Cao ljudi. Imam strucno pitanje za sve vas koji volite kucnu automatizaciju. Naime, renoviram kucu, pa bih hteo da ugradim neki kontroler sa kojim bih objedinio sledece stvari: "roletne, led svetla(promenu boje/jacinu osvetljenja),pumpu za grejanje, alarm, kamere i da ostavim prostor kasnije za garazna vrata i kapiju. Sve bih to zeleo da bude objedinjeno u jednoj aplikaciji kojoj mogu da pristupim bilo iz kuce ili nekog drugog mesta, dakle interneta. Za sada jedino resenje koje sam nasao je Fibaro https://zoom.rs/proizvod/fghc2-centrala-fibaro/. Da li imate iskustva, i mozete li da podelite sa mnom. Hvala unapred![]()
Oblo nema mogucnost kontrole roletni, kapija, alarma kao ni kamere. Shelly je poprilicno interesantan, jedino mi se ne svidja sto koristi wifi mrezu. Fibaro radi na Z wave protokolu, pa je sigurno stabilniji, ali razlika u ceni je velika. Fibaro je kod nas papreno skup. Preko amazona je 30-40% jeftiniji, da ne pricam u Madjarskoj, gde se moze odraditi povracaj poreza.. Ali opet, fibaro je kompatibilan sa DSC alarmnim sistemom, i jos mu se mogu dodati IP kamere, sto je velika prednost u odnosu na Shelly.. Svakako, hvala momci na savetima!
pa ako ti je ruter zabagovao nece ti ni zwave pomoci za remote access![]()
Trebalo bi da može, od prošle godine ima integraciju. A imam kameru koja u sebi ima bluetooth gateway, tako da bi trebalo da radi i sa Google Home.^^ xiaomi ne može da se povezuje sa Google home koliko ja znam?
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Koja ti je to kamera?
Naručio bih nešto sa Alija, krenuo bih od kamere ako menja ceo gateway, ili ipak ne? [emoji3]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari