Šta je novo?

OnePlus 6

Ja sam u nedoumici da li da snimam ćeru kako skače u bazen iz bazena ili van istog ;)

Meni je bilo glupo da kačim svaki klip koji sam gledao. :) Ja sam naručio Samsung-a :D da ne ostajem skroz bez telefona dok je ovaj na putu, pa kad stigne šaljem OnePlus na reklamaciju, baš me zanima kako će se rešiti.

Zar i ti? Koji Sams?

S8 Plus. U firmi imamo samo Samsung i Apple, pa sam izabrao manje zlo.

Aha...ja bas pikiram OP6,pa me malo taj tvoj slucaj sa prasinom iznenadio....sorry za off :)
Bolje ovde da nastavimo. :) Video sam još nekoliko slučajeva na OP forumu, ali ne deluje mi da je ovo standardan problem. Generalno sam prezadovoljan telefonom, tako da sa te strane apsolutna preporuka. Gledaj naravno da nabaviš sa nekom garancijom, ja sam OP6 naručio jer su počeli da ih uvoze u Norvešku, ne bih se, poučen ranijim iskustvom sa OP2, igrao više sa naručivanjem iz Kine bez garancije, posebno za ove novce.

Hmmmm...videcu jos,jos uvek vagam sta i kako :) mada mi OP6 za te novce deluje kao vrh telefon. Kakva je situacija sa burn-in sto se ekrana tice,posto vidim da pratis OP forum?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ne pratim OP forum, mnogo šuma ima, malo sam pretražio da li je ovo sa kamerom standardan problem ili pojedinačni slučajevi. Samo nekoliko korisnika se javilo, pa se nadam da se neće ponoviti. Nisam primetio da se neko do sad žalio na burn-in, mada i to treba sačekati da prođe neko vreme da se pokaže.

Ne mogu sad da listam celu temu, a na search ne mogu da nadjem sta me zanima. [emoji3]
Drug hoce da kupi oneplus 6. Zanima me da li je moguce da se preko njihovog sajta poruci telefon u austriju a da se plati iz srbije? [emoji3]

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Ne.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Kako nije, ja sam svaki OP telefon do sada, uključujući i OP 6 kupio tako što sam ga platio sa mojom karticom, a isporuka je bila u HR.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Da potvrdim,može. Ja sam svoj naručio baš na adresu u Austriji a platio našom karticom.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Izvinjavam se, pogresno sam shvatio pitanje.

Definitivno moze to sto je upitano, i sam znam lika koji je tako uradio.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Meni je kada sam kupovao OP6 bilo neophodno da shipping i billing adresa budu iste, odnosno ne prolazi ako se u billing adresu stavi adresa vlasnika kartice, već mora biti ista kao adresa na koju se šalje telefon. Ali kartica prolazi normalno.

Може,ја сам два до сад наручио без већих проблема.

Другар је имао 1. пут проблем око преузимања,јер сам ја платио,а на његову адресу је била испорука!!??

Meni je kada sam kupovao OP6 bilo neophodno da shipping i billing adresa budu iste, odnosno ne prolazi ako se u billing adresu stavi adresa vlasnika kartice, već mora biti ista kao adresa na koju se šalje telefon. Ali kartica prolazi normalno.
Nase kartice i dalje nemaju adrese, tako da ne morate uopste pisati svoje adrese.
Jedino zemlju imaju upisano, ali to vas ne brine, jer ako gledaju zemlju, ionako ne salju :)

Ja ovaj notch više ni ne primećujem. Meni samo fale stereo zvučnici.

R17 perverzija :)

Izašao je OOS 5.1.11
Full zip:
LINK

Za one koje imaju TWRP i Magisk (kao i sam) jedna od procedura za instalaciju je :
Reboot to TWRP - flash full OTA - flash TWRP - reboot to recovery - flash Magisk (izbegavati 16.7 beta) - reboot

Stigao OP6 8/128 midnight black, 5 dana stajao dok nocas nisam stigao da ga pustim u funkciju, cari novopecenog roditeljstva :)

Prvi utisci:
+ Telefon leti, cak imam utisak i prebrz za neke stvari koliko god to smesno zvucalo :D
+ Ekran, nisam do sada koristio telefon koji ima ovoliko iskoriscenu prednju stranu, prilicno je udobno za koriscenje.
+ Zvucnik - iz recenzija i utisaka korisnika sam stekao utisak da je los, naprotiv prilicno je jasan i glasan, to mi je bitnije od stereo dozivljaja. Za tih par puta kad gledam youtube cu preziveti nedostatk stereo zvucnika.
+ Face unlock radi prilicno brze nego na 5T, radi lepo i u mracnoj prostoriji.
+ Odlicna podesavanja/interfejs za dual sim.
+ Fabricki silikon koji ide uz telefon je odlican (izdignut po coskovima sa prednje strane, bas fino).
+ Podesavanje intenziteta i tipa vibracije za sve posebno
+ Manjak bloatware-a, cak ni google-ov hangouts nije imao instaliran, vrlo malo prostora je bilo zauzeto fabricki. Jeste da prostora ima na pretek, ali je imao manje zauzeto nego stari htc sa 16gb interne.
+ 3.5mm izlaz deluje ok, zvuk je jasan i frekventni opseg dobar na default podesavanju. Doduse nisam ga jos probao sa superlux hd660, one su vece impedanse i obicno ih nijedan telefon ne voli, ali sa manje zahtevnim slusakama svira skroz fino. Napomena: volim kvalitetan zvuk ali nisam audiofil :)
+ Type C
+ Konfigurisanje velicine celog interfejsa, fonta, navigacionih dugmica.
+- Ovo je specificno za midnight black, bez maske je telefon prilicno glatak u ruci, imam utisak da ce da sklizne iz ruke. Iako je lep osecaj na dodir, istovremeno je lose jer ne lezi u ruci sasvim sigurno.
+- Kamera je sasvim ok za moje potrebe, vidi se da nije ispeglana do kraja.
+- Notch nije lep ali ume da bude koristan jer je upotrebna povrsina ekrana veca, notifikacije, sat itd sve stane gore i ne oduzima prostor. Mislim da cu se brzo navici na isti.
- Blic tj lampa - malo svetlosti daje, smorio sam se kad sam upalio prvi put. Pre ovoga sam imao htc m8 koji ima bez preterivanja bar 3x jacu lampu. Nebitno mi je za slikanje, ali kao lampa jeste.
- Organizacija alert slidera je mogla biti bolja, previse restriktivna tj predefinisana, predpostavljam da je stvar navike ali htc sense mi je bio bolji po pitanju organizacije profila. Ne znam da li postoji neki mod da se omoguci customizacija? Tipa da u vibrate profilu imam tihu zvonjavu, da ne moram stalno da koristim rocker kad je u ring profilu i hocu glasnije/tise.
- Tastatura - znam da je ovo kofigurabilno i vrlo subjektivno, ali za sada mi ne odgovara (razmak koji nije na sredini?!).
- Nosac za kartice je loseg kvaliteta, plastika se uvija i deluje krhko. Znam da cu ga mozda jednom godisnje vaditi kad idem na odmor da stavim lokalnu karticu, ali valja napomenuti ako je nekom to bitno. Na gorepomenutom HTCu je metalni i imam utisak kamion da ga pregazi nista mu ne bi falilo.

'aj' da prokomentarisem ponešto:

Zvučnik - zna nekada da deluje "šuplje" ako me razumeš. Upravo sam instalisao ViperFX pa ću da testiram...

Blic - lampa: šta znam, meni deluje sasvim OK, koristio sam je par puta, radi posao.

Alert slider - slažem se u potpunosti. Moglo/moralo je to bolje da se odradi

Tastatura -?

Nosač kartica - ako mi veruješ, nemam pojma kakvog je kvaliteta, stavio i zaboravio na njega.

Za ostalo "neprokomentarisano" se slažem.

Zvucnik svakako nije top of the line, samo sam ocekivao gore pa je na kraju ispao sasvim ok. Javi kako je sa ViperFX.

Tastatura - ne znam, dosta sitnih stvari me nervira, probacu je par dana pa ako utisak ostane isti ide neka druga. Probirljiv sam po tom pitanju posto brzo kucam i ne koristim predikciju. Obrni okreni i dalje nisam sreo zamenu za dugme, kad se setim miline kucanja na starom SE Xperia Pro...

Lampa - sluzice svrsi, probao sam i sa 3rd party app za flashlight namenu i neznatno je jaca. Samo je slabija od onog na sta sam navikao, nista vise.

Опет нов? Претерују.

Sta se bunite,pa pre ce pasti cena obicnog OP6 :)

Kolko sam video, novi ui koji se testira na 5/5t će imati malo bogatiji phone app, odnosno call screen

Sta se bunite,pa pre ce pasti cena obicnog OP6 :)

I šta je tu dobro? :D Dva slična top modela godišnje su sasvim ok, dok god mogu da ih prate sa softverskom podrškom, a uz treble, i već dobro ispeglan Oxygen to ne bi trebalo da bude problem.

Zna se svake godine da je tako kod njih, to uvek treba uzeti u obzir kad se kupuje no T model :)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Razmisljao sam se da cekam jer sam predpostavio da ce T uskoro, ali tom logikom sam mogao da sacekam i 7 je ce uskoro posle T-a... Nema poente po mom misljenju :)

Nazad
Vrh Dno