Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

NIje problem do banke već šta se dešava sa Paypal?

Nisam detaljno pratio temu, dolazi li do zatvaranja naloga itd.

Da li je dovoljno smao se logovati na paypal uneti novinu kad je reč o kartici ilij e procedura drugačija

Moraš na PayPal nalogu da EDITuješ karticu, dakle nikako skidanje i ponovno dodavanje kartice.

Ja sam tako uradio u martu prošle godine.

^
Odgovorismo obojca u istom trenutku:D

Da, ti si odgovrio pre, pa sma ja pisao a ti editovao u istom vremenu ... :) :)

Samo
SAMO I ISKLJUČIVO cvv kod,
nije baš tačno, ja sam promenio i datum isteka, napisao sam 03/2014 , tako da mora i to.

Da, jeste, ***a zaboravih, ali podrazumeva se valjda...:D

A ja odgovorio i pre vas 2 ce ali niko ne čita

Sad bar ne moraju da listaju 100 strana, imaju odgovor na kraju teme:D

Ma jok mora to u sticky. Ko će da čita 100 strana? :D

Quote sa jednog drugog foruma:
[quote/]
Elem, jos jednom da potvrdim, Americen Express Banca Intesa radi sa paypalom ako kao zemlju odaberete Hrvatsku
[/quote]

Kartica uradjena i dodata 30.1

Ima li ko da proba?

Ovo treba u sticky
Predlagao i moderatorima i Peci više puta

Edituj karticu i promeni Cvv kod i datum isteka

Ko ima već otvoren nalog sa karticom koja je uredno radila, kada mu istekne rok važenja jednostavno uđe u svoj nalog na PayPal-u, ide na edit i promeni SAMO I ISKLJUČIVO cvv kod, ne dira ništa drugo, niti briše postojeću karticu, jer ako to uradi nepovratno gubi mogućnost plaćanja. Takođe, ako se promeni adresa, bez problema može da se uradi edit podataka, ali ponavljam, NIKAKO NE BRISATI KARTICU I ONDA DODAVATI NOVU!!

Moraš na PayPal nalogu da EDITuješ karticu, dakle nikako skidanje i ponovno dodavanje kartice.

Hvala vam na pojašnjenju cheers

Da rezimiram još jednom.
Koliko sam informisan, ne postoji nijedna DANAS izvađena kartica u Srbiji, a da prolazi na PayPal-u, tako da ako neko hoće sada da otvori nov nalog i veže karticu koju je uzeo u nekoj našoj banci u poslednjih godinu dana jednostavno neće da može.
PayPal nalog dakle ostaje nama koji smo ga otvorili pre par godina, a pitanje je dokle će i nama da radi tako.

Eto, sad imate aktuelan odgovor na pitanje "kako otvoriti račun na Paypal-u" - NIKAKO!

Ko ima već otvoren nalog sa karticom koja je uredno radila, kada mu istekne rok važenja jednostavno uđe u svoj nalog na PayPal-u, ide na edit i promeni SAMO I ISKLJUČIVO cvv kod, ne dira ništa drugo, niti briše postojeću karticu, jer ako to uradi nepovratno gubi mogućnost plaćanja. Takođe, ako se promeni adresa, bez problema može da se uradi edit podataka, ali ponavljam, NIKAKO NE BRISATI KARTICU I ONDA DODAVATI NOVU!!

Istina,probao danas sa vise kartica,cak i sa Intesa Internet karticom,nish ne prihvata... moracu preko Madjarske da vadim karticu...
Pretpostavljam,kod njih je svejedno koju koristis?

Da li je u Nemackoj, recimo, potrebno drzavljanstvo za withdrawal?
Ovde mi trazi national ID, koji bi doduse trebalo da dobijem nakon 3 meseca, ali generalno njega dobijaju samo drzavljani, ne rezidenti.

@DukeLander
Najbolje izvadi karticu u OTP banci u Segedinu.. skroz su povoljni. Ortak sto zivi u Segedinu mi je objasnio sve. Treba i ja skoro da idem tamo, samo da se organizujem za kola.

Editovao karticu promenio datum isteka i CSC i dobio:

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

onda još jedan pokušaj save i info je sledeći:

Card number, expiration date, and address remained the same; therefore no change to the card has been made.

Poslednja izmena:
Ima novca a kartica je ranija verifikovana. Te dve poruke su u neku ruku kontradiktorne. Posle logovanja na paypal "stoji" nov datum. ZNači l isve to da je prošla i prihvaćena ova izmena ili ne

Ja sam juce editovao intesinu visa internet koja je isticala za par dana i proslo je bez problema

Koga mrzi da cacka:
Observer governments back to top

Afghanistan
Algeria
Andorra
Azerbaijan
Bahamas
Belarus
Bhutan
Bosnia and Herzegovina
Comoros
Equatorial Guinea
Ethiopia
Holy See (Vatican)
Iran
Iraq
Kazakhstan
Lao People's Democratic Republic
Lebanese Republic
Liberia, Republic of
Libya
Sao Tomé and Principe
Serbia
Seychelles
Sudan
Syrian Arab Republic
Tajikistan
Uzbekistan
Yemen

I vara se onaj ko misli da je Srbija ispred bilo koje druge zemlje sa spiska. Sta vise, znacajno zaostaje za dobrim delom.
Jel ima Crna Gora PayPall? Jel mozemo mi u stranoj zemlji da otvorimo racun samo za PP? Vidim da se pominje i Segedin. Jel to moze tako?

Nema jos CG, al dobice mnogo pre nas, za par meseci, i to nacin u dva smera (kao sto ima Bosna sad)

Moze Bosna? Bas federacija ili moze i Republika Srpska? Da li srpski drzavljanin moze da otvori racun u bosni ili rs? Buduci da mi je to blizu, na par desetina km.

Moze srpski drzavljanin da otvori racun u R.Srpskoj odes u banku i kazes da hoces da otvoris nerezidencijalni racun, treba ti pasos naravno.

Nećeš moći otvoriti paypal sa tom karticom i sa adresom iz srbije, ako je otvoriš sa nekom adresom iz bosne kako ćeš posle dokazati da živiš na toj adresi ? Po meni je rešenje da ti neki prijatelj/rođak iz zemlje koja ima paypal otvori na njegovo ime račun sa debitnom karticom i paypal sa tom karticom i opet njegovim podatcima i nekom po tvojoj želji mail adresom, onda možeš da ga koristiš bez problema.

Zasto nebi mogao da otvori, sta je problem???
Tvoja kartica bi dolazila recimo iz Bosne, onda samo radi sigurnosti kad narucujes ides preko nekog proxy-ja iz Bosne zbog PP jer umeju da gledaju odakle dolazi IP adresa i sta je tu problem, posle samo prodavcu naglasis da ti posalje u Srbiju na tu adresu a ne u Bosnu, mada moze i tako da ti pise BiH pa Beograd, pa onda tvoja prava ulica u Srbiji, kad dodje u BiH na carinu videce da nije za njih i poslace za Srbiju, nista strasno tako ljudi rade, evo moj drug tako narucuje, dodje u Bosnu paket oni proslede do BG i cao, samo umesto recimo 10 dana stigne ti za 12 dana, uh big deal.

ako je otvoriš sa nekom adresom iz bosne kako ćeš posle dokazati da živiš na toj adresi ?
Ovo nisi pročitao ^ Paypal može (ne mora) da ti blokira nalog dok ne dokažeš da živiš na toj adresi u bosni.

Paypal u principu moze sve, moze i da ugasi svoj servis ali nece, moze da ti trazi da dokazes ali nece pogotovu ako nema nista sumnjivo zato sam i rekao da se preko BiH proxy-ja pristupa placanju preko PP, ako mom drugu nisu to trazili vec par godina nece ni njemu samo treba biti pametan, inace si u pravu MOGU da zatraze ali nece ako nemaju neki razlog, a samo ti(odnosno taj koji koristi nalog) im mozes da ti povod, znaci ne povlaciti pare sa PP naloga, ne placati sa nasim IP i u principu nema brige

Ja koristim PP nalog već 4 godine, plaćam iz Srbije (ne krijem IP), čak su mi jednom između redova i rekli da znaju da mi PP nalog nije 100% regularan, ali me niko ne dira, čak je paypal customer service jako ljubazan u konverzaciji.

Gde će te dirati. Koliko su samo provizije zbog tebe zaradili :d

S obzirom koliko je plaćeno robe za ove 4 godine (a veruj mi, uopšte nije mala cifra, ne samo za naše uslove) i da je provizija PP koliko ja znam nešto preko 3% nisu loše zaradili na mojim kupovinama:)

FOra je u tome da znaju da pristupas iz Srbije, a druga je stvar i njihovo pravo da ti to dozvole ili ne dozvole, ocigledno trosis dovoljno da im se isplati da te drze iako si nelegalno otvorio nalog na PP, ali oni koji malo ili retko kupuju a ovi utvrde da su iz Srbije, veruj mi da gase racne, tj. blokiraju znam par takvih slucajeva, ti si imao srece, ali znaj da kad hoce mogu da te zatvore.
Pozz

Ja kupujem po malo pa nista, evo vec 2 godine

Nazad
Vrh Dno