Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Da, ubrzalo bi, grafici strašno prija što veća freq. memorije! ;)
:wave:

Pa kad vec koristi sistemsku memoriju, naravno da ce da profitira i grafika. A ako je razliku u ceni za 800 i 1066 stvarno samo 200 dindzi, onda je 2x1GB pc1066 stvarno dobra kupovina.

cao. uzeh dotichnu plochicu za bekap mashinu (i josh 2x1GB Transcent, Athlon 3000+ orleans), sve je extra izuzev shto mi se javlja shtuckanje u nekim igrama (rbr, rfactor, quake 3) i sa integrushom kao i sa 8800GT. radi super ali se javlja uchestalo zastajkivanje shto poprilichno iritira. probao sam i na defaultu kao i oc-ovano i isto se deshava. bios je najnoviji, kao i driveri, win je xp sp2.

sad videh da je izashao danas novi bios. pa cu da probam sa njim.

gore je sa najnovijim biosem, 424, shtuca ki ludo

Poslednja izmena:
cao. uzeh dotichnu plochicu za bekap mashinu (i josh 2x1GB Transcent, Athlon 3000+ orleans), sve je extra izuzev shto mi se javlja shtuckanje u nekim igrama (rbr, rfactor, quake 3) i sa integrushom kao i sa 8800GT. radi super ali se javlja uchestalo zastajkivanje shto poprilichno iritira. probao sam i na defaultu kao i oc-ovano i isto se deshava. bios je najnoviji, kao i driveri, win je xp sp2.

sad videh da je izashao danas novi bios. pa cu da probam sa njim.

gore je sa najnovijim biosem, 424, shtuca ki ludo

Hmmmm, to mi se deshavalo, ali pre updejta biosa, posle je nestalo.

@ostali Mislio sam dal ce dual channel mnogo da ubrza grafiku u odnosu na singl, nebitno kolika je frekvencija memorije

ja sam updejtovo iz windowsa. jel to mozda ima neke veze. evo probah sad integrushu sa novim biosom i identichno secka kao i sa ga 8800gt. PSU je LC 550W GP, HDD je IDE samsung 120GB, jel mu mozda on smeta?

Ma nije do harda, i ja imam ide. Aj probaj da iskljuchish floppy controller u biosu. Jedino mi to pada na pamet, ako nemash prikljuchen floppy a pretpostavljam da nemash

ma iskljuchen flopi, portovi itd itd, znachi mashina razbija u svemu, chak i integrusha, ali samo u 3d-u shtucka.

shtuca samo kad se pritiska tastatura, nema veze sa 3d-om.

Onda ako je USB prikači je pomoću adaptera na PS2 ili obrnuto, i biće rešen problem!

na ps2 je vec. nemam adapter ps2 2 usb. probacu neku usb tastaturu

naravno da je moguce, dogod je jedan signal digitalan (u ovom slucaju hdmi)

E nadovezacu se na tvoj odgovor posto mi bas u tvom postu mozda lezi odgovor na moje pitanje.
Naime napravio sam hibrid crossfire sa MSI 3450 i sve to radi ok,vidi u device manageru i 3200 i "3400 series" sa catalystom 8.3 i 8.4 (svejedno).Ali pre nego sto sam napravio hibrid,iskljucim ovu integrisanu u biosu - instaliram drajver za 3450 i ajd kao da vidim kako radi clone i dualview - kad ono prc.Bato moj ili oces TV ili Analog display - u mom slucaju Samsung TFT 710n.E sad setim se ja posto sam imao TA690g da nece da rade dva analogna izlaza ali kako rade na 8400GS? I drke njake drke njake - nema veze ne mora da radi - napravim hotkey za switch sa monitora na TV i "radi".E sad napravim hibrid.Hibrid se pravi bas ovim postupkom jer se drugracije zapuca komp.Znaci prvo se disable-uje integrusa instalira catalyst(na 2400,3450 ili 3470) pa tek onda enable-uje integrusa i surround view u biosu.E da vidis sad s*anja:wall: .Sad ne rade hotkeys.A mozda kontam i zasto - u device manageru prva na listi je 3200 pa onda 3450.E preko ovoga ne mogu da predjem.Inace koristim vistu posto (za one koje ne znaju) hybrid crossfire radi samo pod vistom.Ljudi pomagajte ako Boga znate:crash:.Znaci intersuje me da li ikako mogu da nabudzim da radi hibrid a da uz to imam i clone i dualview dok ne kupim plazmu ili LCD pa da gledam filmove preko DVI ---> HDMI adaptera?Ili ne mere hibrid ako hocu clone ili dualview.1000 puta sam radio na starijim karticama clone i dual (i na Ati i na G-force) ali sada stvarno nemam resenje.

P.S Ne znam da li vredi pokusati povezati TV-out(S-video) preko SCART-a (posto sam povezao direktno na chinc na TV-u).Sa 8400gs je sve radilo savrseno.

Poslednja izmena:
ja imam bios od mislim 24. marta, tastatura na usb, 3d ne shtuca, adi onako kako bi trebalo ;)

ma nije do 3d-a, shtuca u svemu kad se pritika tastatura. tako sam i provalio, skrolovo sam winamp na dole i gore i pochelu shtuckanje muzike.

bas sam razmisljao i ja 3450 da ubodem nekad...
prvo mi je cudno to sto mora vista, to sam sad prvi put procitao, mada moguce da nisam obratio paznju...
drugo, ako radi iole slicno obicnom cf-u, onda ne moze da bude surround niti dualview, nego samo single (i to 3450), a ovaj drugi da mu pomaze... treba samo obratiti paznju da ploca ne iskljuci integrisanu grafiku kad se ubode 3450, jer je meni sa nv 7600gs to upravo i uradila...

Elem, a ne otvaram novu temu:
Kupio sam WD-ov DHH 250gb SATAII, i nikako ne mogu da pokrenem paragon partition manager, ili neki drugi hdd formater sa hirens boota. Inache, hirens nece ni da se digne sa sata pionira. Kontam da je do drajvera za sata kontroller, ali nikad pre nisam radio nishta sa sata uredjajima, pa jel moze neko da mi objasni o chemu se radi, odnosno kako da ubacim te drajvere u dos. Neki programi rade, kao na primer western digital tool (ne zove se tacno tako, ali otprilike), i josh neka alatka za proveravanje bb-a, ali ostali nece ni da se uchitaju.

bas sam razmisljao i ja 3450 da ubodem nekad...
prvo mi je cudno to sto mora vista, to sam sad prvi put procitao, mada moguce da nisam obratio paznju...
drugo, ako radi iole slicno obicnom cf-u, onda ne moze da bude surround niti dualview, nego samo single (i to 3450), a ovaj drugi da mu pomaze... treba samo obratiti paznju da ploca ne iskljuci integrisanu grafiku kad se ubode 3450, jer je meni sa nv 7600gs to upravo i uradila...

Namestio.Neces verovati kako.Uzmem DVI ---> VGA adapter(MSI 3450 ima DVI,VGA i D-Sub) i proradi u momentu.Jedno veliko LOL:banana:

shtuca samo kad se pritiska tastatura, nema veze sa 3d-om.

I kod mene je bio isti sluchaj. Kupio sam USB tastaturu i sve radi normalno! Mada mi nije jasno shta je bio problem, ubih se od mozganja. U medjuvremenu sam 3 puta reinstalirao (3 razlichita Win-a), fleshovao BIOS, poiskljuchivao sve shio mi ne treba od portova, trazio konflikte medju uredjajima i nishta. Chak je i Everest prijavljivao da je PS2 tastatura sa "exclusive" IRQ-om, tj. nije deljen IRQ. Bash sam pomislio da vracam plochu kao neispravnu... @superstar: hvala na savetu, spasao si (neduzne) servisere u firmi gde sam kupio plochu. :wave:

Koji napon, koje hlađenje, koje temperature? :D
Ako ti je proc G2, aj' pridruži nam se OVDE? :d

Koji napon, koje hlađenje, koje temperature? :D
Ako ti je proc G2, aj' pridruži nam se OVDE? :d

Napon malo pomeren na gore, stock hladjenje, a reviziju procesora moram pogledati, trenutno ovo pisem sa posla a ostavio sam CCE SP encoder da enkoduje 2 sata materijala u krug i u isto vreme loopujem 3dmark 05 da testiram stabilnost ploce, memorije i cpu-a. Inace po core tempu u loadu temp ne prelazi 43 stepena,

ne radi tema?
pa ja imam G2... tj 5000+BE

Sve radi kao podmazano, umesto 272 sada FSB radi na 273 sto mu dodje 3003 mhz...ono sto nisam uspeo na Intelu :D:D:D:D, ovo mi bez problema sa stock opremom radi na 3hgz za duplo manje para, shvatite to kako hocete ali ovaj 780G i taj 4600+ su po meni trenutno najbolja kupovina...9600 din...sto mu dodje po danasnjem kursu u SU oko 112 Eur....jos kada dodje jedan lepi PEAK 3850 po ceni od 79 eur za komad ima da bude sreca do sledece srece. :wave::type::smoke:;):)

samo da dodam ovu validaciju:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=358587

Poslednja izmena:
heh, poceli su da stancuju svaka 3 dana novi bios |))

Sve radi kao podmazano, umesto 272 sada FSB radi na 273 sto mu dodje 3003 mhz...ono sto nisam uspeo na Intelu :D:D:D:D, ovo mi bez problema sa stock opremom radi na 3hgz za duplo manje para, shvatite to kako hocete ali ovaj 780G i taj 4600+ su po meni trenutno najbolja kupovina...9600 din...sto mu dodje po danasnjem kursu u SU oko 112 Eur....jos kada dodje jedan lepi PEAK 3850 po ceni od 79 eur za komad ima da bude sreca do sledece srece. :wave::type::smoke:;):)

gde ima taj peak za 80e?

Sve radi kao podmazano, umesto 272 sada FSB radi na 273 sto mu dodje 3003 mhz...ono sto nisam uspeo na Intelu :D:D:D:D, ovo mi bez problema sa stock opremom radi na 3hgz za duplo manje para, shvatite to kako hocete ali ovaj 780G i taj 4600+ su po meni trenutno najbolja kupovina...9600 din...sto mu dodje po danasnjem kursu u SU oko 112 Eur....jos kada dodje jedan lepi PEAK 3850 po ceni od 79 eur za komad ima da bude sreca do sledece srece.

i ja se apgrejdovao sa TA690G + x2 3800+ na TA780G + x2 4200+

kod mene 4200 & TA780G: 275 x 11 = 3025 MHz, default naponi, sem za memoriju (2.15V) :smash: :type:

Nazad
Vrh Dno