Zainteresovali ste me sa ovim pa sam malo tražio po netu.
Nisam mogao da nađem da neko navodi interval merenja, ali izgleda da nisam bio u pravu da se koriste integrali za proračunavanje. To izgleda nije ni potrebno. Intervali merenja su izgleda u milisekundama i koristi se trapezno pravilo, koje je jednostavno za računanje (prosečna vrednost dva susedna uzorka). Potrošnja struje ni ne može da brzo oscilira tako da je ovo dobro rešenje. Nećeš u jednom trenutku imati potrošnju od 1000W, a 100 milisekundi kasnije 50W, pa onda opet 2000W... potrošnja će se postepeno povećavati ili smanjivati, a sve što se ne izmeri u tim milisekundama biće izračunato kao prosečna vrednost, tako da smo tu OK.
Izgleda da utičnice za merenje imaju memoriju gde mogu da snime koliko su izmerili potrošnje struje, a onda se samo ta vrednost šalje serveru onoliko koliko je definisao taj koji je pravio utičnicu. Može da bude i 10 sekundi, minut, može i 10 minuta. Ali to ne bi trebalo da utiče na preciznost merenja.
Sad kad razmislim, na jednoj Tuya utičnici, kad isključim internet, dobijem informaciju koliko je struje izmerila tek kad se ponovo konektuje na internet. Ali ništa ne propusti, samo odjednom dobijem sve Wh koje je u međuvremenu potršila.
Kod nekih uređaja nemam tu mogućnost i kod njih sam morao u Home Asisstant da napravim svoje računanje koristeći trapezno pravilo. Tu, ako nemam konekciju, izgubim informaciju koliko je potrošeno struje u međuvremenu.
Nemam Tapo P115, ali ako neko ima i ne mrzi ga, neka proba da se igra sa isključivanjem/uključivanjem Interneta.