Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Da li se za kupovinu preko online shopova naplaćuje neka provizija ako se kupuje preko payoneera?

Naplacuje se cross-border ili conversion fee, ako mesas US Payoneer i EU amazon, ili EUR Payoneer sa US amazonom i sl. Sem toga ne.

EDIT: Sigurno ti se vise isplati da placas direktno Payoneer karticom nego da povlacis sa Payoneera i placas sa VE. Ali mislim da ces imati fee ako placas na AE, GB i slicnim uvek, ako sam dobro razumeo onaj pilicarski cross-border fee. Jer oni se vode u Evropi za nas. (AliExpress London i GB LOndon/Amsterdam, nisam siguran, tako mi uvek stoji za naplate, mozda Signapur..)
Nije bitno samo da li naplacuju u dolarima.
I ostavi uvek naplatu u valuti sajta, nece ti se isplatiti da je menjas u USD, ako slucajno nije, uglavnom. Jedino za booking sajtove (hotels.com, expedia, agoda, booking.com, eDreams i sl.) je skoro identicno ako se bira EUR ili USD.

Poslednja izmena:
Pa to sam mislio, da znam za ubuduće tipa ako kupujem sa aliexpressa, ebay, gearbest i sličnih sajtova da ne uplaćujem novac na Visa Internet karticu nego da skidam sa payoneera direktno.

Payoneer mi je US, tako da kapiram da sam "miran" za spomenute sajtove. Hvala.

Poslednja izmena:
Zatrazio sam withdraw na moj devizni racun jos 01.11.2017. i do danas - 09.11.2017. jos nisam dobio uplatu.
Vidim da pise 3-5 radnih dana za isplatu. Ako pretpostavim da su 02.11. videli moj zahtev, danas je vec 6. radni dan. S obzirom da je vec vece, sutra ce biti 7. dan.

Koliko zaista vremenski treba za isplatu? I da, kontaktirao sam ih i pricao sa njihovim Live supportom. Cekam i dalje da pare legnu....

Na nas racun? U Intesi mozda?
Ako je kod nas u bilo kojoj banci, pozovi call centar i vidi da li imaju uvid u dolazece prilive. Za fizicka lica su oduvek namerno drzali malo duze prilive nevidljivim, a poceli su i za firme :(

Imam pitanje za iskusne
Imam već payoneer karticu već duži period, ali je nikada nisam koristio
Uzeo sam je samo zato da bi mi u društvu pokupili kao neke bonuse al smo se ispalili pa nije uspelo :D

E a sada želim da kupujem sa aliexpressa pa me zanima na koji način je najpovoljnije
Da li sa već postojecom payoneer karticom ili možda da napravim u intesi ili telenoru onu internet karticu?

Ne želim da budem naporan
Googlam po netu i ne nadjem ono što me interesuje
Kako sam sebi da uplatim novac? Ne sa neke druge kartice, nego da li je moguće u nekoj banci da uplatim keš na svoju payoneer karticu?

Kada je u pitanju podizanje novca sa bankomata, na ovoj temi je svojevremeno napisano ovo:

Svejedno je na kom bankomatu podižeš sve dok izabereš opciju "bez konverzije". Tada ti računa MC kurs koji je uvek povoljniji od kursa banke. Najveći limit je na Telenor bankomatima (198000din) i Addiko (150000), pod uslovom da imaju toliko novca u sebi. Troškovi su uvek 3.15$ atm fee i 3.5% za konverziju u dinare. Telenor bankomati imaju bag, pojave se dva prazna pravougaonika prilikom podizanja novca, klikni na levi za opciju "bez konverzije"

Da li je i dalje tako? Pošto bih želeo da preračunam otprilike koliko novca mogu da podignem, iako ne znam kurs unapred.

Da li je i dalje tako? Pošto bih želeo da preračunam otprilike koliko novca mogu da podignem, iako ne znam kurs unapred.

Ne znam na koji deo misliš, bag su ispravili tako da sada lepo piše koja je opcija sa konverzijom a koja bez.

Što se tiče limita, za Addiko ne znam a Telenor mislim da i dalje ima isti limit. Najviše što sam ja probao da povučem je 140k i to je prošlo.

Prebacio mi drugar 60 dolara sa njegovog payoneer naloga
Legne to meni, ja presrecan, imam 60 dolara da se malo igram na aliexpressu
I kad sam hteo da kupujem, proverim ja još jednom stanje... Frajeri mi skinuli 30 dolara
Ako tada nisam zaplakao, onda neću nikad
A tako sam lepo hteo da rasporedim te pare, i utero mi Amerikanac kako im i dolikuje :)

Verovatno odrzavanje racuna...

Zna li neko koliki je limit na Raiffeisen bankomatima?

Ako sam dobro razumeo ovaj njihov cross border fee, nema nikakve šanse da ukoliko su mi EUR na računu, odem u bilo koju zemlju u kojoj je valuta EUR i podignem direktno EUR bez konverzije valuta? U tom slučaju se primenjuje cross border fee ako sam u pravu, čiji je procenat isti kao i za konverziju valuta.

^ Ne primenjuje se ni cross border fee. Samo naplate 2.5eur (ili koliko ti je vec po ugovoru) za podizanje sa bankomata.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Planiram da otvorim payoneer racun, nije mi jasno sta su Swift i IBAN sto mi traze da unesem?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To su podaci tvog deviznog računa u Srbiji. Ako imaš devizni račun, traži u banci da ti pošalju instrukcije za uplatu iz inostranstva na taj račun, i dobićeš SWIFT i IBAN.

Hvala na odgovoru,resio sam to. Imam jos par pitanja. Da li mi nakon uplate novac ide direktno na payoneer karticu ili ja moram da povlacim novac na nju? I posto ne bih podizao novac u dinarima na bankomatima,da li je moguce podizati novac na telenorovom bankomatu u evrima i kolika je provizija? Tj da li je veca od onih payoneerovih 3$.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Dobio sam mail (pre dva meseca) da mi uskoro istice payoneer kartica. Poslali su mi novu (dok je stara i dalje bila aktivna) i ja aktivirao, ovu novu (nemam pojma kako). U svakom slucaju na staroj sam iamo 130$, a na novu je poceo da pristize novac. U jednom trenutku sam na novoj kartici imao 200$. Sada je stara kartica istekla, i na njoj je i dalje 130$, dok je na novoj 0$. Jednostavno je novac nestao. U transakcijama nema nista. Ima samo trag kada je 200$ leglo na racun i to je to. Muka me hvata :)

Prilikom aktivacije automatski stara postaje nevalidna i sva sredstva se prebacuju na novu.

Cimni support da vidis s njima.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Pozdrav,
Uzeo sam payooner karticu pa me zanima jedno samo, na kojim bankomatima u Srbiji je moguce podizati novac sa payooner karticom? :smash:

Koliko ja znam na bilo kom, a ako podižeš veće sume odjednom (preko 30 000 din) onda preporučujem Telenor bankomate zato što im je limit za maksimalno podizanje 200 000 din.

I obavezno biraj da NE radi bankomat konverziju sa garantovanim kursom, tj. nemoj birati garantovani kurs.

Adiko ima limit 150000 (daje novcanice od 5000). Telenor 198000 (daje novcanice od 2000). Uvek biraj bez konverzije.

To za Addiko sam čuo od više ljudi, ali ja sam probao na neka dva bankomata i oba su imala limit 30 000 din, tako da očigledno to ne važi za sve njihove bankomate...

Nazad
Vrh Dno