Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Da li neko zna da resi nedoumicu. Dakle kada saljem USD sa Payo na EUR racun u banci (Inteza), on prvo te USD konvertuje u EUR na Payo. Tu vidim kradu posteno, 0.5% plus kurs neki losiji. Ali kad mi da kranji EUR iznos i posaljem ga na banku, uvek stigne taj iznos, znaci korespodnetna banka ne uzima nista dodatno meni a vidim mnogi pisu da im korespodentska banka uzima jos. Jedini dodatni trosak je ino priliv banke.
Podigni pare na bankomatu, pogledaj na netu koja je provizija. Otp, i halk nisu uzimale proviziju. Doduse nisam dugo podizao al dok jesam koristeci rrvolut karticu nisu mi nista uzimali

Znam, samo me zanimalo da cujem u kojoj situaciji se korespondentna banka ugradi. Meni trenutno na slicno dodje koliko vidim prebacivao na banku ili sa bankomata dizao. Prebacujuci na banku nemam tih 3.5% i oko 3$ za skidanje sa bankomata. Ali da nas Payoneer samara, samara nas.

Sta sad kad nema vise mobi banke? :/ Pored svih nameta jos treba da budem vidovit da li atm ima dodatni fee ili nema, a da pritom ima i neki jedva prihvatljiv kurs 😞

izvinjavam se na zbunu, gledao sam kurseve na sajtu jedne i druge pre tipa nedelju dana i bio je razlicit - sad je isti

Koji su sve trenutno postojeći načini prenosa (transfera) novca iz USA u Srbiju od fizičkog lica u USA ka fizičkom licu u Srbiji, na koji se način obavljaju (kartica, odlazak u banku ili na prodajno mesto, online, ...), koje su provizije i koliko dugo traju ti prenosi?

u menjacnici gde radim podizu novac sa kartice i obracunavaju im eur po srednjem kursu. U menjacnicama je razlika izmedju srednjeg i kupovnog od 10 do 30 para ( vece menjacnice i menjacnice koje nisu u trznim centrima ) na 1000 eura mu to dodje max 300 dinara sto je zaista zanemarljivo.

Koji su sve trenutno postojeći načini prenosa (transfera) novca iz USA u Srbiju od fizičkog lica u USA ka fizičkom licu u Srbiji, na koji se način obavljaju (kartica, odlazak u banku ili na prodajno mesto, online, ...), koje su provizije i koliko dugo traju ti prenosi?
Moneygram. Pošalje dolare, primiš dinare, provizija ok a kurs odličan.

Ne koristim Payoneer vec neko vreme, stigao mi jutros mail da mi kartica uskoro istice, da se ulogujem i porucim novu. Umesto aktuelnog sajta, otvorila mi se stara verzija koja je nekada bila, ako se secate kako je izgledala. Logo je novi, sve ostalo staro. Jel imao neko tu situaciju ili zna o cemu se radi?

1727954353484.png

Poslednja izmena:
Ne koristim Payoneer vec neko vreme, stigao mi jutros mail da mi kartica uskoro istice, da se ulogujem i porucim novu. Umesto aktuelnog sajta, otvorila mi se stara verzija koja je nekada bila, ako se secate kako je izgledala. Logo je novi, sve ostalo staro. Jel imao neko tu situaciju ili zna o cemu se radi?

Pogledajte prilog 460821
Ukucaj ti ručno www.payoneer.com i proveri.
Ako si kliknuo na link iz maila jasno je o čemu se radi.

Jel moze ovaj nalog da se koristi da se uplaćuje novac sa računa iz Srbije? Da se ne otvara devizni račun kod nas nego ovaj.

@Nista obrazloži malo na šta misliš konkretnije. Ko da uplaćuje? Pravno ilice ili fizičko? Iz Srbije ili stranac?

Ukucaj ti ručno www.payoneer.com i proveri.
Ako si kliknuo na link iz maila jasno je o čemu se radi.
I ja sam pomislio da je phishing kad mi je prikazao stari sajt posle logovanja, ali mail je bio legitiman, od Payoneera je, javljaju da mi jedna kartica istice za mesec dana i da porucim novu.
Takodje, ukljucen mi je 2 factor auth code koji mi stize SMS-om, bez toga ne bih mogao da se ulogujem.

edit

Evo gledam u istoriji, linkovi su bili starog tipa, recimo:
Kod:
https://myaccount.payoneer.com/MainPage/Widget.aspx?w=CardManagement#/cardmanagement

nova verzija je
Kod:
https://myaccount.payoneer.com/ma/cardmanagement

Poslednja izmena:
Ako sam sebi uplaćuješ sa SWIFT transferom iz banke, koliko vidim bar 1% je fee. Ako koristiš krarticu za uplatu onda preko 3.5%. Mislim da se to ne isplati za tu namenu.

Da li moze neko ko je imao iskustva i razume se u Paypal da se javi u inbox?

Imao sam account otvoren pre 3-4 godine, sad ne mogu da udjem jer sam zaboravio security questions, da li neko zna koliko vremena treba to da resi? Poruku sam poslao juce, dobio odgovor da je prebaceno na neki drugi tim da rese to. Mada iskreno ni ne znam da li oni gase account nakon toliko vremena inaktivnosti, pise na sajtu da ako nema balans ali ovamo u praksi nisam dobio nikakav email, a i ne bi znao jer ne mogu da udjem zbog tih pitanja.

Treba da podignem dolare sa payoneer naloga, imam otvoren devizni EUR račun u Intesi. Do sada sam na Payoneer nalogu konvertovao USD u EUR i povlačio ih na račun u banci, i podizao tačno onoliko koliko sam povukao, bez naknade banke. Jedini gubitak sam imao prilikom te konverzije USD u EUR po Payoneer kursu koji je prilično loš (oko 3% niži od zvaničnog).

U banci mi kažu da čak iako dodatno otvorim i USD devizni račun, da mogu da povučem sa Paypala dolare, i da podignem dolare u banci, ali iako tada nemam troškove Paypal konverzije, novac se više puta konvertuje dok ne dođe do podizanja: USD>EUR>DIN>USD što je mnogo lošija opcija (valjda zbog VISA sistem koji radi samo u EUR).

Postoji li neko bolje rešenje, koje vi koristite?
Payoneer karticu još nisam imao, kakva je opcija sa njom?

U banci mi kažu da čak iako dodatno otvorim i USD devizni račun, da mogu da povučem sa Paypala dolare, i da podignem dolare u banci, ali iako tada nemam troškove Paypal konverzije, novac se više puta konvertuje dok ne dođe do podizanja: USD>EUR>DIN>USD što je mnogo lošija opcija (valjda zbog VISA sistem koji radi samo u EUR).
Potrebno je da za dodatu karticu u EUR otvoriš chat i pišeš:
Can you please change card currency of my Visa Debit card ending xxxx to USD?
xxxx su poslednje 4 cifre
Iznos koji povučeš u USD stiže u EUR prema Visa Exchange rate i time nema gubitaka u konverziji, odnosno primenjuje se globalna vrednost valute koja je važeća za konkretan datum.

To misliš u Paypal nalogu ?
Da, na PayPal mislim. Što se Payoneer-a tiče, velika većina se odlučuje za karticu i podiže keš sa bankomata koji isplaćuju najveći broj novčanica. Navodno, Yettel odbija i još par banaka, odnosno problem je i u DCC pa ni ne znam gde je najbolje da se podigne bez dinamičke konverzije.

U stvari mislio sam pitati: jel to misliš u Payoneer nalogu, lapsus...
Ček odkud da to treba da uradim u PayPal nalogu? Nisam tamo ulazio godinama...

Jel mogu sa karticom u Srbiji da podignem dolare sa Payoneera i da li ima tu neke provizije/konverzije?

U stvari mislio sam pitati: jel to misliš u Payoneer nalogu, lapsus...
Ček odkud da to treba da uradim u PayPal nalogu? Nisam tamo ulazio godinama...
Pomenuo si PayPal pa sam razumeo da imaš mogućnost i tamo da te isplate
Jel mogu sa karticom u Srbiji da podignem dolare sa Payoneera i da li ima tu neke provizije/konverzije?
Ne možeš. Isključivo dinare. Ima konverzije i provizije za podizanje pa se zato koristi maksimalno moguće po jednom podizanju.
Podizanje evra naše banke daju samo za svoje klijente.

Vrh Dno