Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

I meni se vidi samo od signala.. Jel ima način da se bori brotiv toga?

Nikad nisam razumeo to da je amoled osuđen na to, jer mi je ovo prvi amoled pa ne znam šta kako..
Msm jedini način da vidim ovo je ovaj kao što si ti napisao iznad..
Samo mi nije jasno da do sada nisu "izlečili" amoled od toga..
Ima još nekih sitnica koje me nerviraju kod amoled ekrana ali dobro, sve u svemu ok..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Jako los trip,bar po meni,da se pojavi burn in posle 3 meseca...pobogu,pa sta ce da bude posle god dana??!!

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ne bih to nazvao burn-in, možda i tripujem, znam sebe da bi OP verovatno bio na oglasu da se primeti [emoji3]. Znam kako je kada na Samsung-u ostane, ima na poslu kolega J5 17 i posle godinu dana navigacija i tastatura haos, kao i status bar. Svakako videćemo za mesec, dva kakvo je stanje. Ali burn-in-a će biti sigurno posle godinu dana, *mjau**mjau**mjau*, Amoled, ali se iskreno ne bih vratio na IPS ni po koju cenu posle njega. [emoji3]

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Malo će se više videti kad u totalnom mraku nemestite sivu pozadinu odgovarajuće nijanse preko status bara. Kome je to tolika sekiracija uvek može da umesto amoleda nađe neki IPS, pa da se pati sa probijanjem svetla, sivkastom crnom, uglovima gledanja, ili šta je već aktuelno. Meni je neverovatno da se obični korisnici zamajavaju tražeći mane vrhunskom 90 Hz ekranu. Razumem zaludne jutjubere, blogere i sl. koji prave slona od muve da zarade neki dinar, ali korisnike zaista ne.

Za tako kratak period stvarno ne bi smelo da bude burn ina. Nije OnePlus jedini s Amoled ekranom, pa da bi sad morali da se "patimo" sa IPS.
Sad sam baš proverio svoj telefon, ima već nekih 8 meseci, ni traga od burn ina. Na prethodnih par amoleda isto (jedan od njih bio i OP5T).

To nije traženje mana vrhunskom ekranu već je stvarno bezveze, ja bih prvi pop*zdeo da se pojavi na takvom telefonu u roku od par meseci.

Msm ovo je određena boja, max osvetljenje i ono.. Nije da se vidi ne znam šta.. Ugl da on nije rekao sigurno nikad ne bih tako nešto uradio da vidim ovo haha
Ekran je bruka dobar i nema šta drugo da se kaže za, po mom misljenju, najbolji displej na tržištu..

To pocne tako pa se posle pojacava i stalno se vidi,ne raduj se prerano,sacekaj koji mesec ;)
A da li je najbolji displej na trzistu?To je vec za diskusiju :)

Poslednja izmena:
Ipak je bolje što nisam uzeo OP7T Pro.
Kod P30Pro mi smeta što ne može da se otključa.
Pixel nisam nikada imao, pa će to biti moj sledeći fon, Pixel 5. Ako me i taj razočara, vraćam se na Xiaomi flagship iz više klase. Apple mi nije interesantan. Nisam fanboj.

Sent from my P30Pro using Tapatalk

Hmm, sklonio sam sve iz status bara, drzao crvenu-plavu-zelenu po pola sata, sada se jedva vide 2 tackice kao, a pre toga se videle ikonice za signal kad se dobro zagleda. Ovo cu ponavljati svaki dan narednih 3-4 dana. Zvacu danas drugara koji je picajzla kao ja(i Loznica) što se ekrana tiče, ako on ne primeti, nije strasno.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Posle kojeg meseca da se pojavi burn in je katastrofa, ja na mi8 sad ce dve godine jos malo, nema ni b od burn in-a.

Mislim kontam drugi nisu primetili, ali pri prodaji telefona bi bilo problema, jer ovo ne kupuju obicni ljudi, pa bi se videlo. Sreca samo za one koji imaju legalnu garanciju, pa poprave pre prodaje.

Naravno da nema na Mi 8 kad je Samsungov ekran :)

Mada zavisi kako se koristi, ko odvrne osvetljenje na 70+ sve vreme ne moze da ocekuje bilo sta drugo osim burn in-a.

Pa i ovaj na op7 pro je Samsungov ekran.

Ti ekrani sa većim refresh rejtom su podložniji bržem burn inu , mislim da sam to negde pročitao.
Faktički to je kao jedan od razloga zašto Samsung još uvek nije prešao preko 60hz na svojim modelima.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Za sad nema nista gore, a juče bilo [emoji848]. Pratiću situaciju, ako hoćete izbeći veći burn in, uklonite sve odozgo i dole navigacija preko gestures-a.
c08925dade024e630628eb7a85cd8f13.jpg

Ti ekrani sa većim refresh rejtom su podložniji bržem burn inu , mislim da sam to negde pročitao.
Faktički to je kao jedan od razloga zašto Samsung još uvek nije prešao preko 60hz na svojim modelima.

Zato će oni na 120Hz ove godine navodno[emoji23]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Burn-in nije isto što i image retention. Prvo je permanentno, a drugo ono što ostane zbog dužeg vremena statičnog materijala na displeju, ali nestaje kasnije zbog raznih faktora.

Za sad nema nista gore, a juče bilo [emoji848]. Pratiću situaciju, ako hoćete izbeći veći burn in, uklonite sve odozgo i dole navigacija preko gestures-a.
c08925dade024e630628eb7a85cd8f13.jpg

Svakako sam ma gestures nemam dole ništa...
Brt ovo nije burn in, sad ga nema kad sa opet pogledao..

Poslednja izmena:
Burn-in is possible with OLED, but not likely with normal use.
Most "burn-in" is actually image retention, which goes away after a few minutes.
You'll almost certainly see image retention long before it becomes permanent burn-in.
Nemam vremena duze da istrazim, ovo sto imamo je image retention izgleda? Da li je on moguc na Amoledu?
Ja posle evo 4 godine skoro na OP3 nemam nikakav burn in, mozda gore desno kao sitna siva mrljica, al to je nista jer mora dobro da se zagleda i to samo siva boja u mracnoj prostoriji.

Bolje ako je image retention nego burn-in, imas ovde pod 1. ukratko objasnjeno.
IR se javlja i na nekim novijim LCD panelima (i na IPS, VA) sto ne bi smelo da se desava generalno ali sve je bolje od klasicnog burn-in problema.

To pocne tako pa se posle pojacava i stalno se vidi,ne raduj se prerano,sacekaj koji mesec ;)
A da li je najbolji displej na trzistu?To je vec za diskusiju :)

Nije mi jasno kako ti ne dosadi vise da pravis duple naloge... koliko glup treba da budes da uvek padas na istu foru...

Ako je na kraju burn in, zato sam uvek i pricao da je bolje imati garanciju kad nesto kupis. Moze da se desi da ti nikad nece zatrebati, a moze i obrnuto.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pitanje je kako bi, i za koji primer problema sa burn-inom, mogla da se ostvari garancija.

Nisam siguran da iko priznaje garanciju zbog burn in-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Priznaje Samsung.

Za apple i samsung znam da priznaju, za ostale ne znam, ali bi trebalo da priznaju posto je to kvar ekrana.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Moraju da priznaju burn, samo ko radi reklamacije na oneplus u Srbiji? Mislim na servis.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja na mom ne vidim burn in... Doduše siva nije baš siva kad se bolje zagleda ali to je druga tema o kojoj ću pisati veceras ako nadjem vremena

Poslednja izmena:
Nadam se da je uniformna na svim delovima iako nije siva.

Moraju da priznaju burn, samo ko radi reklamacije na oneplus u Srbiji? Mislim na servis.

Ko kaže da moraju? Lg nigde u svetu ne priznaje burn in pod garancijom na oled televizorima koji koštaju po nekoliko hiljada evra. To je feature ekrana ;) Ako Samsung priznaje svaka im čast.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

^ druze ko prica o ekranima za Lg televizore koji radi po 16h na dan, ovde pricamo o problemu ekrana na mobilnom telefonu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno