Ja koliko znam nasi nisu nista uradili, i dalje je nezakonito da drzavljanin Srbije ima devizni racun preko.
Ima resenje za to - promena sredine![]()
ima li neko odgovor?? i da li moze PP da se napravi odmah,ali da se priveze na karticu tek kad ta kartica sitgne, a da na PP racunu imam neke pare,ili verifikacija kartice uslovljava i priliv novca?
Samo za placanje mozete koristit Internet Visa karticu iz Inteze preko Entropay sajta koji uzima 4.95% provizije kada je punite sa Visa karticom. Uplate ne smete da primate ovako na Paypal jer ce vam blokirati nalog.
Neki sajtovi nece slati robu u Srbiju na ovaj nacin ali sa eBay sajta hoce.
Ti ne verifikujes karticu, ti verifikujes paypal nalog i svoje podatke tako. Mocices da primas pare ali budi siguran da ce ti traziti dokumentaciju i prebivalistu i tako to kada budes povezao karticu. A mozda ce ti to traziti i odmah nakon registracije.
^
Tako je.
Problem je što kod nas postoji institucija davanja mišljenja da li je nešto zakonito ili ne, što ozbiljne kompanije koje posluju u državama gde je zakon precizan i jasan i gde nema potrebe da ga neko tumači, prilično odvlači odavde.
Dakle, ako niste skloni fenomenu sveopšte zavere protivu Srbije i svakolikog Srpstva od strane "čega-god i koga-god", shvatićete da je u principu problem nedolaska PayPal-a ovde. Koliko god srpsko tržište bilo atraktivnije od tržišta Svazilenda, sigurno je zakonodavstvo Svazilenda, bar na papiru, preciznije od našeg, što je dovoljan razlog da Apple njih stavi na listu. Ne košta ništa, a može da se zaradi. Ako stave nas možda mogu da se opeku, a koji će im to andrak,
Ma kolika da je potencijalna zarada, uvek se prvo gleda i procenjuje rizik investicije, a mi smo po svim pokazateljima jedna od najrizičnijih država za ulaganje, od onih gde se ne puca.
Ajde sad malo Preterujes. Kakav Bre rat sa SAD. Niti su oni nama objavili rat , niti mi njima. Bombardovanje po Americkom Zakonu nije imalo status Rata, jer rat moze samo da Proglasi Kongres koji to nije uradio. U pitanju je formalno pravno bila humanitarna intervencija pod Okriljem Nato-a koja se davno zavrsila. Kumanovski Sporazum i Rezolucija 1244 su stavili tacku na to. A Paypal je formiran nekoliko godina posle svega toga, tako da ni ona Urbana Legenda koja se servira is Srbije o nekakvim Kradjama iz 90 , ne pije vodu jer tad Paypal nije ni postojao, formiran je 2000. godine.
Posto je ovo Tehnicki a ne Politicki forum, ne bih ulazio u dalje Politicke Price. Paypal je SAD firma ali ima svoja 3. manje vise nezavisna Ogranka i na razlicitim Teritorijama posluje pod razlicitim uslovima. Osnovno bi bilo da mi kao deo Evrope smo pod Jurisdikcijom Paypal Evropa cije je sediste u Luksmburgu.
Specificnost je upravo u tome sto Paypal u Evropi ima status Banke, dok Paypal SAD i World cije je sediste u Singapuru to nemaju. Valjda je svima koji prate ovaj deo foruma jasno kakvo je nase Zakonodavstvo sto se tice Posedovanja i koriscenja racuna u Stranim Bankama jer Paypal Evropa to jeste. To sto jos uvek Drzavna Sekretarka, a bivsa ministarka koja je bila zaduzena za to stalno menja pricu Zasto Paypal ne dolazi je druga prica i sve mi se cini da ce ti isti ljudi koji su do sada sprecavali dolazak (Iz Srbije , ne iz SAD) to nastaviti da rade i u buducnosti.
Zanimljivost je u tome sto je neposredno posle Smenjivanja, bivsa Ministarka, popustila kocnicu, otvorila dusu i Rekla Istinu u Emisiji na Studiju B, osim nje je bio gost i Vlasnik nase najvece IT kompanije koji navodno gura ideju Dolaska, koliko je i on iskren to je pravo pitanje. Tada je izjavila da je problem u nasim Zakonima , uredbama, tumacenjima itd. Ocigledno da je posle tog nastupa dobila i Bukvalno Packe pa je ponovo vratila pricu na Staro. " Mi smo malo siromasno trziste, Eto kad moze Moneybookers i Google Checkout , moze i Paypal , ali oni nece itd. "
Zanimljivost je u tome sto je neposredno posle Smenjivanja, bivsa Ministarka, popustila kocnicu, otvorila dusu i Rekla Istinu u Emisiji na Studiju B, osim nje je bio gost i Vlasnik nase najvece IT kompanije koji navodno gura ideju Dolaska, koliko je i on iskren to je pravo pitanje. Tada je izjavila da je problem u nasim Zakonima , uredbama, tumacenjima itd. Ocigledno da je posle tog nastupa dobila i Bukvalno Packe pa je ponovo vratila pricu na Staro. " Mi smo malo siromasno trziste, Eto kad moze Moneybookers i Google Checkout , moze i Paypal , ali oni nece itd. "
Kako da te zezne kada ga otvaras na svoje pravo ime i adresu?
Nisam duze vreme pratio ovu temu. Jel se nije nista promenilo u vezi prijema novca na paypal racun koji imam registrovan na Madjarsku? Moze li makar na paypal da se primi (da ne ide na racun banke), pa da se sa njim dalje raspolaze?
Treba mi dakle info, da li mogu da primim pare na paypal racun (ne bankovni, to znam da ne moze), pa da onda umesto da povucem pare sa paypal-a na bankovni racun (sto znam da ne moze), da sa tim parama placam robu i usluge?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari