Ja sam posle Gorenje ovlaživača uzeo Xiaomi koji ima UV-C za uništavanje bakterija u vodi.Uzeh večeras da očistim i spakujem Rovus Nano ovlaživač pa da napišem koju.
Da li radi to što treba? Definitivno da. Supruga i ćerka definitivno su lepše spavale nego pre kupovine.
Ima 2 filtera, jedan potopljen u vodu i drugi na vrhu sa keramičkim kuglicama sa česticama srebra. Ovaj što je potopljen u vodu nema nikakvih algi, bakterija, zelenila kao što su pisali neki korisnici da su primetili na xiaomi ovlaživaču. Postoji samo mala promena u boji na vrhu filtera koji se ne nalazi u vodi. Napomenuo bih da rovus ima uv lampu. Prvo sam koristio demi vodu ali pošto dosta troši prešao sam na česmovaču. Što se tiče drugog filtera nisam primetio da se razlikuje od novog. Svakako u pakovanju dolaze oba filtera pa sam stare forwardovao u kantu. Takođe ima i jedan mrežasti filter na dnu, ispod ventilatora i on skuplja prašinu, bio baš zaprljan a tek sad sam ga primetio da uopšte postoji. Srećom on je periv pa je spreman za jesen.
Što se cene tiče uređaj vredi uzeti kada je na akciji, po punoj nikako.
Pobrljavio je 2-3 puta i to uvek nakon dolivanja vode kada zakuca na neku visoku vrednost i ne spušta. U tom slučaju isključim ga na par sati pa se opameti. Što se tiče održavanja zadate vrednosti tu nemam zamerki i najčešće se vrednost slagala sa čitanjem sa mi 3h prečistača.
Nadam se da sam nekome pomogao malo.
10-12 litara dnevno?Jedan Gorenje sam baš zaprljao kamencom, a parket oko njega je dobio lepu naslagu, nečega. Skida se vlažnom krpom, tako da nije drama.
Ove godine sam trošio samo demi vodu. 10-12 litara dnevno.
U tugu mi se zadalo da vučem ove kantice. I nisam uspevao da dignem vlažnost preko 38-39-40%. Uglavnom je bilo manje. Veliki jednozapreminski prostor.
Statički elektricitet prestaje da me udara na svaki dodir od nekih 39%.
![]()
MEDISANA Ovlaživač vazduha FreshAire KJR-X037 (Tamno Braon)
Aparati za tretiranje vazduha MEDISANA Ovlaživač vazduha FreshAire KJR-X037 (Tamno Braon) Ovlaživač vazduha,Braon,2 Wgigatron.rs
Imam ovaj ovlazivac prostorije, naravno ovo je igracka dok ne kupim nesto ozbiljnije.
E sada me zanima jedna stvar, posto ima posudu od 300 ml i sipa se obicna voda sa slavine e sada primetio sam da su mi stvari oko njega daleko prasnjavije nego neka druga mesta, posto aparat stoji u prostoriji koja je asmaticar, jel moze neko da mi kaze sta je to sto se nakuplja u njegovom krugu. Prasina i sve ostalo se redovno brise i odrzava zbog osobe sa astmom.
Ma ne smeta mi taj prah jer svakako se te povrsine redovno brisu, bitno mi je da nije stetno po ljude u prostoriji.@Kovac
Taj beli prah su minerali koji se nalaze u vodi, kao npr. kalcijum i magnezijum. Jedno rešenje je da koristiš destilovanu ili demineralizovanu vodu.
Ma ne smeta mi taj prah jer svakako se te povrsine redovno brisu, bitno mi je da nije stetno po ljude u prostoriji.
Zašto trošiš filter od bokala, kada možeš da uzmeš demineralizovanu vodu?Piše u uputstvu da ide destilovana, ja sam po preporukama ljudi ovde sa foruma uzeo Akvafor bokal pa vodu iz njega sipam u ovlaživač.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari