Stigao OP6 8/128 midnight black, 5 dana stajao dok nocas nisam stigao da ga pustim u funkciju, cari novopecenog roditeljstva
Prvi utisci:
+ Telefon leti, cak imam utisak i prebrz za neke stvari koliko god to smesno zvucalo

+ Ekran, nisam do sada koristio telefon koji ima ovoliko iskoriscenu prednju stranu, prilicno je udobno za koriscenje.
+ Zvucnik - iz recenzija i utisaka korisnika sam stekao utisak da je los, naprotiv prilicno je jasan i glasan, to mi je bitnije od stereo dozivljaja. Za tih par puta kad gledam youtube cu preziveti nedostatk stereo zvucnika.
+ Face unlock radi prilicno brze nego na 5T, radi lepo i u mracnoj prostoriji.
+ Odlicna podesavanja/interfejs za dual sim.
+ Fabricki silikon koji ide uz telefon je odlican (izdignut po coskovima sa prednje strane, bas fino).
+ Podesavanje intenziteta i tipa vibracije za sve posebno
+ Manjak bloatware-a, cak ni google-ov hangouts nije imao instaliran, vrlo malo prostora je bilo zauzeto fabricki. Jeste da prostora ima na pretek, ali je imao manje zauzeto nego stari htc sa 16gb interne.
+ 3.5mm izlaz deluje ok, zvuk je jasan i frekventni opseg dobar na default podesavanju. Doduse nisam ga jos probao sa superlux hd660, one su vece impedanse i obicno ih nijedan telefon ne voli, ali sa manje zahtevnim slusakama svira skroz fino. Napomena: volim kvalitetan zvuk ali nisam audiofil

+ Type C
+ Konfigurisanje velicine celog interfejsa, fonta, navigacionih dugmica.
+- Ovo je specificno za midnight black, bez maske je telefon prilicno glatak u ruci, imam utisak da ce da sklizne iz ruke. Iako je lep osecaj na dodir, istovremeno je lose jer ne lezi u ruci sasvim sigurno.
+- Kamera je sasvim ok za moje potrebe, vidi se da nije ispeglana do kraja.
+- Notch nije lep ali ume da bude koristan jer je upotrebna povrsina ekrana veca, notifikacije, sat itd sve stane gore i ne oduzima prostor. Mislim da cu se brzo navici na isti.
- Blic tj lampa - malo svetlosti daje, smorio sam se kad sam upalio prvi put. Pre ovoga sam imao htc m8 koji ima bez preterivanja bar 3x jacu lampu. Nebitno mi je za slikanje, ali kao lampa jeste.
- Organizacija alert slidera je mogla biti bolja, previse restriktivna tj predefinisana, predpostavljam da je stvar navike ali htc sense mi je bio bolji po pitanju organizacije profila. Ne znam da li postoji neki mod da se omoguci customizacija? Tipa da u vibrate profilu imam tihu zvonjavu, da ne moram stalno da koristim rocker kad je u ring profilu i hocu glasnije/tise.
- Tastatura - znam da je ovo kofigurabilno i vrlo subjektivno, ali za sada mi ne odgovara (razmak koji nije na sredini?!).
- Nosac za kartice je loseg kvaliteta, plastika se uvija i deluje krhko. Znam da cu ga mozda jednom godisnje vaditi kad idem na odmor da stavim lokalnu karticu, ali valja napomenuti ako je nekom to bitno. Na gorepomenutom HTCu je metalni i imam utisak kamion da ga pregazi nista mu ne bi falilo.