Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Samo ću da potvrdim prethodno navedena iskustva - upravo sam uradio update BIOSa i mašina je vidno živahnija, Win se podigao brže, a Aquamark score je sa 17 skočio na 28k. Prilično ubrzanje, topla preporuka za sve vlasnike TA780G. Sad se testira OC grafičkog jezgra pošto default BIOS nije ništa menjao uprkos setovanom taktu IGP.

Znachi to objasnjava zasto su mi igrice isto ishle i na 150mhz i na 500mhz. Josh nesto, sad kad sam fleshovao bios mogu da navuchem CPU mnogo vishe. Pre sam mogao samo do 2.6GHz, i to jedva, sa povecanjima napona, itd. A sad mogu na 3GHz bez ikakvih povecavanja napona, al nisam isho dalje da vidim koliki je max.

@znj E sad to ti dodje kao kamata na kamatu :)

EDIT: Predlazem svima da se ne obaziru na temperature ploche. Imash garanciju i duvaj u prste. Pre sam bio stalno opterecen temperaturom, i za vreme igranja svakih po sata proveravao metodom opipavanja. A sad me bash briga. Ako oce moze da bude i 100 C, ne zanima me. Inache nisam budzijo nikakvo hladjenje. Sve mi je na passivu osim napajanja

Poslednja izmena:
Da, osetno je primetan boost posle apdejta biosa na 324 verziju. Vista experience index je grafiku ocenio sa 2.2 a posle apdejta biosa 3.1. Weird ...

E drugari uzeh skoro ovo cudo od ploce i zajedno s x2 4000+ ga sklopih u relativno prostrano i provetreno htpc kuciste (CHIEFTEC HT-01). Posle instalacije wina sam primetio da je onaj mali nb/gpu hladnjak prilicno vruc i sudeci po biosu temp se krece oko 60C. Jel postoji neki 3rdparty cooler koji pase na one dve nestandardne rupice i dal ste vi uopste budzili neko custom hladjenje?
:wave:

Dobar orboliki CPU kuler ili 12-ica na stranici kućišta učiniće ga mlakim. Provereno.

...Sve mi je na passivu osim napajanja

I GeminII je passive? Svaka čast. Kolike su CPU temperature?

Poslednja izmena:
pa dobro taj sempron ne bi trebalo da se greje puno a giminII ima skoro kilo bakra i aluminiuma tako da ne bi trebalo da ima problema sa odvodjenjem toplote

jer neko probao na ovoj ploci da nakaci onaj adapter sa dvi na d-sub(ili kako se vec zove) ja kad ga nakacim nemam slike jer mora nesto da se podesava ili je problem monitor (asus vw222s)

jer neko probao na ovoj ploci da nakaci onaj adapter sa dvi na d-sub(ili kako se vec zove) ja kad ga nakacim nemam slike jer mora nesto da se podesava ili je problem monitor (asus vw222s)

Isto mi se dešavalo sa mojim monitorom (VGA ulaz) i TA690G, zbog toga sam prodao ploču... :S:

ok, verovatno je neko odgovorio do sad, ali jako me zanima - kakve su preformanse IGP + GPU u odnosu na single GPU bez CF-a ?

evo specifichan primer -

780G + 3470 vs 3850: verujem da hibridna varijanta ne bi prestigla single GPU, al ne znam .. ?

...

pa jer to moze da se resi nekako
verovatno ne. izgleda da i 780G/V chipset, kao i 690G/V ima mogucnost da pusta analogni signal samo preko d-sub (vga), a preko dvi ide samo digitalni. dakle, ako zelis da prikljucis dva monitora, jedan mora biti analogan, drugi digitalan, nemoguce je pokrenuti dva analogna monitora u isto vreme, sem ako ne ubacis dodatnu graficku.

Dobar orboliki CPU kuler ili 12-ica na stranici kućišta učiniće ga mlakim. Provereno.

I GeminII je passive? Svaka čast. Kolike su CPU temperature?

Pa naravno da je i on passive. Pre bih kuler stavio na chipset nego na semprona. A temperature nisam ni gledao, al telo gemina je totalno mlako, tako da nisam ni imao potrebe da merim. Mada instaliracu sad speedfan pa postujem screen.

OFF: Sretan uskrs svima.

Zna li neko moze li ova ploca da "progura" i digitalni zvuk kroz DVI port da bi se povezala sa LCD TV-om putem samo jednog HDMI kabla? Planiram da napravim jeftin racunar koji bi sluzio kao Media Centar u dnevnoj sobi, pa bi mi ovo bila korisna mogucnost.

Hvala

Eve gi, pa sad ti vidi shta je shta

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    90 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Aj nek neko proba Lost Planet, kod mene radi lose, bas da vidim da li ima neke razlike u plocama?

Mislim da imam problem, samo ne znam da li je do ploche ili necheg drugog. Instalirao sam Far cry, i u igri mi secka!!! I to sve na LOW! Izadjem iz igre, provrtim 3dMark 01, 10300 poena? A onda shvatim da se komp tripuje kad drzim bilo koji taster na tastaturi pritisnut (pogotovo kombinaciju tastera, npr SHIFT+W za trchanje) itd. Isto je i kad drzim bilo koji taster dok ide muzika, samo pochne da se chuje na zvuchnicima drrrrrrrrr, dok ne pustim. Jel to do ploche, Win-a, ili tastature? na prethodnoj mashini se ovo nije deshavalo. Chak i kad kucam neki tekst, ako zadrzim SHIFT+ bilo koji taster, ispishu se 3 ili 4 velika slova i onda zastane, dok ne pustim??? U chemu je problem?:zgran:

Meni jedino pada na pamet da updejtujes novi bios, mozda je kod svih proizvodjaca kao i kod biostara problem sa prvim revizijama ploce. U svakom slucaju ne moze da skodi :D

Mislim da imam problem, samo ne znam da li je do ploche ili necheg drugog. Instalirao sam Far cry, i u igri mi secka!!! I to sve na LOW! Izadjem iz igre, provrtim 3dMark 01, 10300 poena? A onda shvatim da se komp tripuje kad drzim bilo koji taster na tastaturi pritisnut (pogotovo kombinaciju tastera, npr SHIFT+W za trchanje) itd. Isto je i kad drzim bilo koji taster dok ide muzika, samo pochne da se chuje na zvuchnicima drrrrrrrrr, dok ne pustim. Jel to do ploche, Win-a, ili tastature? na prethodnoj mashini se ovo nije deshavalo. Chak i kad kucam neki tekst, ako zadrzim SHIFT+ bilo koji taster, ispishu se 3 ili 4 velika slova i onda zastane, dok ne pustim??? U chemu je problem?:zgran:

Meni se deshava nesto slichno, ali u borland c-u, ali nista ne zakucava, vec npr ja pustim muziku u pozadini i kad npr drzim neko dugme (bilo koje) muzika uspori, ali nema zakucavanja, mada problem nestaje kada stavim prioritet ntvdm (C-ovog) procesa na below normal. A u igricama mi se nishta slicno ne deshava.
Jel si updejtovao bios.

Meni se deshava nesto slichno, ali u borland c-u, ali nista ne zakucava, vec npr ja pustim muziku u pozadini i kad npr drzim neko dugme (bilo koje) muzika uspori, ali nema zakucavanja, mada problem nestaje kada stavim prioritet ntvdm (C-ovog) procesa na below normal. A u igricama mi se nishta slicno ne deshava.
Jel si updejtovao bios.

Bios je 0306, od 18.3.2008, mislim da je treci po redu, i da ima samo 1 noviji, al' za njega pishe da regulishe pravilno prepoznavanje Phenoma, koliko sam shvatio, nigde se ne spominje ovo moje z***. Mislio sam da je neko imao slichan problem, pa reko da pitam. Poshto sam kupio komponente na 10 razlichitih strana, ne znam u chiji servis da shaljem? Pochijne da me nervira, dok kuckam tekst i ide muzika u pozadini, malo-malo pa DRRRRRRRRRRRR na zvuchnicima (kad pritisnem vishe tastera).:wall:

treb`o si instalirati najnoviji, ko zna shta je tu josh ubacheno :) Ja ga imam, radi lepo, nisam nikad iskusio to...a osetio bih u nfs kad drzim 3 tastera :) (gas+nitro+kriviinaaaaaa :D )

verovatno ne. izgleda da i 780G/V chipset, kao i 690G/V ima mogucnost da pusta analogni signal samo preko d-sub (vga), a preko dvi ide samo digitalni. dakle, ako zelis da prikljucis dva monitora, jedan mora biti analogan, drugi digitalan, nemoguce je pokrenuti dva analogna monitora u isto vreme, sem ako ne ubacis dodatnu graficku.

A jel moguca varijanta vga & dvi -> hdmi adapter -> tv ... Ili ako imate neku drugu ideju kako da povezem vga projektor i hdmi/vga tv.

naravno da je moguce, dogod je jedan signal digitalan (u ovom slucaju hdmi)

Znam da je malo off, ali na kom naponu radi tak KingMAX za 1000MHz, poshto se dvoumim da li da uzmem mem na 800 ili 1066?

U telixu pishe da Kingmax 1066 MHz radi na 1.8V sa 5-5-5-15 a koshta 1500 din :)

U telixu pishe da Kingmax 1066 MHz radi na 1.8V sa 5-5-5-15 a koshta 1500 din :)
Znam, tako pishe i na KingMAX-ovom sajtu, al' vidim da me niste razumeli. Zanima me koji napon je potreban da bi KingMAX memoriju koja je deklarisana kao ddr2 pc800 radila na vecem taktu (@1000)? OK?

zavisi...
greota za 200din razlike ne uzeti 1066 na 1.8v

Tačno, zavisi a uopšte i nije garancija da 800-tka može da radi na 1066, sve zavisi od čipova na memoriji...

Znam da je malo off, ali na kom naponu radi tak KingMAX za 1000MHz, poshto se dvoumim da li da uzmem mem na 800 ili 1066?

Radi na 2.05v (jest da sam ti poslo na pm, al da i ostali vide), mada bih ja ishao na 1066 posto je razlika u ceni stvarno smeshna.

Nego ako se dobro secam kad memorije rade u dual channel modu onda je kao memorijski kontroler prema njima 128-bitni, a kad rade u singlu 64-bitni ako se dobro secam, ispravite me ako greshim. Jel bi to onda znachajno ubrzalo grafiku na plochi ili ne???

Trebalo bi da DA!

Nazad
Vrh Dno