Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

I kod mene je bio isti sluchaj. Kupio sam USB tastaturu i sve radi normalno! Mada mi nije jasno shta je bio problem, ubih se od mozganja. U medjuvremenu sam 3 puta reinstalirao (3 razlichita Win-a), fleshovao BIOS, poiskljuchivao sve shio mi ne treba od portova, trazio konflikte medju uredjajima i nishta. Chak je i Everest prijavljivao da je PS2 tastatura sa "exclusive" IRQ-om, tj. nije deljen IRQ. Bash sam pomislio da vracam plochu kao neispravnu... @superstar: hvala na savetu, spasao si (neduzne) servisere u firmi gde sam kupio plochu. :wave:

Sa novim biosom (502) ne stuca zvuk kad kucas:D

Znaci zabava je pocela. Odlucih ipak da updateujem bios posto sam kao i neki korisnici imao problem kada kucam na tastaturi da zvuk zapinje, i elem sta se desi...uradim sve propisno kad ono ploca pocela da daje poruku CMOS Checksum Error prilikom svakog podizanja, ne mogu ni da vratim stari BIOS jer je u Biosu write protection naravno enabled a ploca ne pamti podesavanja ali pamti vreme i datum, sve se usporilo do daske, jedva i ovo kucam na tastaturi. Ima li neko ideju kako da overrideujem Bios write protection a da ne saljem plocu na reklamaciju!?!?!?

Sa novim biosom (502) ne stuca zvuk kad kucas:D

Mislim da nemamo istu plochu? Novi BIOS za ASUS M3A-H/HDMI je 0504, i shtuca i sa njim. Samo je nova tastatura reshila problem, poshto nigde nisam uspeo da nadjem PS2 na USB adapter.

Poslednja izmena:
@storm: bice tebi zao sto si prodao Intela ;)

novio bios je i meni rechio problem. ne moram kupovati usb tastaturu :)
elem, plocha je zmajchina! brza i zivahnija mi se chini download mashina od moje nasvirane :)

Mislim da nemamo istu plochu? Novi BIOS za ASUS M3A-H/HDMI je 0504, i shtuca i sa njim. Samo je nova tastatura reshila problem, poshto nigde nisam uspeo da nadjem PS2 na USB adapter.

U pravu si - ja mislio da si pricao o Biostaru.Ali ja sam imao iste simptome dok slusam muziku - znaci stuca dok skrolujem i kucam na tastaturi i novi bios mi resio problem

Poslednja izmena:
ja nisam imao nikakve probleme sa zvukom ni sa starim, ni sa novim biosom... jole, koju verziju ploce imas? ja imam v6.

Naslov

Pozdrav ppl :)
Samo sam hteo da potvrdim da je novi bios 502 xxtra. Nisam imao problema ni sa starim sto se tice zvuka. Ali zato su performanse integrisane grafike znacajno porasle sa 1500 poena u 3dmark 05 na 2451 poen!!!

Sva ostala podesavanja su ista.
Flash sam odradio iz biosa pomocu USB sticka :) (traje 2 minuta). Takodje sada normalno ocitava temperature, i da, greje se dosta northbridge, ali sam stavio ventilator sa strane da duva u njega, tako je sada manja temp za 20-ak stepeni (ne prelazi 40).
Eto toliko od mene. Hvala vam na korisnim postovima i informacijama ,)

Evo i jedne informacije za one koji misle da prave Hybrid CF:
Znaci TA780G + [email protected] + integrusa + 3450 = 3500 markova u 05-ici, sad koliko je to dobro ili lose pitanje je, ali definintivno radi skroz ok ova stvarcica :)
Izasao je i najnoviji BIOS, kao i najnovija verzija ploce sa oznakom HP posle imena, sto oznacava HeatPipe hladnjak koji hladi i naponsku sekciju tako da je ploca sada spremna i Phenome 9850 sa 125W TDP, a skuplja je samo nekoliko evra, pa ko tek treba da kupi nek bolje nabavi ovu varijantu... http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/introduction.php?S_ID=357

Poslednja izmena:
Da, ali sam kasno video :)
Koliko videh na sajtu za TA780G M2+ je najnoviji bios 502... za TA780G M2+ HP (sa heatpipe-om) je najnoviji 505.
Sto se crossfire-a tiche, po meni je to slab dobitak u performansama, kad bi vec kupovao karticu, uzeo bih nesto jace... i + sto radi samo u Visti [zar ne?], a ja Vistu vise NIKAD necu instalirati :)

Poslednja izmena:
Pa da pretpostavljam, i ja bih tako rekao, ali eto izgleda zaboravili da stave link za 505 bios za TA780G M2+, dok za HP varijantu nema 502 biosa a ima 505... ja fleshnuo 502 i zadovoljan sam :)
Odlicna je ploca u principu, procesor dogurao do 3.05GHz bez podizanja napona, iako je F3 verzija :D i uz 255 MHz fsb comp LETI ;). Jedino mi sad ne radi 3dmark na ovom 32bit winblow$-u pa ne mogu da testiram.

Mene zanima, da li 6000 X2 ima isti TDP kao i phenom 9850? Negde kaze 125TDP a negde 89TDP?

obi_van probaj SiSoft Sandra program pa vidi koji konkretno imas 125 ili 89W :) (mozda ima i neki drugi program za to)
btw... kako se overclockuje taj procesor? koliki je max oc?

Poslednja izmena:
^^nikada klokovan, radi na def-u na 3000, hladan ko spricer pa ga i ne dizem nema potrebe...

jel probao neko fenomche x3 b3 na ovoj plochici?

@storm: bice tebi zao sto si prodao Intela ;)

Sve je u redu, odneo sam odma drugi dan Bios kod druga koji ima eeprom programator i resili smo stvar, inace menjao sam i procesor....4600+ sam dao drugu...on skromnu doplatu (khm....negde oko 50% cene 4600+) i 4000+ :smoke:....2908 mhz bez problema.

OMG! dao si 4600+ uz doplatu za 4000+ koji teras na 2.9GHz :zgran: zar tvoj 4600+ nije mogao da radi na 2.9?
btw integrusa :D 1537 poena u 3dmark06

OMG! dao si 4600+ uz doplatu za 4000+ koji teras na 2.9GHz :zgran: zar tvoj 4600+ nije mogao da radi na 2.9?
btw integrusa :D 1537 poena u 3dmark06

Radio je on na 3003 mhz bez problema, ali....on je doplatio meni za razmenu...i ja sam ostao na nekih 95 mhz manje....:):wave: a to se tesko moze primetiti.

LoL nisam skontao da ti je doplatio toliko :) sry

Poslednja izmena:
Meni nije hteo da primi 505 bios (cheksum error ili tako nesto), ali je primio 502 :) medjutim, pogubili mi se drajveri...Nego hteo sam nesto da pitam...Imam 4400+. Ne mogu fps preko 240-245. HT je 4x. Jednostavno nece da se bootuje. Prilican sam amater po pitanju voltaza... Memorija: dve plocice kingstona na 800mhz, samo sto je jedna cl5 a druga cl6

A jesi spustio klok memorije? Stavi na 333MHz pa probaj.. ili cak na 266MHz ako juris CPU max oc

Jurim memoriju :) tj jurim ubrzanje...A sta bi mi vise donelo ubrzanje, cpu ili mem, nemam pojma :(

Poslednja izmena:
Ovako za A64 (X2):
1) što veći klok CPU-a
1a) što veći FSB
2) što veći klok memorije
3) što zategnutije latencije

Poslednja izmena:
Sto jace napajanje, sto jaca grafa, sto veci hdd, sto cvrsce kuciste :D ama bre sta da radim da ga nateram preko 245? :D

Au bre toliko prieč i toliko tema i ti sad pitaš to pitanje... :D
ccc :p

SuperStarr je napisao(la):
za oc:

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=261226

Ovde sam ja pisao, nadam se da razumeš engleski. :)

Poenta je u:
povećaj CPU V (napon) na 1.35V-1.45V (sa boxom prvo idi na 1.35V)
Smanji HT Link na 3x ili 600Mhz, zavisi kako je napisano u BIOS-u.
Povećaj DDR V (napon) na 2V-2.2V (opet zavisi od memorije koju imaš, kako je provetreno kućište...)
Samnji DDR divider (delioc) na 533Mhz or 667Mhz (opet zavisi od memorije, koje čipove ima na sebi odnsono koliko može da se OC-uje...)
Disable:
CPU Spread Spectrum

To bi bilo to za početak.
Skini ClockGen program pa sa njim iz Win-a povećavaj FSB za 5-10Mhz, testiraj to 1h u ORTHOS (Gromacs test je najbolji za test stabilnosti procesora) programu pa ako je stabilno idi dalje...

Kod mene, isto na zelenoj BIOSTAR ploči, taj procesor je radio:
http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1423306&postcount=174

Možeš pročitati i ove teme:
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=155898
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=155898
za fina podešavanja i iskustva drugih...

:wave:

Nazad
Vrh Dno