Šta je novo?

Par pitanja u vezi SSD-a

Ljudi, šta mislite o ADATA S510? Čitao sam testove po netu i često dobija recommended, ponajviše zbog cene. Mogu da ga nabavim povoljno, pa me zanima vaše mišljenje koliko je dobar/da li je dobar?

---
mobilni

Sace CAR da me "strelja" ali evo zasto treba ssd u sata_0 konetor (prvi sata konektor, nekad obelezen i kao sata_1) prikljuciti, jer pod marvell kontrolerom sata konektori nikad nisu prvi i drugi (sata_0, sata_1 ili sata_2).
NIKAD ssd prikljucivati na marvelom kontrolisane sata konektore, jedno od osnovnih pravlia , toliko podrazumevano da se skoro pa i ne pominje...
A, ne... od kako si me naucio *zasto* sata_0 i sata_1 (odnosno, respektivno - sata_1 i sata_2), te da je to zbog ovih novijih ploca sa samo dva nativna SATA-III porta u okviru ICHa - vise se ne javljam po ovo pitanju! :p

A sta ces, kad me pregazila tehnologija... ja sam i dalje u vremenu SATA-II kontrolera, gde je sasvim svejedno u koji port ces da ubodes SSD/HDD :) :D
... samo da nije Marvell, podrazumeva se :d

Ljudi, šta mislite o ADATA S510? Čitao sam testove po netu i često dobija recommended, ponajviše zbog cene. Mogu da ga nabavim povoljno, pa me zanima vaše mišljenje koliko je dobar/da li je dobar?

Svaki, pa i taj je svetlosnu godinu bolji i od najbržeg HDD-a pa ako možeš baš povoljno da ga nabaviš, ne oklevaj. Ali opet, ako za samo malu doplatu možeš da nabaviš S511, još bolje. :)

moze li neko da mi pojasni u kom slucaju se moze reklamirati ssd u garanciji? moze li kad padne health i na koliko %. i ostalo ako znate.

health nema nikakve veze sa garancijom, to što si ga istrošio je tvoj problem.
Samo SMART ima i to se zna koje vrednosti, i ako ga ne vidi više win i bios.

Pozdrav,vidim da je tema zastarela pa da ne otvaram novu da pitam ovde,do juce mi je bilo na SSD HEALTH EXCELLENT,sad je prebacen na FAIR,zanima me dali imam razloga za brigu i dali ce mi po ovim proracunima SSD raditi jos oko 2 godine tj da nema bojazni da crkne odjednom skorije zbog ovog FAIR ?

ssd.png

vise je bitan TBW od estimated life u danima. sve zavisi koliko ce da pise

sta je taj radio kada ima 150TBW za 236 dana rada?
moj OS disk za 600 dana rada nema ni 50TBW

za taj model je po WDu 200TBW neki max endurance
uzet je polovan pre oko 3 meseca,bilo je potroseno dotle oko 130 tbw,sta to znaci,da mu je ostalo jos oko 50 tb i kraj ako sam dobro razumeo,a da ovo gore performance i healt ne znaci nista,ako sam dobro razumeo ostalo mu je jos 1/4 zivota oko 50 tb,posto sam citao da kao ide do Nule,pa tek onda crkava to bi onda bilo jos oko 1,5-2 god ?

Poslednja izmena:
pa nije kraj bukvalno, ali ako je to max sto WD daje garanciju, pretpostavljam da je posle toga sve lutrija. tako da ono razmisljas za zamenu na vreme

prati kako ide TBW pa ces videti, opet mi nije jasno sta je taj disk radio da za 120 dana ima 130TBW, ja to ne bih kupio

Pozdrav,vidim da je tema zastarela pa da ne otvaram novu da pitam ovde,do juce mi je bilo na SSD HEALTH EXCELLENT,sad je prebacen na FAIR,zanima me dali imam razloga za brigu i dali ce mi po ovim proracunima SSD raditi jos oko 2 godine tj da nema bojazni da crkne odjednom skorije zbog ovog FAIR ?

Pogledajte prilog 503313
Послужиће те сигурно још годину дана, а после... Ипак бих га променио.

pa nije kraj bukvalno, ali ako je to max sto WD daje garanciju, pretpostavljam da je posle toga sve lutrija. tako da ono razmisljas za zamenu na vreme

prati kako ide TBW pa ces videti, opet mi nije jasno sta je taj disk radio da za 120 dana ima 130TBW, ja to ne bih kupio
Chia mining?

sa tim malim diskom?

cudno je

Taj TBW je samo za geranciju, neznačida će da crkne odmah posle. Imam par koji su prešli duplo TBW i ne fali im ništa mada ih sada držim samo kao portable sa USB adapterom.

Nazad
Vrh Dno