Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Karticom najbolje na navedenim bankomatima.

Ako ces cesto podizati, onda bolje plati karticu 30 evra i podizi na ATM (iako su sada dosta nepovoljni uslovi u odnosu na ranije).
Ako prebacujes jednom onda bolje platiti bankarski transfer 15-20 evra i podici devize.

Karticom najbolje na navedenim bankomatima.

Ako ces cesto podizati, onda bolje plati karticu 30 evra i podizi na ATM (iako su sada dosta nepovoljni uslovi u odnosu na ranije).
Ako prebacujes jednom onda bolje platiti bankarski transfer 15-20 evra i podici devize.
Ako možeš ukratko da mi pojasniš uslove za podizanje na bankomatima ako znaš - limit po podizanju, neki mesečni limit ako ima, kolika je provizija, kakav im je kurs dolara i to... Hvala

Ja sam se registrovao na Payoneer.
Verifikovao mail
Kada sam pokušao da se ulogujem pitao me za rođendan oca (iako to nije bilo prilikom registracije).

Onda mi je account zaključan
I sada recovery password odnosno unlock account ne može, jer mail koji mi dođe za verifikaciju kada kliknem na link za reset kaže da je došlo do neke greške. Probao sma u 5 dana 10ak puta.

Ima li nekakav live support?

Ako možeš ukratko da mi pojasniš uslove za podizanje na bankomatima ako znaš - limit po podizanju, neki mesečni limit ako ima, kolika je provizija, kakav im je kurs dolara i to... Hvala
Manje vise su standardni uslovi kao i za vecinu kartica tog tipa, ne znam napamet nisam drugo gledao, a i menjali su poslednjih godina. Ima i limit po podizanju, i mesecni limit, i provizija, i dranje na konverziji, sve ima! :DMislim da je $5000 ATM dnevno, i $2500 POS dnevno, ne secam se mesecnih limita od ranije ali ih nisu navodili u poslednje vreme. Uveli su i jace provizije za placanje van valute ako se dobro secam 3.5% (ranije su POS transakcije bile bez ikakvih provizija), podizanje na bankomatu u zavisnosti od valute u kojoj je kartica oko $2-3.
Takodje, naknade su ranije zavisile od kanala otvaranja, tj. preko kojeg feelance/partner sajta si otvorio karticu, mislim da je to vec duze vreme sve izjednaceno.
Pogledaj na njihovom sajtu ako uspes da iskopas, a i ovde na temi mislim da sam slao linkove i slike vezano za provizije, limite i konkretne brojke.

edit:
evo sa teme

Pre podizanja kinte sa bankomata ides prvo na mastercard sajt da vidis provizije, konverzije i ostalo.
Halk banka ne uzima proviziju kao ostale, za sada...

Upustvo gde sta upisujes:

1Mastercard® Currency Converter Calculator.jpg

Pozdrav ljudi, nov sam na temi ali sam dugogodisnji korisnik payoneer kartice, imam pitanje pa ako moze mala pomoc.
Zelim da podignem pare s kartice koja je USD sa bankomata u inostranstvu, idem za Italiju u ponedeljak pa me interesuje na koji bankomat bi bila najmanja provizija i ako podignem tako novac da li cu biti sumnjiv nasim inspekcijama?

Hvala puno na odgovoru

Ne znam za tacno koj bankomat, ali verujem da nece biti sumnjivo nasim inspekcijama kad tamo podizes, pa cak i da podizes vecu sumu u nasoj zemlji. Najverovatnije imaju uvid u to koliko podizes sa payoneer kartice (na kojoj god lokaciji), kao i sa svake druge platforme (paypal including), samo je pitanje koliko ih zanimas :D

Ne znam za tacno koj bankomat, ali verujem da nece biti sumnjivo nasim inspekcijama kad tamo podizes, pa cak i da podizes vecu sumu u nasoj zemlji. Najverovatnije imaju uvid u to koliko podizes sa payoneer kartice (na kojoj god lokaciji), kao i sa svake druge platforme (paypal including), samo je pitanje koliko ih zanimas :D
Znaci nista manje nisam sumnjiv nego ovde da podizem, ccc :(

Zna li neko zbog cega se na novootvorenom rs nalogu ne pojavljuje opcija da se poruci platna kartica?

Zna li neko zbog cega se na novootvorenom rs nalogu ne pojavljuje opcija da se poruci platna kartica?
Koliko vidim, na Payoneer Srbija facebook grupi ljudi uredno poručuju kartice. Moguće je da nisi dovršio verifikaciju dokumentacije do kraja pa zato ti ta opcija fali ili eventualno koristiš aplikaciju umesto sajta. Isto, moraš i da pređeš prag uplata preko 100$ zbirno u poslednjih 6 meseci da bi ti se omogućilo poručivanje.

Zato što za Srbiju nije dozvoljeno poručivanje jer nije članica EEA.
Moja greska! Napamet sam procitao naslov teme - umesto Payoneer, ja sam procitao Paypal :) . Izvinjenje!

Vezano za Payoneer karticu, mislim da treba da ti prvo legnu neka sredstva na Payoneer nalog pa tek onda da ti posalju karticu.

To be able to request a Payoneer card, you’ll have to have received a minimum of $100 in payments to your Payoneer account in the last 6 months. This does not include in-network payments (within Payoneer using the make a payment feature) nor payments from eWallets such as Paypal or Skrill.

Uplacena mi je neka mala suma, oko 7$ na Payoneer, pa ne znam kako funkcionise. Mogu li to da podignem bez njihove kartice ili da prebacim na svoj devizni racun?

Uplacena mi je neka mala suma, oko 7$ na Payoneer, pa ne znam kako funkcionise. Mogu li to da podignem bez njihove kartice ili da prebacim na svoj devizni racun?
Poješće ti to provizije banke i posredničke banke pa je uopšte neisplativo da prebacuješ ka deviznom, a nije isključivo ni da poslovna banka neće hteti da evidentira tako nisku uplatu. Eventualno da prebaciš u AIK, ali da podigneš tek nakon 30 dana od datuma knjiženja. Sve zavisi i koju opciju Payoneer koristi (OUR, BEN ili SHA) i koliku oni proviziju naplaćuju.

Poješće ti to provizije banke i posredničke banke pa je uopšte neisplativo da prebacuješ ka deviznom, a nije isključivo ni da poslovna banka neće hteti da evidentira tako nisku uplatu. Eventualno da prebaciš u AIK, ali da podigneš tek nakon 30 dana od datuma knjiženja. Sve zavisi i koju opciju Payoneer koristi (OUR, BEN ili SHA) i koliku oni proviziju naplaćuju.
Hvala na odgovoru. Nažalost, ne mogu da prebacim jer je minimalni iznos 50$ da bi se uopste moglo prebaciti na račun u banci. Payoneer karticu nemam i ne iplati mi se da je uzimam, jer održavanje košta a ja neću imati drugih transakcija. Ne vidim način da ikako dođem do tog novca. Srećom pa nije velika suma.

Ja sam prenosio 1390 dolara, pa znam troskove. Mozda nekome bude od koristi.
1390$ , srednji kurs dolara 112,0199 = 155,707.66 rsd
Da preracunamo u eure = 155,707.66 / 117.1056 (srednji kurs eur) = 1329.63 eur

Proces:

- na racunu su 1390$
-Promenio dolare u eure = 1390$ - 6,95$ (convert fee) = 1383.05$ * 0.9572 (convert rate) = 1323.85 EUR
-Slanje do yettel banke 26.48 eur
-Kada stignu pare, vidis da je medjubanka uzela kajkak od 15EUR
-Yettel banka onda je uzela 6.41 eur
-Na kraju mi je ostalo 1275.97 EUR

Na pocetku bilo 1329.63 eur, a na kraju ostalo 1275.97 = Ukupno su uzeli 53.66 EUR ili 6283.88 RSD (kurs 117.1056)

Ja sam prenosio 1390 dolara, pa znam troskove. Mozda nekome bude od koristi.
1390$ , srednji kurs dolara 112,0199 = 155,707.66 rsd
Da preracunamo u eure = 155,707.66 / 117.1056 (srednji kurs eur) = 1329.63 eur

Proces:

- na racunu su 1390$
-Promenio dolare u eure = 1390$ - 6,95$ (convert fee) = 1383.05$ * 0.9572 (convert rate) = 1323.85 EUR
-Slanje do yettel banke 26.48 eur
-Kada stignu pare, vidis da je medjubanka uzela kajkak od 15EUR
-Yettel banka onda je uzela 6.41 eur
-Na kraju mi je ostalo 1275.97 EUR

Na pocetku bilo 1329.63 eur, a na kraju ostalo 1275.97 = Ukupno su uzeli 53.66 EUR ili 6283.88 RSD (kurs 117.1056)
Zapravo je ceo proces koštao 53.66 EUR + 6.95 USD.

Ufffff... istice mi kartica, odem, logujem se, odem na stranicu, kliknem "order" i nece pa nece da ucita narednu stranu IAKO nista ne blokira skripte.
Odem na mejl, prekopiram link odance, to prebaci na stari interfejs i radi.

Jedva cekam da se pojavi nesto bolje od ovog krsa. Dojadili su maksimalno, sa sve tupavim pravilima (100 dolara u zadnjih 6 meseci da bi se narucila nova kartica... ko normalan ima takav prohtev?!).

Pa hoce ljude koji trose... ne koji gledaju sve da ustede.
Znaju oni da ih ljudi koriste da izbegnu poreze i sl. ili jer bas nemaju izbora, jer ko bi inace placao toliko.

Ćao svima!
Imam jednu molbu, pa ako je neko iz Srbije u mogućnosti i voljan da pomogne – bio bih zahvalan.
Naime, radio sam projekat za klijenta iz SAD, ukupna suma je oko 450$. Do sada sam uvek koristio isključivo PayPal, ali ovaj put klijent može da uplati samo preko Payoneer-a ili Neteller-a. Iskreno, nisam do sada koristio te servise i trenutno mi je komplikovano da pravim naloge i prolazim kroz sve korake verifikacije, pogotovo jer mi ovaj iznos znači i hitno mi je da ga primim.
Zato, ako neko ima aktivan Payoneer nalog i bio bi voljan da mi izađe u susret (klijent bi uplatio na njegov nalog, a onda da mi taj iznos prebaci na neki naš način) – neka mi se javi u inbox da se dogovorimo.

Zanima me da li je moguće da primim uplatu i pre nego što dodam svoju domaću karticu? Pa kasnije da je naknadno povežem kada sam vec dobio uplatu?

Poslednja izmena:
Dragi članovi,
Pišem jer sam u problemu: sa mog Payoneer naloga (Case ID: 250620-018615) neovlašćeno je podignuto $3,197 preko scam platformi (WERT.io, BTCC, BINTENSE) pre 23. juna 2025. Poslala sam sve izvode i dokaze (snimke, prepisku) Payoneer-u i Intesi odavno, ali oni odlažu rešenje za 15-30 dana. Live chat (24. jun) nije dao rezultat.

Podnela sam žalbu FBI-ju (IC3), obavestila srpske vlasti, Europol i Intesu, a uskoro idem na FTC i CFPB. Borim se, čak sam pokrenula anonimnu kampanju na mrežama. Ako neko ima iskustvo sa ovakvim slučajevima ili je advokat i voljan da pomogne (čak i savetom), molim vas da mi pišete u PM. Hvala unapred!

Pozdrav

Hvala svima na WOW reakcijama, drago mi je što vas ovo zanima! Kao IT entuzijasta, trudim se da rešim ovu prevaru ($3,197 sa Payoneer-a, Case ID: 250620-018615) sa dokazima, ali Payoneer i Intesa odlažu. Ako neko ima iskustvo sa sigurnosnim procedurama, pravnim koracima ili poznaje advokata, molim vas da mi pišete u PM. Svaka pomoć je dobrodošla!

nije dobro da spominjes da si entuzijasta jer si onda ni amater u necemu vec neko ko je znatizeljan. posebno ako nesto tako pises fbi ili nekoj drzavnoj agenciji jer te nece smatrati ozbiljnim i nekim ko je uopste i upucen u problematiku. nemam nista specijalno da pomognem. koliko vidim tu se ne zna ni ko ni sta ni gde. neke 3 kompanije koje samo neko ko bas pere pare moze da koristi, pyn i domaca banka. ne znam sta je ko radio u celom tom lancu, niti me interesuje jer tu ne mogu niti hocu da pomognem. sve sto je napisano je sumnjivo.
pises da su pre 23. juna nestala sredstva. pa to nije ni 48 sati proslo. u pitanju je tvoja panicna reakcija. sredstva mogu da budu zaglavljena negde i nekoliko meseci. npr, meni je 2000 bilo zaglavljeno oko godinu dana i zaboravio sam na taj novac sve dok se nisu pojavila tek kada je ta ofsor banka otisla u stecaj pa su se sredstva vratila posiljaocu, tj meni. imao sam tada toliko kesa da sam na te pare zaboravio. jednom ih zvao u vezi neceg drugog i to spomenuo, covek mi kaze "its impossible, sir" pa eto bilo je ipak moguce.

sto se tice advokata, mora advokat da bude geografski tamo pod cijom je jurisdikcijom kompanija koju bi tuzila. a u ovom slucaju se ne zna koja je. npr pyn je valjda u r. irskoj, intesa ovde ove druge ne znam. znaci, ne moze nas advokat da te brani pred americkim sudom za nesto mozes samo americkog advokata da nadjes. tako da to apsolutno ne vredi i cena je mnogostruko veca. sad treba i pomisliti da se angazuje advokat za nestale 3000 mislim malo realnosti.

sve u svemu, bez 10 dana ne mozes nista da uradis. a novac ne moze da ispari nikako ali nikako OSIM tvojom greskom da je isplaceno pa sada shvatas sta se desilo i onda predstavljas da je ukraden ili ispario. najverovatnije se to i desilo i onda su svi drugi krivi. mozda bude neki transakcijski error kao sto se meni desilo ali je to bilo tada za sve decenije svih transakcija. znaci, sumnjam da su sredstva otisla tvojom greskom i tu ne mozes da se igras i posebno, naglasavam, nemoj slucajno da sebe i druge lazes i izmisljas. i velika greska sto uplices fbi i slicno. u slucaju da su te spominjane kompanije neke koje otimaju sredstva onda treba biti strpljiv jer ce kad tad doci do grupne tuzbe i prinudne naplate sredstava.

Hvala na komentaru. Nisam entuzijasta, već žrtva phishing-a – prevarena sam profesionalnim mejlovima koji su oponašali Verbalplanet, gde radim kao nastavnica. Neovlaštene transakcije ($3,197.25 USD, Case ID 250620-018615) su od 20. juna, dokumentovane sa 57 stranica dokaza (snimci, finansijski izvodi). Nisam isplatila ništa – pare su oduzete putem koda koji sam unela verujući da je legitimno. Obavestila sam Prvi opštinski sud, Tužilaštvo, Europol, FTC, CFPB. Payoneer odlaže 30 dana, što nije prihvatljivo. Ne lažem, samo tražim pravdu. Saveti su dobrodošli!

Vrh Dno