Šta je novo?

Ovlazivac vazduha

Ja imam taj Xiaomi, radi posao objektivno, meni je u stanu pretoplo, i vlažnost je jako niska, baš smeta. Prečišćač pokaže tipa 28%, retko preko 33-35%. Kada ga uključiš, oseti se poboljšanje za pola sata, sat, stoji mi u dnevnoj sobi od oko 30 kvadrata. Kada radi ceo dan (i noć) prijatnije je i za spavanje u spavaćoj sobi, ali tu nisam merio vlažnost. 2x dnevno se dosipa voda u mom slučaju, ja koristim vodu iz akvafora, i prečišćač poludi odmah. Ove zime planiram da kupujem destilovanu vodu, pa se nadam da neće uticati. Kada mi radi ovlaživač, prečišćač je na fiksnoj brzini, samo zanemarim to što piše neka vrednost na njemu, računam da ako je bio ok vazduh pre paljenja ovlaživača da je i posle toga ok.
Ovo mi je interesantno, da li destilovana voda moze da obezbedi da istovremeno rade i ovlazivac i preciscivac? Sta je tu fora?
Inace Gledam ovaj Philips HU 4803 01, malo je skuplji, sta ja generalno dobijam u odnosu na ovaj xaiomi?

@veljkoka trebalo bi da može, čini mi se da je prošle zime član jedan (u glavi mi willy da man, nisam siguran ko je) da koristi destilovanu vodu i da mu ne divlja prečišćač.

@daxyco
Ja iskreno nisam cuo za to, gledam par stvari da kupim zajedno na rate, pa nikako da nadjem prodavnicu gde sve to ima na gomili. U G nema ovaj xaiomi ovlazivac, pa gledam ova tri philipsa koja su malo skuplja.
HU 4803 01
HU 4801 01
HU 4706 11
Ima li neko ove modele mozda? Znatno su skuplji od xaiomi-ja, ne znam da li su i kvalitetniji, ako nije neka drasticna razlika bolje da dam kes ...

Nova grejna sezona i početak suvog vazduha.
MI Smart se uzjogunio i neće da se poveže sa internetom...
Ima li neko ideju?
Probao sam da ga resetujem, nosio sam ga do rutera... ali neće pa neće
Svi ostali uredjaji rade sem njega

Pa resetuj ruter. 😎

ajd i to cu da probam

Nije bilo potrebe da se resetuje ruter.
Sam ruter ga je video ali ga je i blokirao.
Unblock i radi

Poslednja izmena:
S obzirom da se grejem na norveske radijatore mislim da mi vlaznost veoma mala u stanu u vecernjim satima i u toku noci, primecujem kad ustanem da pijem vodu. Isto tako primecujem i da cvece krece da se susi. Jedna soba mi je 30m2 a druga 9m2, recite mi da li da kupim dva ili da kupim jedan za 50m2 npr, desi se da nisam kuci po ceo dan pa da li je pametno kupovani onaj koji moze da se upravlja preko wi fi , Mi npr.

Ovo mi je interesantno, da li destilovana voda moze da obezbedi da istovremeno rade i ovlazivac i preciscivac? Sta je tu fora?
Inace Gledam ovaj Philips HU 4803 01, malo je skuplji, sta ja generalno dobijam u odnosu na ovaj xaiomi?
Kod destilovane vode u vazduh dospeva samo vodena para, a kod obične i sve ono što se nalazi u vodi.
Ima detaljnije ovde (preporučuju destilovanu ili demineralizovanu vodu)
I meni su radili radili u isto vreme i prečišćivač i ovlaživač, nekad čak i jedan pored drugog, nikakvih problema nije bilo.

Jel znate mozda da li će ovlazivac ok raditi ako ga stavim u hodnik od soba, da mi pokrije dve spavace sobe odjednom?

Već razmisljam o dva preciscivača, za svaku sobu po jedan, jer znam da on iz hodnika ne cisti sobe, ali sto je mnogo mnogo je da imam i dva ovlaživača. Sobe su male 7 i 9 kvm.

Ja sam porucio ovaj xiomi, previse mi je suv vazduh u stanu.

Ja imam rovus nano ovlaživač, radi kako treba.

Jel znate mozda da li će ovlazivac ok raditi ako ga stavim u hodnik od soba, da mi pokrije dve spavace sobe odjednom?

Već razmisljam o dva preciscivača, za svaku sobu po jedan, jer znam da on iz hodnika ne cisti sobe, ali sto je mnogo mnogo je da imam i dva ovlaživača. Sobe su male 7 i 9 kvm.
kod mene radi u velikoj dnevnoj sobi i spavacoj sobi sa otvorenim vratima (ovlazivac MI Smart)
uzmi neki uredjaj za merenje vlaznosti - Lidl ima malu meteo stanicu za merenje temp i vlaznosti.

Izgleda da je meni problem sa niskom vlaznosti vazduha bio do stolarije koja je lose dihtovala. Krenula zima i grejem odavno, vlaznost nije pala nikad ispod 40% unutra, a ovlazivac stoji zapakovan.

sipam destilovanu vodu, kupljena na benzijskoj stanici, destilovana za akumulatore, baterije, i kad krene ovlazivac da radi, preciscac krene da dize vrednosti.... oba su xiaomi.... da li je uopste pametno korisiti takvu destilovanu vodu, sa benzijske stanice?

Ja koristim demineralizovanu iz lidla, ovlaživač je metar od prečistača i ne pravi nikakav problem.

Pošto vidim da dosta članova ima Xiaomi ovlaživač, zamolio bih vas za jedan savet pošto sam pre nekoliko dana postao vlasnik istog.
Naime, pročitao sam u uputstvu da je preporuka da se uređaj čisti svaka 3 dana (ukoliko se redovno koristi).
Moje pitanje je na koji način čistite uređaj i koliko često? Tj. koje sve delove uređaja čistite i da li koristite neka dodatna sredstva osim obicne vode i suve krpe?
Na raznim sajtovima preporučuju različite pristupe, npr. samo voda, samo suva krpa, dodati vodonik-peroksid povremeno... Pa više nisam ni sam siguran kako postupiti.

Da li ovlazivac vazduha zbunjuje senzor od preciscivaca?

Uzeo sam pre neki dan Xiaomi 3h preciscivac - vazduh suv...

Uzmem danas ovlazivac, preciscivac poceo da vileni

edit: i jos jedna stvar...

Preciscivac sad kaze vlaznost 41%, neka meteo stanica kaze 39% a ovlazivac - 56

Ja za ovlaživač koristim demineralizovanu i nisam primetio nikakav problem.
Stoje 1.5m međusobno udaljeni (između se nalazi cipelarnik).
Vlažnost vazduha se podudara ili u 1-2%.

Eh ja odradi mali test, i izgleda da cu morati da trosim 100 din dnevno za 5 litra Lidl destilovane vode :)

Probao da isfiltriram cesmovacu sa onim klasicnim bokalima gde se stavlja filter. Xiaomi u ovom slucaju odmah krene da vrti ko lud kad koristim filtriranu vodu.
Lidl destilovana voda Xiaomi ne detektuje nista.

Elem kupio sam GORENJE Ovlaživač vazduha H50B, zavrsava ok posao za dnevni boravak i trpezariju oko 28 kvadrata.
Sad uputstvo kad citam kaze ne koristiti destilovanu vodu? Kome verovati ovde sad ;)

Preciscivac sad kaze vlaznost 41%, neka meteo stanica kaze 39% a ovlazivac - 56

Ako klikneš na uzvičnik u aplikaciji, u redu ispod vlažnosti vazduha, dole će ti napisati da znaju da nije baš precizan.

Eh ja odradi mali test, i izgleda da cu morati da trosim 100 din dnevno za 5 litra Lidl destilovane vode :)

Probao da isfiltriram cesmovacu sa onim klasicnim bokalima gde se stavlja filter. Xiaomi u ovom slucaju odmah krene da vrti ko lud kad koristim filtriranu vodu.
Lidl destilovana voda Xiaomi ne detektuje nista.

Elem kupio sam GORENJE Ovlaživač vazduha H50B, zavrsava ok posao za dnevni boravak i trpezariju oko 28 kvadrata.
Sad uputstvo kad citam kaze ne koristiti destilovanu vodu? Kome verovati ovde sad ;)
Koristio sam par godina Gorenje ovlaživač isključivo sa demi vodom. Prvo iz Maxija a onda iz Lidla. Stanujem na V spratu bez lifta, malo sam stariji pa sam mislio da će Brita bokal (8,2 lit) odraditi dobar posao. Cena po litri je bila slična. Medjutim posle par meseci korišćenja filitrirane vode u samom rezervoaru za vodu su se nahvatale takve naslage prljavštine da sam za sledeću sezonu morao da kupim novi ovlaživač. Dokle god možeš da nabavljaš demi vodu koristi je...

Uzeo Sinoc Xiaomi ovlazivac u Mi storu, tamo nemaju pjma dal treba destilovana, demineralizovana. Probali nocas odmah u spavacoj, ugasio se u 04h, suprugi jutros odmah manjne zapusen nos.
Evo ga sada u dnevnoj, zalozio jutros, vlaznost je 40% ceo dan pa malecka krene uvece da kaslje. Sada je vlaznost posle 2 sata rada 47%, pokazje termstat kupljen u Wobihousu.
Normalno preciscavac je poludeo(sipao cesmovacu) kada sam upalio ovlazivac iako su jedan od drugog na 4m.

Ja koristim rovus ovlaživač i prvo sam sipao destilovanu vodu a sada običnu česmovaču i prečistač (mi 3h) nikad nije poludeo zbog toga a nalaze se na 1.5m razdaljine.

@Oswajac imam jedan stariji Gorenje ovlazivac, koji je od starta korišćen sa vodom iz vodovoda i njegova unutrasnjost je puna naslaga. To povremeno očistim, ali deo I nije više moguće očistiti.

Mi ovlazivac od početka koristim sa demineralizovanom vodom i nemam nameru da to menjam. Uredjaj je posle nekoliko stotina litara, kao nov. Na kraju sezone ga osušim, očistim.

Kod mene je struktura objekta nezgodna. Imam skoro 400m3 gotovo jednozapreminskog prostora (dva nivoa). Plus dodatne prostorije koje su često otvorene. Da dodjem na 47% vlažnosti, verujem da bi mi trebalo bar 5 ovakvih ovlazivaca. Jedva držim I na 40% kada je jače grejanje.

U planu je demineralizovana voda posto u ovom kraju je voda bas tvrda.
Moja kuca je manja imam dve sobe da ovlazujem pa ce ovaj zavrsiti posao.

• Like
Reagovanja: PJ
Jel moze da se koristi neko etericno ulje u ovom Mi ovlazivacu? Znam da gorenjne ima bese poseban deo za ulja.
Na sta bi i licilo da se u rezvoaru stavi npr. 10ak kai lavande

U planu je demineralizovana voda posto u ovom kraju je voda bas tvrda.
Moja kuca je manja imam dve sobe da ovlazujem pa ce ovaj zavrsiti posao.

Računaj da će ti trebati baš ozbiljne količine destilovane vode da napojiš isparivače. Ode tu 5l očas posla.

?!? Iz prokuvane vode ne ukloniš ništa kamenca...

Ima razlike u kvalitetu demineralizovanih voda koje su u ponudi kod nas. Ako vam prečišćivač meri povećan broj čestica kada radi ovlaživač, probajte neku drugu vodu.

Nazad
Vrh Dno