- Učlanjen(a)
- 21.11.2000
- Poena
- 1,045
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Ne grešiš ali verujem da preovladava mišljenje da nativni drajveri uvek nude nešto više od generičkih kakvi su msahci. Nekako je logično da će bolje iskoristiti hardver za koji su namenski pisani od nekih koji su nastali da pokriju širok spektar hardvera, kojima je jedino zajedničko to da su AHCI kompatibilni uređaji.
Slazem se sa ovim sto je rekao Paradigma, a na to bih dodao i recimo cinjenicu da se RST drajveri relativno redovno update-uju, dok to sa default Win msahci drajverima i nije slucaj (bar da ja znam?)... bugfixes, dodatna ubrzanja, sta vec - razlog vise da se ide na RST.
Pored toga, oni su nedvosmisleno brzi neg' msahci, ne znam odakle ti to da nisu... razlika nije ogromna, to da, ali je uvek prisutna. Na random brzinama - koje su i najvaznije, jel'te - ne na sekvencijalnim. Uvek se dobije nekakav boost, lako merljiv standardnim benchmark programima, ne znam da li ima nekoga ko ama bas nista nije dobio prelaskom na RST drajvere.
Kod mene je razlika bila sasvim solidna, iako sam se dugo opirao da uopste instaliram RST... bas zato sto mi je sve savrseno radilo i sa msahci drajverima - i brzo, i stabilno
Ali eto, stavih ih... i sad je jednako stabilno, a jos brze