Jel koristio neko ovako nesto?
Zamenio bih sve prekidace u kuci ovim smart prekidacima (samo da uklopim velicinu sa doznama koje imam).
Kako vam se lepse polovine snalaze sa tim "bezprekidackim" prekidacima? Moja sporet vadi iz struje kad ide duzhe od kuce pa nisam siguran da bi podnela da nesto ne moze da pipne da je ugasila.
Šta beše naizmenični prekidač za svetlo?
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ja u sobi imam 4 ptekidaca za svetlo, da li to ide preko nekog modula, ili ima neka fora sa prekidacima?
Zaglavio sam, molim iskusnije kolege za pomoć
Stigao mi je CC2531, imam jedan Xiaomi motion senzor (RTCGQ11LM), na Home Assistantu sam podigao Zigbee2MQTT i Mosquito Broker. Upario sam Xiaomi sa CC2531 i iščitavam uredno stanje baterije i vrednost Lux senzora.
Pogledajte prilog 291899
Problem je što se ni na koji način ne menja stanje senzora (occupancy). Konstantno je u Clear statusu, koliko god ja mahao rukama ispred senzora.
Gde grešim?
Kako? Koliko utiče na bateriju?Samo da javim da sam rešio problem na najjednostavniji mogući način - restartom
Pročitah da su i drugi imali slične probleme i da je rešenje obrisati uređaj iz Zigbee2MQTT i ponovo ga upariti. Posle ovoga mi je proradilo, okida bez greške. Preostalo mi je još da ga fizički modujem, da na 5s resetuje detected status, umesto na 2 min.
Esp32 kada ga setujem da cita preko BLE Mi senzor temperature, radi ok.
Ali kada dodam i da bude WiFi server kako bi ih publikovao, memorija 112%.
Izgleda puno biblioteka...
Moracu da ubacim i Raspberry.Pi izgleda...
Building .pioenvs\bt_node\firmware.bin
Checking size .pioenvs\bt_node\firmware.elf
Advanced Memory Usage is available via "PlatformIO Home > Project Inspect"
RAM: [== ] 18.7% (used 61396 bytes from 327680 bytes)
Flash: [========= ] 85.3% (used 1564454 bytes from 1835008 bytes)
esptool.py v2.6
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari