Treba samo voditi računa da sonoff basic nema iste funkcije kao osnovni shelly, jer shelly može da radi paralelno sa prekidačem. Znaci na prekidač upališ svetlo, na shelly ga isključiš, I zatim ga na prekidač ponovo uključiš. Kod sonoff basic moraš da uključiš oba da bi svetlo radilo. Odnosno, ako isključiš na prekidač, posle ga možeš uključiti samo na prekidač.
Ekvivalent je sonoff mini, on je nešto skuplji, oko 7$ je. Čini mi se da je slične veličine pa mislim da se može smestiti ispod prekidača, ostaje razlika u sertifikatima, i što su Bugari bliži i verovatno je lakše reklamirati nešto u slučaju problema. Takođe, ako kupite kod nas, sleduje 2 godine garancije, što ne možete dobiti od proizvođača.
Sent from my SM-A600FN using Tapatalk
Da li može preporuka za pametne utičnice manjih dimenzija? Nalik na ove: https://www.aliexpress.com/item/33047128945.html
Da budu manjih dimenzija, kako bi mogle da se uključe i u produžni kabl.
Kinez mi traži doplatu za shipping. Piše da hoće još $3, šalje mi link gde stoji $6 plus fiktivan "shipping" od $3, znači dodatnih $9. Pa bih da otkažem tu porudžbinu, ali mi treba alternativa.
Ako ista znaci, drugar je napravio spratnu kucu u nemackoj ~200 kvm, kuca je komplet smart sa sve grejanjem i klimom, cirkulacija vazduha, roletne, osvetljenje sa dvoristem, garaza itd - 22.000 eura ( sve komplet uracunato)Da li je neko radio celu kucu/stan pri izgradnji kao smart? Imate neku okvirnu cenu koliko vas ispalo na sta obratiti paznju ili kontakt nekog sa kim ste bili zadovoljni ?
Ja sam bio protivnik termostata koji radi na principu spoljne temp sa krivom grejanja,ali moram da priznam da je odlična spravica. Sve preporuke.Elektro kotao i podna instalacija
Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
Kotao je Trgoelektro Kraljevo, na sajtu nemaju termostate. Koji ti koristis?Ja sam bio protivnik termostata koji radi na principu spoljne temp sa krivom grejanja,ali moram da priznam da je odlična spravica. Sve preporuke.
Ne znam čija je proizvodnja elektro kotao ali uzmi njihov termostat što radi u zavisnosti od spoljne temperature.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Ne znam samo kako kad ih je Google kupioSta bi s aonom pricom da nest prestaje da je kompatibilan sa google home?
Poenta je sto ja prvi mislim da se ne bi setio svega sto bi moglo smart.
Tipa za kad nisam tu:
-da nikad ne padne temperatura unutra ispod 10 stepeni
-roletne same u odredjeno vreme,
-random svetlo posle 20h.
-zalije se travanjak
-pokosi trava
-da se otopi sneg ispred garaze
......
Da sve radi sa google home i tako svasta.
Zato sam i pitao da li je neko radio i voljan je da da sta je sve smislio i koliko ga to ispalo u Srbiji.
Najvise me brine integracija proizvoda razlicitih proizvodjaca u jedan sistem tipa google home. Da ne treba 10 aplikacija...onda koja je poenta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari