata. Kartica je visa electron banca intesa, njom normalno kupujem preko neta. Izbacuje mi grešku

Zato sto nisi procitao thread, jer da jesi, ne bi to pitao. U threadu lepo pise da ti treba VISA INTERNET a ne Visa Electron. Visa Electron ima numeraciju Srbije i sa njom ne mozes nista

Pročitao sam poslednjih nekoliko strana, a na prvoj nema ništa. Nisam mogao da čitam svih 30 strana. Hvala na pomoći.

samo jedno pitanje, imam intesa internet karticu, treba sad da je registrujem na pay pal, kad me pita da unesem Card Number, tu unosim onaj 16cifreni broj? a koji kod unosim u security code? jel PIN kod za online transakcije ili onaj kod sto imam na kartici u donjem desnom uglu(validation code)?

samo jedno pitanje, imam intesa internet karticu, treba sad da je registrujem na pay pal, kad me pita da unesem Card Number, tu unosim onaj 16cifreni broj? a koji kod unosim u security code? jel PIN kod za online transakcije ili onaj kod sto imam na kartici u donjem desnom uglu(validation code)?

Ne bi trebao da te pita za PIN, već za CVV2 kod odnosno kako to pishe na kartici validation code.

Pozdrav svima!

Da li neko zna nekoga ko moze da mi pomogne treba da platim svoj sajt hosting preko StableHost-a istekao mi je pre 16 dana, to je oko 5 dolara jer nemam vise Virtueon karticu. Naravno platio bih za tu uslugu ako ima nekog ko moze da pomogne moze da me kontaktira na PP da posaljem sve sto treba. Hvala!

bio sam danas u intesa banci, trazio LIB za internet karticu, i rekli su mi da moram da otvorim tekuci racun preko kojeg cu da pregledam transakcije za ovaj devizni racun (na kojem je internet kartica), jel tako i vama bilo, mislim jel ste i vi morali otvarati tekuci racun preko kojeg ce se moci pregledati transakcije za internet karticu?

Ne, samo su mi odštampali lib, ništa mi posebno nisu tražili (osim lične karte i kartice za devizni na uvid).

bio sam danas u intesa banci, trazio LIB za internet karticu, i rekli su mi da moram da otvorim tekuci racun preko kojeg cu da pregledam transakcije za ovaj devizni racun (na kojem je internet kartica), jel tako i vama bilo, mislim jel ste i vi morali otvarati tekuci racun preko kojeg ce se moci pregledati transakcije za internet karticu?

He,he, maheri :) Ne znam dal to varira od banke do banke ali za neke pouzdano znam da svaki radnik ima normu koju mora da ispuni iliti fancy broj proizvoda koje mora da plasira. Ocigledno da je tvoj salterski radnik resio da tebi uvali tekuci racun. E sad ne znam kako je kod inteze al mozda ce ti naplacivati mesecno odrzavanje, mozda uzimaju kintu za zatvaranje i sl. Sve u svemu nema razloga za to jer imam devizni i pin a da mi niko nije uvaljivao nista od dodatnih proizvoda. Sta je sledece, treba master revolving da bi mogao da uplacujem novac na devizni racun :D

Kod intese se plati 100 kinti prilikom otvaranja računa, i posle se ne naplaćuje održavanje ako se račun ne koristi. Ako se koristi, plaća se 100 din mesečno.

Uzeo sam u Intesi internet karticu, nisam platio ništa, nemam kod njih tekući račun, niti se plaća mesečno održavanje računa, kako je kartica debitna.

Kao što ste savetovali naručio sam intesa internet karticu. Iako imam devizni račun u intesi morao sam otvoriti novi račun koji će biti vezan samo za ovu karticu, otvaranje računa me nije koštalo ništa. Da potvrdim da se na karticu čeka 15 dana.. e sad par pitanja:

1. Prilikom registracije paypal naloga izabrao sam Zagreb, Croatia. Vidim da ste svi otvarali preko slovenije, pa me interesuje da li će ovo biti problem prilikom verifikacije intesa internet kartice ???

a5e61c00.jpg

2. Prevashodnom paypalom nameravam da koristim za kupovinu premium naloga za HF ili nekog softvera, ali ukoliko ostane novca na paypalu da li postoji mogućnost da taj novac prebacim na dinarski tekući račun koji posedujem u intesi.
Hvala unapred !!

Ja sam malocas otvorio i verifikovao racun sa payoneer karticom. Onos to je dobro je sto sam je verifikovao bez cekanja jel je bukvalno za 3 sekunde izasao onaj kod na payoneer sajtu. :)

Kao zemlju sam stavio sloveniju kao adresu, moju adresu grad "Belgrade" state/region Belgrade.

Sad ovo planiram da koristim da obavjam sitne kupovine, tako da ne verujem da ima nekog rizika?

Nema rizika, samo neki prodavci šalju samo na "paypal confirmed adress" što ti nećeš moći da odradiš (da potvrdiš adresu). Uglavnom, bolje pitaj da ne bude zabune. Meni je čak kod par kupovina stajalo Yugoslavia Beograd, tako da nema greške.

MA i to nije problem. Uzeo sam neke dzidze kod prodavca koji salje iskljucivo nakon provere paypal adrese ali mi nije pravio nikakav problem vec je poslao samo na 11ooo beograd bez navodjenja drzave i stiglo je bez problema :D

Imam jedan mali problem, pri otvaranju naloga na ebay-u, traži mi da ispunim polje STATE/PROVINCE, međutim tu nema nijednog grada iz Srbije?
Šta činiti? Hvala na odgovorima unapred, jako mi je hitno...

Zar ne možeš da ukucaš Serbia ručno' Izgleda da nešto menjali ....

Jedno pitanje, otvorio sam paypal na sloveniju na payoneer master card karticu i radi sve. Da li na visa electron od intese ili visa internet moze da se radi withdraw, ako bi moglo na visa electron to bi bilo sjajno posto je vec imam. Dalje, koliki je limit pre nego sto paypal trazi verifikaciju? Ne planiram ja nista posebno, mozda da withdraw, 300-500dolara mesecno, meni stoji Status: Verified.

Poslednja izmena:
Vrh Dno