abyss
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2005
- Poena
- 620
Jel moze spisak sa cenama na pm, da ne pitam za svaku stvar?Jeste, jeste. Ima svašta nešto.
Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
Jel moze spisak sa cenama na pm, da ne pitam za svaku stvar?Jeste, jeste. Ima svašta nešto.
Koja je duzina kabla za senzor i da li sme i koliko da se pruzava, a da se ne narusi preciznost merenja senzora?Pogledajte prilog 291855
Ovo je adapter koji se stavi na Shelly 1 ili 1 PM
Na ovaj adapter se mogu vezati 3 DS18B20 temeraturna senzora.
Evo i video upustvo.
https://www.youtube.com/watch?v=NqFXepQX9QI
Moze i ovde da ne trazimo svi pobaosob da saljes na PM?Jel moze spisak sa cenama na pm, da ne pitam za svaku stvar?
Zaglavio sam, molim iskusnije kolege za pomoć
...
Konstantno je u Clear statusu, koliko god ja mahao rukama ispred senzora.
Gde grešim?
Hvala lepo [emoji846]Pominju ljudi i po 140m https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=36163
pa... kada se budes dobro istrosio kupujuci jeftine stvari - tzv. "mamipare", doci ces do zakljucka da su to samo igracke "uzmi - vidi - baci ". I to je lepo zamisljeno, samo rasporedis gde ti sta treba i mislis da si zavrsio posao, kad posle iznenadjenja za iznenadjenjima, lazni alarmi svaki cas, a kad ti prodjes ono te i ne konstatuje... Prema tome druze, ako nisi procitao moj prethodni post na ovoj temi, procitaj i ne moras mi verovati, ali cete svi vi ovde jednom doci do istog zakljucka.
gde gresis ? Pa moras znati da sva elektronika radi uglavnom kada je temperatura u plusu, osim ako je prilagodjena za niske temperature nekim izolacijama ili grejanjem. Pa zatim, takodje igra veliku ulogu i vlaznost vazduha, elektromagnetna polja u blizini, brzina kojom prolazis ispred tog senzora, jacina svetlosti i td.
I kako je neko vec pitao i u vezi kamera, da pomenem i da je moja obicna kamerica u poslednjih 5 godina snimila/otkrila vec 3 provalnika i svi su brzo uhapseni. Znaci, bitno je sta gde i kako, mada mislim da je bolje ici pre svega na preventivu po sistemu "pokriveno mleko macke ne locu", jer kada se nesto desi onda je jako tesko nadoknaditi stetu.
Jel si flešovao cc2531?
https://www.zigbee2mqtt.io/information/flashing_the_cc2531.html
To run zigbee2mqtt for the control of SONOFF Zigbee products in your home automation system, a CC2531 USB dongle integration is recommended. The CC2531 USB dongle is a fully operational USB device which provides a PC interface to IEEE802.15.4 / ZigBee applications, comes with a CC2531ZNP-Prod firmware, the dongle can be plugged directly into your PC/Raspberry etc used as a Zigbee packet sniffer.
Yep, it is a ready-to-go CC2531 USB dongle for zigbee2mqtt application.
ma nemam vodenicu druze, ali takvih igrackica imam i pokusao sam da ti objasnim da vam ne valja ta nesigurna koncepcija. Slicnih bezicnih pir senzora i dosta skupljih imam oko 15-20 komada i svi su manje ili vise uspeli a ni jedan nije bez mane. Neki imaju unutar kucista prekidac off-on, proveri i bateriju, pazljivo procitaj uputstvo, a mozda je i neispravan... kad se uparuju sa mobilnim telefonom, onda sve zajedno stavis na ruter sa wifi. Ne znam gde gresis, jedno po jedno treba da isprobas.Da ne komentarišem korisnost tvog posta u odnosu na pitanje koje si citirao... Ako imaš konkretan predlog šta uraditi da rešim problem, pomozi. Ako samo teraš vodu na svoju vodenicu da bi ispričao nešto nevezano za temu, produži dalje.
da li je neko voljan da da shemu stana shta je sve radio ali ako je radio ceo/stan skoro ceo stan cisto da nesto ne zaboravim![]()
ma nemam vodenicu druze, ali takvih igrackica imam i pokusao sam da ti objasnim da vam ne valja ta nesigurna koncepcija. Slicnih bezicnih pir senzora i dosta skupljih imam oko 15-20 komada i svi su manje ili vise uspeli a ni jedan nije bez mane. Neki imaju unutar kucista prekidac off-on, proveri i bateriju, pazljivo procitaj uputstvo, a mozda je i neispravan... kad se uparuju sa mobilnim telefonom, onda sve zajedno stavis na ruter sa wifi. Ne znam gde gresis, jedno po jedno treba da isprobas.
Još uvek nisam napravio šemu stana jer nije završen smart home projekat (mislim da nikada i neće biti :d).
U kratkim crtama, krenuo sam sa Ikea Tradfri sijalicama i HomeAssistant-om, upoznao se sa prednostima i manama ovog sistema i krenuo odatle. Iz perspektive stana, trenutno moj smart home sistem broji sledeće:
- HomeAssistant na RaspberryPi 4 2GB + SSD + CC2531
- Ikea Tradfri gateway
- 7 Ikea Tradfri sijalica (1 RGB, 3 WW, 3 WS)
- 4 Ikea Tradfri wireless dimmera
- 1 Ikea Tradfri remote control
- 1 Ikea Motion senzor
- 1 Aqara Motion Senzor
- 5 Shelly 1 (svetla) - korišćeni za svetla tako gde nije moguće ubaciti E27 sijalice
- 1 Shelly 1PM (bojler)
- Xiaomi Air Purifier Pro - pored automatizacije paljenja/gašenja, očitavanje temperature, vlažnosti vazduha i AQI
- Broadlink RM Pro - za kontrolu svih IR i RF uređaja u dnevnoj sobi, uključujući i klimu
- Dahua IP kamera za ispred ulaznih vrata (još uvek nije postavljena
- Sonoff PTZ IP kamera za nadgledanje psa u stanu
- QNAP NAS (kamere snimaju na NAS, backup HomeAssistant-a)
Postoji i dosta drugih uređaja koji su integrisani sa HA ali nisu nabrojani jer ne čine suštinu ovog sistema. Šta je na kraju dobijeno ovim sistemom?
- Sva svetla kontrolišemo preko telefona i žena i ja (HomeKit i Home Assistant).
- Sva svetla se automatski gase u 8:00 radnim danima kada bi trebalo da smo već krenuli na posao.
- Prečišćavač vazduha se automatski uključuje kada je AQI preko 30 i isključuje se kada je ispod 10.
Kada budem uzeo senzore za vrata/prozore, senzore za pokret i temperaturu, automatizovaću i paljenje svetala noću i uključivanje klime preko leta.
Kod toliko drugih ljudi ova kombinacija radi dovoljno dobro, da je ovih 5$ potrošenih na CC2531 smešan trošak sve i da ne radi. Ako ne bude druge, uzeću možda Sonoff Zigbee gateway ili nešto slično, ne uzima mi se Xiaomi Gateway.
camera:
- platform: ffmpeg
name: Dafang
input: -rtsp_transport tcp -i rtsp://aaa.bbb.ccc.ddd:8554/unicast
To pitanje zahteva dosta opsiran odgovor, pa bi ga trebalo postaviti na nekoj temi o nadzornim kamerama...Moze neki info o modelu, ceni? tazim preporuku za neke kamere...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari