Da li sada može ne znam, ali ja sam pre skoro 4 godine otvorio PayPal nalog na Hrvatsku, svi podaci, osim države su pravi, a kartica je American Express Blue - kreditna (dobija se ako otvoriš Intesa Hit tekući račun + Master Card pride). Radi i dan danas bez da štucne.
Što se tiče rođaka...
Bez razloga je toliko zabrinut, s obzirom da otvaranjem PayPal naloga podatke ima isključivo i samo PayPal, a kada se radi plaćanje ti podaci se ne prosleđuju nikome, već PayPal radi plaćanje za tebe (i uzima proviziju, jelte), što je i poenta PayPal-a - ostaviti podatke na samo jednom mestu, a plaćati svuda.
On bi mogao da otvori PayPal na sebe, ali bi onda mogao da kupuješ samo tamo gde prodavac ne zahteva isključivo PayPal adresu kao jedinu moguću shipping adresu (što neki zahtevaju, USA prodavci obično, ali ako kupuješ od Kineza poslaće ti na Mars ako im legne kinta, boli ih uvo kome šalju).
Dakle, ako je kupovina sa eBaya prioritet, pogotovo ako planiraš da većinu stvari poručuješ iz Kine, Hong Konga i sličnih destinacija opcija otvaranja PayPal-a na rođaka će da pije vodu. Takođe, ovo ti je zgodna opcija ako imaš potrebu primanja novca na PayPal (nekima je ovo jedina opcija da naplate poslove preko interneta), ali onda dolazimo do opcije prebacivanja novca na tvoj račun u Srbiji, što opet ima nekoliko kvaka.
Eto, nadam se da sam ti bar malo pomogao, a ti vidi šta i kako.