Šta je novo?

OrionTV (aplikacija)

Isteklo mi vreme za edit.
Evo liste i šta je u hd a šta ne.
Lista orion clasic paket

Uzeo pripejd da isprobam na lg tv. Boga mi upitan je ovaj hd. Kvalitet slike podešen na najveći, net nije problem. Pravi hd ko hoće - Pruga tv. Ove Arene sve nekako tamne boje, krzavi logoi, krzave linije na travi... To jeste neki hd ali ne onaj pravi. Čak i na nacionalnim kanalima kada se prebacim sa dvb t2 na orion rts 1... Mutno je to, jeste hd ali i nije.
Utisci - apk lepo urađena, radi fluidno, ne baguje. Vreme prebacivanja kanala 2-3 sekunde (eon to odradi bukvalno odmah).
Video katalog siromašan. Bacio pogled na pretplaćeno axn now - slika perfektna. Pa eto ko upoređuje hd kanale neka ode ovde i pogleda šta je hd.
Šta nisam skontao za oko sat vremena testa je vraćanje unazad- gleda se program uživo, idem na ok, pomerim levo na prethodnu emisiju, idem na ok i nudi mi gore ljubičasto - vrati unazad. Kada kliknem ok on daje komande u pozadini tog prozora. Kada isti postupak ponovim iz epg vodiča sve radi, tj klikne na to vrati unazad. Taj deo nisam uspeo da shvatim.

Poslednja izmena:
Isteklo mi vreme za edit.
Evo liste i šta je u hd a šta ne.
Lista orion clasic paket

Uzeo pripejd da isprobam na lg tv. Boga mi upitan je ovaj hd. Kvalitet slike podešen na najveći, net nije problem. Pravi hd ko hoće - Pruga tv. Ove Arene sve nekako tamne boje, krzavi logoi, krzave linije na travi... To jeste neki hd ali ne onaj pravi. Čak i na nacionalnim kanalima kada se prebacim sa dvb t2 na orion rts 1... Mutno je to, jeste hd ali i nije.
Utisci - apk lepo urađena, radi fluidno, ne baguje. Vreme prebacivanja kanala 2-3 sekunde (eon to odradi bukvalno odmah).
Video katalog siromašan. Bacio pogled na pretplaćeno axn now - slika perfektna. Pa eto ko upoređuje hd kanale neka ode ovde i pogleda šta je hd.
Šta nisam skontao za oko sat vremena testa je vraćanje unazad- gleda se program uživo, idem na ok, pomerim levo na prethodnu emisiju, idem na ok i nudi mi gore ljubičasto - vrati unazad. Kada kliknem ok on daje komande u pozadini tog prozora. Kada isti postupak ponovim iz epg vodiča sve radi, tj klikne na to vrati unazad. Taj deo nisam uspeo da shvatim.
Isti slucaj kao i meni... Slika sva muljava na arenama... Pola sata izdrzao i izbrisao aplikaciju. Oci me zabolele.

Proverite kad ste menjali kvalitet na najveći da se ne menja samo kao kod EON-a sa potvrdom na OK na daljincu nego i ima na desnoj strani Sačuvaj.
Ja sam se tako zeznuo i gledao par dana i vidim ništa nije bolje i mislim se dosta lošiji kvalitet slike nego na EON SMART TV a čitao san ovde da je kvalitet sličan ili za nijansu losji kao na EON SMART TV .
Opet se vratim u podešavanja i vidim da je na kvalitetu nizak. I tek onda skontam da ima desno da se sačuva. Slika drasticno bolja na najvisem kvalitetu nego kad je na nizak.
Na LG 43 sasvim korektno izgleda na najvecem kvalitetu.

Testiram ovo 20 dana i zadovoljan sam a sa ovom cenom je OK, ponudiću drugarima da delimo trošak po 300 dinara za najaci paket, ako nece pravimo ovde grupu.

Poslednja izmena:
Ja imam čudan problem sa Orion aplikacijom na Amazon firestick 4k .
Naime , niti jedan kanal ne radi uživo , samo crna slika ili piše kanal nije dostupan, pokušajte kasnije .
Ako kliknem gledaj ispočetka onda rade kanali koji imaju catchup . Vraćanje radi ali uživo ne.

Verzija aplikacije je 4.0.1 za Android Tv

Evo danas druga priča. Verovatno je aplikacija reagovala na menjanje kvaliteta tek nakon nekog vremena. Pored logoa kanala pojavile su se oznake hd.

I dalje ne mogu da vratim unazad dok gledam uzivo, samo iz epg.

Prilozi

• IMG_20221030_112918.jpg
    IMG_20221030_112918.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 37
Ja imam čudan problem sa Orion aplikacijom na Amazon firestick 4k .
Naime , niti jedan kanal ne radi uživo , samo crna slika ili piše kanal nije dostupan, pokušajte kasnije .
Ako kliknem gledaj ispočetka onda rade kanali koji imaju catchup . Vraćanje radi ali uživo ne.

Verzija aplikacije je 4.0.1 za Android Tv
Kod mene isto, samo nije na fiestick-u nego na android tv box-u

Evo danas druga priča. Verovatno je aplikacija reagovala na menjanje kvaliteta tek nakon nekog vremena. Pored logoa kanala pojavile su se oznake hd.

Sad sam se odjavio sa prepaid paketa prijavio na postpaid. Posle menjanja kvaliteta mora da se sačuva i da se izadje iz aplikacije. Ponovnim pokretanjem aplikacija prihvati visoki kvalitet i pojavi se kao kod tebe HD pored kanala.

Da li je ovo smart aplikacija ili mobilna? Koristim na Mi stiku i prilikom svakog pokretanja mi traži da izaberem kvalitet, što i uradim, pa završi-izađi, ali ne pamti. I u podešavanjima kada izaberem isto, ne pamti i opet pita. Takodje nemam HD pored kanala.

Jel ova Orion TV akcija sa ugovorom na 24 meseca mora sa onim uređajem, pa će raditi samo u jednom domaćinstvu ili mogu da delim sa još dvoje drugara svoj Classic paket?

Da li je ovo smart aplikacija ili mobilna? Koristim na Mi stiku i prilikom svakog pokretanja mi traži da izaberem kvalitet, što i uradim, pa završi-izađi, ali ne pamti. I u podešavanjima kada izaberem isto, ne pamti i opet pita. Takodje nemam HD pored kanala.
Zdravo, opisao sam sve u prvom postu, aplikacija je za LG web os. Meni ne traži nakon ponovnog pokretanja da odaberem kvalitet. Odabrao sam jednom samo, i išao na opciju sačuvaj.
Ima kanala gde pored nema oznake hd, npr Tanjug a ide u hd.

Odlicno radi aplikacija na Mi box S prepaid je u pitanju. Da li neko zna da li na ovim kanalima sto nemaju vracanje unazad, planiraju da to u buducnosti ubace ili je varijanta to je sto je . Pitao sam podrsku niko ne odgovara

A da li nekako OrionTV može da se gleda na Windows 10, ili mora da se instalira Android emulator?

Da li neko koristi aplikaciju na Amazon Cube-u ?

Da li neko ima ideju kako rešiti problem da pri svakom pokretanju traži odabir kvaliteta slike? Naravno da mi kanali nisu u HD kada odaberem najviši kvalitet.Probao na Mi siku, na android box-u sa s905w procesorom i LAN-om, jer sam sumnjao na wifi, lokacija isključena, permisija jedna jedina za storage omogućena. Probao da uključim pa isključim lokaciju, ne pomaže.Aplikacija jednostavno ne pamti podešavanje. Da ih pitam, dobiću odgovor kao kolega na nekoj od prethodnih strana, a to ne rešava problem...

Imam problem da ne mogu da nadjem aplikaciju na webos , u pitanju je LG C2. Stavljena je Srbija za region i vidim sve ostale EON i to osim Oriona.
Zna li neko kako sta.

Orion TV nisam koristio a Iris Smrt i Move Smrt za AndroidTV OS obe furaju isti jadni 25fps stream kao ne-smart aplikacije. Razlika između Iris i Move je neznatna u smislu kvaliteta i Iris stream kasni dodatno u odnosu na Supernova stream.
Orion TV app navodno ima 50fps Arena streamove.

Pa zato i pitam, jer su iris sm(a)rt i move sm(a)rt baš vidljivo u 25 fps.
Što se tiče kvaliteta, ne vidim ja neku tu razliku, čak mi je na supernova android TV aplikaciji potrebno više vremena da pustim neki kanal.

Kako da vidim na kojim sve uredjajima je instalirana orion tv app? Kroz moj orion app ne vidim nidge tu opciju,a hteo bih da skinem neki od uredjaja sa spiska

Sa sigurnošću tvrdim kao i sam korisnik OrionTV da su Arene Premium 1-3 1920x1080@50fps i Bitrejt oko 7-8Mbps. Istog kvaliteta su i Arena sport 1-5, Fight, Esport. Arena 6-8 su nažalost i dalje SD (720x576). Catch-up samo Premium 1-2.
@goks31
Ako je ovako kao što je napisao Strale to mora biti vidljivo bolje zbog 50 FPS.

Možda i bolje da se ne cimam onda :)

@Stock Zato je uvek najpametniji da svojima očima vidiš kako nešto izgleda a ne da registruješ šta tvrdi Janko, Marko. Nemaju svi iste oči niti navike i očekivanja. Nekima je "pa šta, to isto manje-više" i SD i 4K. Neki probaju app na mobilnom i onda napamet tvrde i misle da je ista priča i na SmartTV app.
Ali osnovni problem ovog foruma tj njegovih članova je neprecizno izražavanje. Pa posle neke izjave kad kleštima izvučeš detalje i pojašnjenje od korisnika koji je nešto napisao bude zaključak tipa "na Move hybrid boxu kad pušta DVB-C signal nema razlike u odnosu na Orion" ( a naravno da je Supernovina DVB-C verzija Arena kanala 50fps).

Pisali su ovde da beše Orion TV sad ima neki 7 dana trial? Pa juri to šta kako i probaj sam posle 7 dana radiš šta odlučiš.

Poslednja izmena:
Taj trial samo za mobilni/tablet uređaje, tako da mi ne treba...
Mislio sam da menjam Netflix UHD ili HBO MAX za jedno mesto (androidTV OrionTV aplikacija)...

Ma cimanje, može da prođe i ova slika na supernove :)

Poslednja izmena:
Nisam mislio na demo / dž mod za mobilnu app ...

Vrh Dno