Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Onaj PDF koji ti šalju na email svakog meseca, možeš da ga preuzmeš i preko ebankinga. To prolazi na Payoneeru.

To sam danas poslao pa cekam da vidim.
Konacno izvrceno. Tolko muke :)
Ja sam mislio da odma dodele br racuna da mozes da krenes da je koristis a ne da cekas mesec dana da vidis sta ce da ti stigne pa da je posle aktiviras.

Koliko iznosi provizija po transakciji na Mobi bankomatu sa Payoneer karticom prilikom podizanja, nešto mi se ne slažu cifre, koje su ovde napisane?

Ovo je dobro pitanje, zna li neko odgovor?
Mislim da je Payee ID obavezan podatak koji treba da se prosledi onome ko ce da ti uplacuje novac, e sad da li je pored toga potrebno jos nesto nisam vise siguran.
Koliko iznosi provizija po transakciji na Mobi bankomatu sa Payoneer karticom prilikom podizanja, nešto mi se ne slažu cifre, koje su ovde napisane?
Ja se tek spremam da narucim karticu, ali citajuci ovde svih 36 strana i iskustva drugih, i ako nista nije promenjeno u prethodnih nekoliko dana, trebalo bi da je 3.15$ fiksno i 3.50%.

Mislim da je Payee ID obavezan podatak koji treba da se prosledi onome ko ce da ti uplacuje novac, e sad da li je pored toga potrebno jos nesto nisam vise siguran.

Ja se tek spremam da narucim karticu, ali citajuci ovde svih 36 strana i iskustva drugih, i ako nista nije promenjeno u prethodnih nekoliko dana, trebalo bi da je 3.15$ fiksno i 3.50%.
Čemu onda podizanje na bankomatu ako je slična provizija, recimo u Rajfu, prilikom podizanja evra sa deviznog računa?Jedina caka je da sa Payoneer-a povučeš dolare na evro račun,tada je provizija samo na direktnu konverziju,pre 10 minuta sam povukao 169 $ i Payoneer je obračunao 146.69 evra i ima dodatan fee od 2.16 evra kad novac legne na račun.Troškovi su skoro duplo veći kad se evro povlači na evro račun u banci, tada je fee 8+2.16 evra.
Transfer amount
146.64 EUR
A transfer might include multiple transactions to the same bank account
Exchange rate
1.00 USD = 0.867692 EUR

Šta imaš u RF banci koji račun ?
Pa,devizni,koji bi bio?Samo sam na Payoneer-u odradio dva računa, to je ovaj jedan iz Rajfa ali sam naveo u prvom USD a u drugom Euro ( isti SWIFT i IBAN ).Dobijem kintu u dolarima sa ebay, čekiram evro račun na Payoneer-u i povučem evro,koji je konvertovan iz dolara. Nema na Rajfu nikakva međubanka, pojavi se priliv iz Payoneer-a i to sitno u dolarima, obično je 3,16-3,19 ili 2,16-2,19 eura,što odbije Payoneer,kad novac legne.

Je l' bio neko u situaciji da ne koristi nalog, jer mi je vec godinu dana neupotrebljiv, a kartice mi isticu tek sledece godine, pa se razmisljam da ga ugasim sada ili sacekam da isteknu? Takodje na racunu nema novca, i sto je imalo, skinulo mesecno odrzavanje jos odavno. Sad me zanima da li skida samo dok ne dodje do nule i posle nikom nista, ili akumilra u pozadini i ceka kad se uplati nesto, da automatski skine?

Virtuon kartica mi je vezana za devizni račun,ako na to misliš?Mada, Payoneer direktno uplaćuje na račun.
Sad sam zvao RF banku, mesečno održavanje deviznog računa je 600 din, čak i da ne uzimaju provizije na međubankarske usluge, održavanje pojede razliku.

Multivalutni devizni od 350 uslovljava Može od 240. Prema opštim uslovima, evro račun čija je svrha za prijem uplata iz inostranstva nema održavanja.

Multivalutni devizni od 350 uslovljava Može od 240. Prema opštim uslovima, evro račun čija je svrha za prijem uplata iz inostranstva nema održavanja.
Imam održavanje samo Virtuon kartice 40 dinara mesečno,devizni račun nema održavanje,bez obzira na valutu.

@ebayseller ali onda sveukupno plaćaš 600 mesečno? Po tome je tip računa ,,Paket proizvoda" sa mogućnošću izdavanja Visa Gold, a ne „Paket račun" gde postoje posebne stavke od 250 i 350 (Može+multivalutni devizni).

@ebayseller jasno, no nisi u obavezi da imaš paket račun da bi koristio Virtuon.

Samo da upozorim sve koji prodaju na ebay-u, pošto malo ko zna za kompletnu proviziju koju ovi banditi otimaju u novije vreme.

Prodao sam cd, kupac je poslao sve ukupno 27.39 evra, na račun u engleskoj mi je leglo 16.8 funti što je 20.25 evra, što sve ukupno čini reket od 26%. Znači total value fee, pa onda international fee (za koji nedovoljno ljudi zna) pa currency conversion charge, itd...sve u svemu - neverovatno, tako da pazite šta radite i kako prodajete tamo u lopovskom gnezdu.

Poslednja izmena:
Ćao ljudi!
Ja sam naručila Payoneer(pravu) karticu, međutim stoji mi Pending Approval beć jedno 15 dana. Pre toga mi nisu prihvatili iz prve onaj Utility bill, pa sam opet poslala. Uopšte ne mogu da vidim šta tačno nije u redu i da li će mi stići kartica ikada. Da li neko ima slično iskustvo? 😅

Ćao ljudi!
Ja sam naručila Payoneer(pravu) karticu, međutim stoji mi Pending Approval beć jedno 15 dana. Pre toga mi nisu prihvatili iz prve onaj Utility bill, pa sam opet poslala. Uopšte ne mogu da vidim šta tačno nije u redu i da li će mi stići kartica ikada. Da li neko ima slično iskustvo? 😅
Imao sam isti problem zadnjih 20 dana. Requestovo sam karticu 8 marta i od tad su mi do pre neki dan svaki dan odbijali sve sto aploudujem. Svaki put drugi razlog navedu, da muka bude veća razlikuje mi se adresa sa licne od one koju sam naveo (jer su preimenovali ulicu pre sto godina). Na kraju mi kaže Indijac iz pejonira da treba da tražim izvod iz banke za prethodni mesec, da onaj papir sto sam dobio u banci kad sam otvarao račun neće da prihvataju i promenim adresu na pejoniru. Pozovem mobi banku kažu mi kako da skinem izvod za februar iz njihove aplikacije, okacim na pejonir i pošalju mi karticu posle sat vremena.
Glupi Indijci napravili nauku od toga, a bukvalno nam piše adresa na licnoj koju smo im već slikali 😤

Kad već pišem ovde, vidim da ste nalazili svakakve varijante, pa čak i da pretvarate u kripto 😂. Da li neko zna provereno koji je najbolji bankomat na kom mogu da se podignu pare sa pejonirove kartice koja je u dolarima i kolko bi mi se ugradili za to zadovoljstvo. Moguće da je neko već pisao u ovih 360 strana Al ko će to da čita sad hahahah

Moguće da je neko već pisao u ovih 360 strana Al ko će to da čita sad hahahah
Znači... nije ti u interesu da se informišeš u potpunosti i naučiš neke cake i fazone od iskusnijih kolega — i pritom potencijalno izbegneš raznorazne "zamke" i probleme? Shvatam, naravno, šta ćeš odgovoriti, ali kako god to sročio/sročila već si u samom startu napravio/la grešku.

Ko ovakve riznice znanja i iskustva ne iskoristi (a dato mu je na izvol'e i za "dž") tu onda nažalost nema mnogo šta da se priča.

Čini mi se da su bankomati Mobi banke popularni jer mogu da izbacuju najviše novčanica.

Ćao ljudi!
Update: Uspela sam da nadjem customer support i oni su mi aktivirali karticu bez bilo kakvog dodatnog dokumenta. Tako da nemam pojma šta nije bilo u redu.

Da li neko zna zašto Payoneer hoće da mi naplati 10 dolara fee, iako je iznos koji hoću da skinem preko 500 dolara? Račun mi je dolarski u UniCredit banci.

Koliko bi to sve trebalo da ispadne na kraju? Dižem pare prvi put pa ne znam šta me je snašlo. lol :ROFLMAO:
Banka mi je rekla da će mi uzeti 0,4%, da li će mi još nešto dodatno naplatiti?

Vrh Dno