Moj kolega iz CH mi je pricao da ga je ugradio,i da funkcionise, nista vise od toga.Ćao ekipa,
Dobio sam ponudu za ugradnju Somfy pametnog sistema sa TaHoma switch-em.
![]()
Somfy TaHoma® switch - Smart Home Hub for Motorized Shading & Your Entire Smart Home
The TaHoma® switch by Somfy is a smart home gateway using forward-looking technology to connect motorized window coverings to popular smart home systems and enable app and voice control via Amazon Alexa, Google Home, and Apple Home.www.somfysystems.com
Konkretno mi treba kontrola roletni, rasvete i klime.
Da li neko ima iskustva sa ovim sistemom?
isti problem imam... pisao sam pre godinu-dve dana mozda, ali nazalost nista nisam uradio od tad jer nemam vremena za to...Pozdrav narode,
Potrebna mi je ideja, ili bar smernice u kom pravcu da tražim rešenje.
Imam klasičan Termorad 80l bojler, koji sam zbog prostora izmestio van kupatila, u prostoriju koja deli zid za kupatilom - garaža. Garaža ima svoj ulaz i nije moguće do nje doći iz kuće. Bojler se uglavnom puni u noćnoj tarifi, ali ako postoji potreba uključuje se i u toku dana. Realan problem koji se pojavio je da iz kuće ("na dohvat ruke" što bi se reklo) nemam informaciju koja je količina tople vode u bojleru, da bih mogao pravovremeno da odreagujem i uključim ga da dogreje vodu.
Verovatno najprihvatljivija ideja kako meriti temperaturu vode u bojleru je da neki senzor za merenje temerature u obliku sonde ubacim u cev od bojlera gde se već nalazi sonda za termostat. Problem je kako očitane podatke bežićno prebaciti na neki displey koji bi bio, recimo u samom kupatilu.
Spreman sam da saslušam vaše ideje i predloge.
Pozdrav
Moj kolega iz CH mi je pricao da ga je ugradio,i da funkcionise, nista vise od toga.
Samo ću ovo ostaviti ovdeKasnije ću da ugradim oblo living sve.
Ta cev za sondu radnog termostata ima znacajnu razliku u odnosu na temperaturu na koju si navikao da gledas (termometar na vrhu). To bude velika razlika kod bojlera koji ne dogreva nakon koriscenja, pa neces moci da odredis koliko je jos tople vode ostalo u bojleru, kao sto si starom metodom.Pozdrav narode,
Potrebna mi je ideja, ili bar smernice u kom pravcu da tražim rešenje.
Imam klasičan Termorad 80l bojler, koji sam zbog prostora izmestio van kupatila, u prostoriju koja deli zid za kupatilom - garaža. Garaža ima svoj ulaz i nije moguće do nje doći iz kuće. Bojler se uglavnom puni u noćnoj tarifi, ali ako postoji potreba uključuje se i u toku dana. Realan problem koji se pojavio je da iz kuće ("na dohvat ruke" što bi se reklo) nemam informaciju koja je količina tople vode u bojleru, da bih mogao pravovremeno da odreagujem i uključim ga da dogreje vodu.
Verovatno najprihvatljivija ideja kako meriti temperaturu vode u bojleru je da neki senzor za merenje temerature u obliku sonde ubacim u cev od bojlera gde se već nalazi sonda za termostat. Problem je kako očitane podatke bežićno prebaciti na neki displey koji bi bio, recimo u samom kupatilu.
Spreman sam da saslušam vaše ideje i predloge.
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari