Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

E to je ohrabrujuce....

Svejdno,zbog love,moram da sacekam....
Mislio sam da stavim neki X3(8750 napr.,imam drugara koji hoce Ph2 X3 da stavi na GA-MA 790FX a meni da proda ovog Phenoma...) i 4850 1GB i da ne diram nista dok se ne raspadne....
Sta mislite(za po kuci,multimedia,poneka igrica itd)?

Svejdno,zbog love,moram da sacekam....
Mislio sam da stavim neki X3(8750 napr.,imam drugara koji hoce Ph2 X3 da stavi na GA-MA 790FX a meni da proda ovog Phenoma...) i 4850 1GB i da ne diram nista dok se ne raspadne....
Sta mislite(za po kuci,multimedia,poneka igrica itd)?

Ok je to, al koliko je za duze staze ne znam... :smash:

Da li je neko probao hibrid crossfire na toj ploči? Moje pitanje je da li je moguće koristiti onboard HDMI na takvom sistemu?

Ploča je J&W JW-RS780UVD-AM2+ (128M)

Poslednja izmena:
Imam ovu ploču, bios je American Megatrends Inc. 080014 od 24.03.2008, interesuje me da li postoji mogućnost dizanja operativnog sistema sa USB?. Pod Removable device mi prikaže samo flopi, ne vidim gde bi moglo nešto da se promeni.

Imam ovu ploču, bios je American Megatrends Inc. 080014 od 24.03.2008, interesuje me da li postoji mogućnost dizanja operativnog sistema sa USB?. Pod Removable device mi prikaže samo flopi, ne vidim gde bi moglo nešto da se promeni.
Najverovatnije da. Kod mene na Biostaru 690G (stariji čipset) takođe ne postoji opcija u BIOS-u da izaberem fleš disk kao boot device, ali ako ga ubacim u USB i tokom POST screena pritisneš taster za izbor boot device-a, fleš disk se normalno pojavi. Napominjem da ovo jeste malo stariji čipset, ali ne vidim razlog zašto ne bi radilo i kod tebe.

Najverovatnije da. Kod mene na Biostaru 690G (stariji čipset) takođe ne postoji opcija u BIOS-u da izaberem fleš disk kao boot device, ali ako ga ubacim u USB i tokom POST screena pritisneš taster za izbor boot device-a, fleš disk se normalno pojavi. Napominjem da ovo jeste malo stariji čipset, ali ne vidim razlog zašto ne bi radilo i kod tebe.

Hvala ti, bilo mi je važno da saznam da može nekako da se podesi. Grešku sam pravio jer sam USB tražio među removable device a ustvari se pokaže kao hard disk.
Probao sam 2 linux os : Mint 6 i Slax 6.0.9, i kod oba prođe uvodni deo i kad bi trebao da se podigne sistem monitor se isključi.
Ne znam da li ima veze što su monitor i komp povezani preko DVI ? Kad budem imao vremena probaću da ih povežem VGA konekcijom.

TA780g i HR-05 IFX

Pisem ovde, jer me mrzi novi thread da otvaram i pisem iskustvo, tj mozda sam mogao da pitam ranije, al me mrzelo |))

Dakle vlasnik sam prve revizije ove biostar ploce i onaj NB se strahovito greje, normalna temperatura u kako tako ohladjenom kucistu mu je 60c bila, a pekao je na dodir kuler. Elem pade mi neki dan ideja na pamet da dam 20e za Termalright HR-05 IFX (onaj SLI mi se jos vise svidjao ali mi je jos 5e vise delovalo preterano za plocu od 60-tak e). Naravno nisam nigde nasao da li ovo pasuje uopste, mada se nisam puno ni trudio (par searchova ovde i po netu generalno o hladnjacima za ovu plocu su slabo vredeli jer su ljudi uglavnom uzimali HP verzije, bez ovog problema)...
e sad ije da je to meni smetalo, ali me nerviralo, a bas sam hteo necim da se pocastim...

Lepa vest je da sam ga uglavio nekako, okrenut je ka gore i malo nakrivljen (ima neke male kondenzatore koji su mu smetali blizu, a nema naravno sanse da ga okrenem drugacije jer nalece na cpu kuler)... e sad bilo je tu vise nacina za montazu, ja sam ipak uzeo one bele plasticne srafice i ravan lim, mrzelo me je da kontam ostale tehnieke montaze. Mrda se malo, ali deluje da odlicno hladi, cipset je sad 30c, a nema fana na njemu (nema fana ni blizu, imam samo novi 14cm u napajanju i noctuu od 8cm koja je fakticki ispod visine ovoga)... obzirom na velicinu kucista, svasta sam ja lepo spakovao sad vec unutra |))) no mislim da graficku necu skoro ni pomisljati, gde jos to da gurnem |))

Eto jedno iskustvo od mene, mozda nekom zatreba |)) pomisljao sam o onom zalmanu sa listicima, ali je bio out of stock tamo gde sam ovo pazario, a i delovao je dosta jadnije za samo 6e manje (ovo je velicine manjeg cpu kulera, a ono nisam siguran koliko je |))

PS Izasao je novi bios, update microcode, nisam jos probao...

obzirom na velicinu kucista, svasta sam ja lepo spakovao sad vec unutra |))) no mislim da graficku necu skoro ni pomisljati, gde jos to da gurnem |))

Hihihihihi, nadam se da imam negde sliku na šta je kod mene ličio ovaj mali Centurion do malopre sa 2x8cm fanovima pozadi, 1x12cm napred, 2 harda u onom kavezu, ispred njih 1x8cm fan za hlađenje, na kavezu još jedna 8ca da duva u 4x2GB i čipset, GeminiS na procesoru i Xfi Titanium + Sapphire 3470 pasivna grafulja... :D

I uz sve to oko 60 stepeni sa onim drljkom od hladnjaka na čipsetu...

EDIT: par dana, doduše, bez X-Fi karte, je radio komotno i 4850 u ovom mini kućištu, kojem samo fali da mu srede hlađenje hardova i da bude best buy.

Poslednja izmena:
Cao imam ovu plocu http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=372 i procesor 7750 BE, i napajanje lc power 420w od 2000 dinara, pa me interesuje da li ja ovaj procesor mogu na ovoj ploci klokovati, s obzirom na neke probleme sa naponom na ovoj plocu.
Isto me interesuje kako bi se ova ploca pokazala sa posljednjim phenom II procesorima, opet zbog tog napona i da li oni uopste mogu da idu na nju, jer sajt proizvodjaca kaze jedno, ali je praksa sasvmi drugacija, jer da je tako, onda 790 chipset nema nikakve realne prednosti u odnosu na 780 bez obzira ja jacu naponsku jedinicu.

Poslednja izmena:
Hm...ova tema je bas fino mrtva, pa da je malo dignemo.

Ljudi gde da nadjem najnoviji BIOS za Biostar 780g AM2? Na sajtu proizvodjaca kao da je u zemlju propala, tamo stoje neke revizije ploce sa 2 slota za memoriju ali nisam siguran da li je to odgovarajuci BIOS.

Hm...ova tema je bas fino mrtva, pa da je malo dignemo.

Ljudi gde da nadjem najnoviji BIOS za Biostar 780g AM2? Na sajtu proizvodjaca kao da je u zemlju propala, tamo stoje neke revizije ploce sa 2 slota za memoriju ali nisam siguran da li je to odgovarajuci BIOS.

Evo drugar nasao sam, na zvanicnom eng sajtu je nisam nasao, ali na tajvanskom ima novi BIOS.Evo ti link sa klikni na karticu Bios i on ce ti izbaciti 2 linka(neces promasiti sve ostalo je u nekim kukicama):wave:

http://www.biostar.com.tw/app/ar/t-series/introduction.php?S_ID=344

Prilicno kasno se ukljucujem u temu i trenutno ne mogui da citam celu...
Koji je najbolji/najstabilniji BIOS za OC?
Gledao sam na Rebels Heaven forumu ali koliko vidim nisu modovali nista za TA780G.

Nazad
Vrh Dno