Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Aj da pitam nesto i ja. Imam nekih $75 dolara na jednom amazon affiliate nalogu, i necu na njemu vise nista ikad da imam, sto znaci da nece tih $75 nikada da mi posalju, jer ne salju ispod $100 cek. Ali imaju opciju da se doda bank account, naravno ne nasa banka. Ali mogu da dodam bank account koji dobijem sa payoneer nalogom. Ali sa druge strane, istekla mi je payoneer kartica, a drugu nece da mi posalju dok mi ne legne barem $100 na nalog, sto nece nikada da se desi, jer ne radim nista preko payoneera. Jel postoji neki normalan nacin da podignem ili potrosim tih $75 sa payoneer-a? Mislim, nisam ih jos uvek ni povukao na payoneer dok ne vidim jel moze ili ne.

Moram da vas razocaram ali to sa provizijom posrednicke banke se i meni desilo pre 7-8 godina. Usluga je kostala 20$. Tako da je to nesto normalno.

@a c a
Ako imas mogucnost uzmi Payoneer mastercard i dizi na bankomatima
Cifra koju ja podižem je smešno mala, po stotinak evra na 2-3 meseca, ne isplati mi se kartica.

Da li ovo sa posredničkom bankom ima veze kako koja banka sklapa ugovor? Možda je do PŠ?
Evo njihovog izveštaja, nije ceo kopiran

Swift Output :FIN 103

Sender :DEUTDEFF4XXX

Receiver :SBPORSBGAXXX

UETR :48_______

20: Transaction Reference Number

03MT______

32A: Value Date, Currency Code, Amount

29.12.2021 EUR 77,16

33B: Currency, Instructed Amount

EUR 95,16

50K: ORDERING CUSTOMER

379520____

PAYONEER INC

30TH STREET 150 W

US/NEW YORK/10001

52: Ordering Institution

CITIIE2XXXX

59: Beneficiary Customer

RS35200______

ALEKSANDAR ____

70: Details of Payment

WITHDRAWAL TO BANK ACCOUNT!/ROC/4_____________ /INS/.

71A: Details of Charges

SHA

71F: Senders Charges

EUR 18,

Ovo SHA je problematično, misli se na shared charges, ako piše OUR onda oni plaćaju, ako piše SHA onda se deli između pošiljaoca i primaoca, to nigde nije pisalo

Za sitne iznose vam se ne isplati da povlačite sa Payoneera u Srbiju, imate Bankera.com koji je crypto friendly EMI, dobijete Litvanski IBAN. Odatle možete da prebacite novac na bilo koju kripto berzu pa onda da menjate za keš ili trošite gde god primaju kripto.

Za sitne iznose vam se ne isplati da povlačite sa Payoneera u Srbiju, imate Bankera.com koji je crypto friendly EMI, dobijete Litvanski IBAN. Odatle možete da prebacite novac na bilo koju kripto berzu pa onda da menjate za keš ili trošite gde god primaju kripto.
Ja često kupujem preko eBay-a a ovo su pare od prodaje preko eBay-a tako da bi meni najviše odgovaralo da mogu pare sa Payoneer-a da potrošim negde na kupovinu ali su one zarobljene, mogu samo da se povuku na račun. Dok je bio Paypal samo sam sa Paypal balansa kupovao, nisam ni podizao, sad više ne može.

Ja često kupujem preko eBay-a a ovo su pare od prodaje preko eBay-a tako da bi meni najviše odgovaralo da mogu pare sa Payoneer-a da potrošim negde na kupovinu ali su one zarobljene, mogu samo da se povuku na račun. Dok je bio Paypal samo sam sa Paypal balansa kupovao, nisam ni podizao, sad više ne može.
Otvoriš nalog na Bankera, dodaš IBAN na Payoneer, konvertuješ dolare u evre i povučeš na taj IBAN od Bankera. Zatim prebaciš evre na neku kripto berzu koja prima SEPA uplate (Bitrex, Bitstamp, Binance?), kupiš kripto i povučeš na svoj cold wallet. Onda trošiš ili se menjaš sa nekim za keš.

Pozdrav, nisam baš upućen i nemam nalog na payoneer-u. Treba da šaljem par puta mesečno iz Srbije u Kinu par stotina dolara. Pre nego napravim nalog zanima me da li i koliko košta održavanje računa i koliki je fee kada se šalju pare ?

Najjeftiniji način je da radiš ono što ja radim skoro već 5 godina ;)
Koristiš payoneerovu karticu za plaćanje svuda, ne podižeš novac.

Ukoliko baš moraš novac da podigneš, bankomat mobi banke i podigneš dinare (do max limita bankomata).
Sve ostalo je skupo.
A jel znas mozda koliko napacuju kada zelis da podnignes novac na bankomatu komercijalne ili direktne banke?

@nele11
Ja primam uplate jedino preko airbnba, nemam plaćanje godišnje kartice od 30 dolara i provizija podizanja na bankomatima kod nas mi je:
2% + 2.9$ fiksno na svim bankomatima koji nemaju dodatnih 500 dinara provizije (koliko znam banka intesa, raiffeisen banka i još jedna (ne mogu da se setim koja) imaju tu dodatnu proviziju).

*nisam skoro podizao novac na bankomatu, karticom sve plaćam (osim esandučeta, tu su uveli dodatnih 500 dinara pošto je strana kartica). Inače na sajtovima gde je dolar osnovna valuta nemaš proviziju (aliexpress i slično)

Mislim da nije hteo to da kaže, postojala je ranije neka fora/promocija/šta god da ako se preko Air BnB-a registruješ na Payoneer ne plaćaš godišnje održavanje za karticu.

@a c a
Ne plaćam godišnje 30$ za održavanje kartice, pošto mi je airbnb poslao payoneer karticu (kao što vl@da reče).

@nele11
Ja primam uplate jedino preko airbnba, nemam plaćanje godišnje kartice od 30 dolara i provizija podizanja na bankomatima kod nas mi je:
2% + 2.9$ fiksno na svim bankomatima koji nemaju dodatnih 500 dinara provizije (koliko znam banka intesa, raiffeisen banka i još jedna (ne mogu da se setim koja) imaju tu dodatnu proviziju).

*nisam skoro podizao novac na bankomatu, karticom sve plaćam (osim esandučeta, tu su uveli dodatnih 500 dinara pošto je strana kartica). Inače na sajtovima gde je dolar osnovna valuta nemaš proviziju (aliexpress i slično)
E dobro, 2% +2.9dolara je svakako manje nego preko banke kada prebacujes novac jer ti naplate minimum 20 dolara

Oprostite na možda glupom pitanju, ali može li Payoneer kartica da radi preko NFCa i kako je aktivirati na Androidu?

Nisam imao prilike da to radim do sad a guglanje ne pomaže.

Instalirao neku cards aplikaciju prislonio karticu pozadi i malo zbunjen, šta sad radim na POS terminalima tačno? ☺

• Like
Reagovanja: uji
@wladymeer Nažalost, Payoneer kartice ne mogu da se povežu na neki digitalni novčanik kao što je Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay i slično, niti oni imaju sopstvenu aplikaciju za NFC plaćanja. 😕

Da, da znam samo mi nije jasno koji podatak ja treba da dam poslodavcu da mi jednom mesecno uplacuje novac. Poslodavac je iz Amerike. Negde sam citala da je dovoljan samo email koji mi je vezan za Payoneer account, a onda vidim tamo req payment i global patment, a kad idem na request payment pitaju me milion nekih podpitanja o mom biznisu, odgovorila sam na sve ali i dalje pise under review. Nista mi nije jasno 😁
Ovo je dobro pitanje, zna li neko odgovor?

Otvoriš nalog na Bankera, dodaš IBAN na Payoneer, konvertuješ dolare u evre i povučeš na taj IBAN od Bankera. Zatim prebaciš evre na neku kripto berzu koja prima SEPA uplate (Bitrex, Bitstamp, Binance?), kupiš kripto i povučeš na svoj cold wallet. Onda trošiš ili se menjaš sa nekim za keš.
Na Bankera za registraciju traze TIN (PIB). Posto otvaram personal a ne business account, sta se tu stavlja? Imam registrovanu pausalnu radnju, al sta recimo stavljaju oni koji nemaju firmu? JMBG? I moze li taj unos da ima neke posledice u Srbiji za trejdovanje kripto valutama?

Ako mogu oni koji koriste Payoneer za povlačenje novca na račun da napišu u kojoj banci imaju račun i koju vrstu i kolike su im provizije za samo povlačenje, da li povlače evre ili dolare ili dinare. Hvala
Prepiska sa Payoneer customer care je kao razgovor sa mentalno zaostalom osobom

Na Bankera za registraciju traze TIN (PIB). Posto otvaram personal a ne business account, sta se tu stavlja? Imam registrovanu pausalnu radnju, al sta recimo stavljaju oni koji nemaju firmu? JMBG? I moze li taj unos da ima neke posledice u Srbiji za trejdovanje kripto valutama?
Stavi JMBG. Bankera nije registrovana u Srbiji i ne dostavljaju nikakve podatke poreskoj upravi.

Inače imam pozitivna iskustva sa Bankera, jedini nedostatak je što naplaćuju €1 fiksno za svako slanje novca, ali mislim da vredi, naročito kada se uporedi sa tim koliko te odere banka kada sa Payoneera povlačiš u Srbiju preko SWIFTa.

Hvala. Jos jedno pitanje: na sajtu pise Crypto Exchanges (transfers to/from). To znaci da i sa menjacnice mozes da vratis novac nazad na Bankera?

Da, možeš da pomeraš novac tamo-ovamo bez problema. Jedino ne možeš da šalješ na Payoneer jer samo prihvata uplate od firmi, ali možeš na (Transfer)Wise npr.

Pozz,imam prob prilikom slanja potvrde o prebivalistu. Posto stan nije na moje ime a samim tim ni jedan racun koji mi stize ne glasi na mene,ne zele da mi prihvate nist. Slao sam neke racune rata kredita bankovnih kartica gde se vidi moja adresa ali ni to kisu hteli da prihvate. Jel ima neka alternativa na payoneer ili da nastavljam da pokusavam sa registracijom?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno