D
Deleted member 1735
Guest
Bila je neka prica isto kao stgo je i mrHe za Hrvatsku ali kako ?
Da li postoji neki nacin da se napravi paypal nalog i koristi za naplatu? Pretpostavimo da imam sajt na kome bi Ameri mogli da uplacuju preko paypala par dolara mesecno. Kako te pare dovuci u Srbiju?
Postovani,
sa zaljenjem moram da Vas obavijestim da je izmjenama zakona o unutrasnjem
platnom prometu koji je stupio na snagu objavom u Sluzbenom glasniku
obaveza Banke da prati sve prilive i odlive na racune nerezidenata, te se
nerezidentni racun moze otvoriti samo licima sa prebivalistem u BiH ,a koja
privremeno borave u inostranstvu ili stranim drzavljanima koja imaju
dozvolu za boravak u BiH na osnovu radne vize.
Međutim, pronašao sam vrlo interesantnu varijantu - bosanski Raiffeisen daje VISA debitne kartice čak i nerezidentima, bez potrebe otvaranja tekućeg računa, prijave boravka itd. Sve što je potrebno jeste skoknuti do najbliže njihove ekspoziture u BiH (u velikoj većini slučajeva će to biti Bijeljina za ovdašnje forumaše), popuniti jedan formular, priložiti overenu kopiju pasoša (to radite u svojoj opštini) i posle 7 dana ponovo doći po karticu. Nakon toga reizdate kartice stižu na kućnu adresu, čak i van BiH, tj. u našem slučaju u Srbiju. Troškovi izdavanja ne postoje, a troškovi održavanja su minimalni, oko 2 KM (~100 RSD) mesečno (izvod stiže e-mailom). Jeste cimanje, ali ko ima potrebu da prima novac preko PP-a, pogotovo veće količine, značiće mu.
Čisto informacije radi, povratna karta za autobus BG - Bijeljina je 1300 din, putuje se dva i po sataDakle sve se može završiti za jedan radni dan.
Najjednostavnije i najbolji način naplate je da koristiš neki kombinovani sistem. Po tim se podrazumevaju servisi koji procesuiraju kartice a ujedno i nude PP naplatu u svom sistemu kao na primer najpopularniji 2Checkout koji koriste mnoge firme i fizička lica iz Srbije...
Najjednostavnije i najbolji način naplate je da koristiš neki kombinovani sistem. Po tim se podrazumevaju servisi koji procesuiraju kartice a ujedno i nude PP naplatu u svom sistemu kao na primer najpopularniji 2Checkout koji koriste mnoge firme i fizička lica iz Srbije.
mene samo zanima, kad otvorim(o) taj nerezidenti racun u BiH ili HR, sta se stavlja kao Country Region u PP procesu registracije i koji se podaci vezani za ulicu broj,telefon ime i prezime ostavljaju na PP?
Neko je pitao ali niko ne odgovori tacno: da li entropay kartica moze da radi za PayPal placanje?
Radi entropay na paypalu (odnosno ebay-u), ja naručivao tri puta i svaki put prošlo ok, evo zadnji put sam izlicitirao item na paypalu za 65$ (sa sve slanjem pošiljke), uplatio na entropay novac i platio item virualnom entropay karticom povezanom na paypal nalog.
Tesko da paypal salje mailove sa hotmaila
E da, meni takav shit kod gmaila ostaje u spam folderu pa il su ti setovanja losa il razmisli o prelasku na gmail![]()
Čist fišing, nadam se da nisi pokretao taj fajl iz ateča![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari