Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Mozda da se mescno par puta podizu pare jer mala je verovatnoca da ce oba puta da zabode. Naravno, ovo ko zivi od cele plate ili nema stek itd.

Tri meseca? Ajoj... Sta li je u ovom slucaju zapelo? Mozda upravo taj pokrenuti dispute? Da li su ti rekli ista?
Telenor banka je govorila da nije do njih i da bankomat nije izbacio novac, Payoneer je govorio da je do Telenor banke. Onda sam im dosađivao na po dve nedelje i proveravao status. Nažalost, tako je prošlo 3 meseca.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@borgof

Meni se to desilo pre godinu dana. Nije bila velika suma. Pokrenuo sam dispute po savetu payoneer support-a. Novac je stigao posle 3 meseca. Od tada ne koristim telenor bankomate.
Koristim Payoneer već deseta godina, to mi se nikada nije desilo na bankomatu neke druge banke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da je ovo vise do Telenora.
Zasto? Pisao sam u TB temi da mi je vec 3x, doduse sve na istom bankomatu (necu reci koji za svaki slucaj, ali nije Francuska), se desilo da ne radi atomic transactions, sto ne sme da se desi u okviru iste banke. A ne treba da se desi ni izmedju dveju banaka, kada su elektronske transakcije u pitanju.
Desilo se 2x da mi je povukao duplo sa stanja. Jednom se desilo da mi je 2x UPLATIO na stanje, i uspesno sam mogao duplu sumu da prebacim na a-vista racun (znaci mogao sam je i iskoristiti za placanje neko, i posle bi jurili....).

Takve stvari ne smeju se desiti u okviru iste banke, cak i obicne, a kamoli online-only banke.

Odakle onda podići pare? Ja sam par puta probao Addiko bankomate ali svi su imali mali limit za podizanje...

150.000 je valjda na Addiko limit?

Jeste

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

@rushko

Nije da mi nije problem, moram sad da nadoknadjujem taj novac. Meni rekose do 18 najkasnije, sad videcemo. Ako je pak 3 meseca kao vama dvojici, payoneer, telenor i ja smo zavrsili [emoji4]

Poslednja izmena:
Vratiće ti novac, ali ćeš čekati. Ja sam imao takav problem pre par meseci. Hteo da podignem veći iznos, izbacio bankomat grešku, pokušao ponovo - nemate dovoljno sredstava.
Proverih aplikaciju, sredstva rezervisana, a posle 5min i kompletirana transakcija. Zvao sam Telenor banku, pisao Payoneer-u, prosleđivao prepisku jednima, pa drugima. A onda popunio dokumenta za dispute. Nakon 3 meseca mi je vraćen novac.
Je l si ti beše iz Niša ili sam ja nešto pomešao? Na kom od tri bankomata ti se to desilo?

Na Payoneer Serbia grupi na fb kažu da je kad vam se to desi jedino rešenje čekati, ne vredi kontaktirati ni Payoneer ni Telenor, ništa to neće da ubrza postupak vraćanja novca.

Da, iz Niša sam. Na bankomatu kod Kalče.

Ako ne kontaktiraš Payoneer, oni neće ni znati da postoji problem. Novac nije isplaćen, a aplikacija pokazuje proknjiženu transakciju (nisu sredstva samo rezervisana, pa da rezervacija istekne nakon 14 dana, već proknjižena). Normalno je da treba uzbuniti i vlasnika bankomata i Payoneer.

150.000 je valjda na Addiko limit?

To sam i ja čuo od više ljudi, ali par puta kad sam probao da podignem pare bankomat mi nije dao da podignem više od 30 hiljada.

E sad, ako sam dobro razumeo to je do novčanica koje su u bankomatu koji ima limit od 30 novčanica, pa ako su samo hiljadarke onda možeš da digneš samo 30k, ali nemam pojma kako da provalim na kom bankomatu može da se digne 150k, a na kom ne može...

Podižem i ja tamo, ali, eto, dogodi se i takva situacija. Još ako "zarobi" celu platu...

Ma meni je ovo postalo totalno nepouzdano. Pre ovog slucaja znali su tako nasumicno da mi zahtevaju neke ugovore, pa 2x licni dokument i svaki put zadrzavaju isplatu po par nedelja.
Tako da kad ovo razresim eliminisem Payoneer skroz.

I mene zanimaju alternative za payoneer.
Meni ne daju da saljem novac drugim ljudima. Kazu da nemam dovoljno dolaznih transakcija,a svake nedelje mi stize novac.
Sto se tice dizanja novca sa payoneera najcesce koristim intezu i RF

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

https://www.leupay.eu/
Nisam probao, ali imaju lepe kartice :D
Hehehe gde bas njih nadje, sinoc sam otvorio nalog i danas cekam da mi verifikuju.
Uglavnom, ima dosta ovakvih slicnih servisa, ja trazim neki ciji cu karticu povezati na Paypal i povlaciti na nju novac sa PPa i dizati na bankomate. Naravno, gledam da izgubim sto manje novca.
Od Payoneera sam odustao, od EUR na PP prebacujem u dolare na Payoneer, pa posle opet dolare sa Payoneera prebacujem u DIN/EUR (zavisi gde dizem) i opet se gubi novac, uzima nekoliko procenta zbog konverzije, pa fiskna provizija, ...
Naravno, islo se preko Payoneerovog virtuelnog US racuna, jer je Payoneerova kartica MC, a ne moze se sa PPa povlaciti na MC.
Videcu kakav ce biti Leupay.

Ako imate relativno vecu sumu godisnje, razmislite da otvorite pausalnu radnju i primate na devizni.
Skoro sam racunao bas gde je donja granica isplativosti (ako uzmemo u obzir da su vam svi porezi/doprinosi DODATNI trosak, dakle, kada je isplativije da se placaju porez/doprinosu za radnju naspram troskova PPal/Payoneer/itd.). Ako vas vozanja sa P/P/P kosta 10%, vec sa 18000e godisnje ste otprilike na nuli, +/- zavisi gde vam je radnja.. u Gnjilanu je mozda i svega 10.000e godisnje.
A uz to imate i PIO/zdravstveno (da, da, znam, ha haaa... ali ako vec dajte novac, bolje i ovako nego nista), a i ako imate barem godinu dana radnju, mozte posle na biro do 3 meseca (moze i do 12 meseci ako je radnja 15 godina, zavisi od toga koliko ste radili), po 15-20k se dobija, ne znam iskreno tacno.

I to ako ne dobijete neki bespovratni kredit ili slicne startup pomoci... sto realno necete dobiti u iznosu od 150-250.000 koliko ima na konkursima (jer nekome se mora platiti da vam "napravi plan" :D), ali opet je neka suma. A neke od njih jesu bespovratne pod uslovom da se firma ne zatvara godinu dana, sto se skroz isplati za pausal jer pokrije porez/doprinose!

Evo, ako se nekome ponovi kao meni, da znate da od cimanja Telenora nema vajde:
U situacijama kao što je ova, uvek je potrebno da se obratite banci koja je izdavalac kartice.

Na osnovu Vašeg zahteva, potrebno je da finansijska institucija koja je izdala karticu, direktno prosledi upit nama da bismo izvršili sve potrebne provere i rešili nastalu situaciju.

Da ste kojim slučajem podizali sredstva našom karticom na drugom bankomatu i da je došlo do ove situacije, bilo bi potrebno nama da se javite a mi prosleđujemo zahtev banci čiji je bankomat, da bismo situaciju rešili.

Zbog svega navedenog, zamolio bih Vas da im navedete da nam upute zahev za proverom detalja u vezi navedene transakcije, i zahtev će biti obrađen u najkraćem roku.

Srdačan pozdrav,

To je odgovor koji sam dobio sa [email protected]. Sad cu cimati Payoneer da salju dopis Telenoru, javim kako ide dalje :/

Evo, ako se nekome ponovi kao meni, da znate da od cimanja Telenora nema vajde:

To je odgovor koji sam dobio sa [email protected]. Sad cu cimati Payoneer da salju dopis Telenoru, javim kako ide dalje :/
Reci ce ti da se obratis Telenoru [emoji16]

Nema on sta da se obraca Telenoru, to nije njegova banka! Lepo kaze da ne zivi u Srbiji nego je usput probao i sada mu je zarobljen novac!

Nisam video da je rekao da ne zivi u Srbiji, moja greska.
Kako god, recice mu da se obrati banci ciji je bankomat.
Vratice ti se novac, ne brini. Ali ako prodje previse vremena, budi spreman da dizes dispute.

Nisam ni rekao da ne zivi u Srbiji vec da kaze to :)
Banka izdavalac kartice je JEDINA banka kod koje korisnik treba ici, a ne kod banke ciji je bankomat. Nema on nista sa bankom ATMa, nego Payoneer ne zeli da radi nista a zaradjuje samo.

Slazem se.
Mada meni su krivi i jedni drugi, mislim na bankomat, sto mi nije izbacio pare :)D) a i Payoneer, sto mi uracunao transakciju kad nisam dobio pare. :D

Vratiše mi jutros novce. Nisam cimao Payoneer nakon maila od Telenora, kontao sam danas to da uradim, ali legoše malopre pare nazad na račun. Znači 10 dana ravno im je trebalo od kad su mi pojeli novce.

Vratiše mi jutros novce. Nisam cimao Payoneer nakon maila od Telenora, kontao sam danas to da uradim, ali legoše malopre pare nazad na račun. Znači 10 dana ravno im je trebalo od kad su mi pojeli novce.

Odlično!

Da li je jos nekome stigla ova poruka od payoneera?

We regret to inform you that unfortunately we had to temporarily stop supporting withdrawals of funds in Serbian dinars (RSD) to local bank accounts. We are working to reinstate this option as soon as possible.

In the meantime you can access your funds by withdrawing to your local bank account in USD or in EUR, as well as by using your Payoneer prepaid debit MasterCard card.

We sincerely apologize for the inconvenience and would be more than happy to answer any questions and concerns you may have.

We value you as a customer and appreciate your business. Thank you for choosing Payoneer.

Gde da podizem eure? Oni nisu normalni

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Ovo je samo za povlacenje na tvoj racun u banci u Srbiji, kao LORO doznaka (za EUR/USD), a ne znam ni kako su uopste u dinarima slali do sada?
Ako podizes karticom, nema promene.

Vrh Dno