Šta je novo?

OnePlus 13

Nije izgled problem.
Problem je samo 40-ak minuta vise trajanje baterije od S25U koji ima drasticno manju bateriju. Nesto tu ne stima kako treba.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko bolju još bateriju treba da ima, meni je redovno SOT 8-9h. ColorOS je još bolji po pitanju baterije ali tamo je agresivno ograničavanje aplikacija.

Pa kada ti od 0% do 100% treba 30 minuta a toliko ne traje ni prosecna dostava hrane, znaci od 20% do 80 - 90% treba jos manje, a traje lagano ceo dan onda ne znam kakva treba da bude. Svi ovi telefoni manje vise imaju slicne baterije, ako prebaci jedan dan koriscenja to je dovoljno za 95% ljudi, ne postoji covek koji nema u 24h 15 minuta da stavi telefon na punjac, a ko koristi tako da ima 12h screen on time, svaka cast.

OnePlus 13 DSU Package Collection

HyperOS 2 - https://pixeldrain.com/u/G9Yveh8j

Android 16 DP 1 from Pixel 7 Pro- https://pixeldrain.com/u/R9cF2Ajw

OnePlus 13 Running Xiaomi 15 Pro HyperOS (DSU Package) [Link]

OnePlus 13 Android 16 Developer Preview (DSU Package) [Link]

OnePlus 13 Running GT7 Pro Realme UI 6 (DSU Package) [Link]

OnePlus 13 Running Ace 5 Pro (Original Package) [Link]

OnePlus 13 Running Ace 5 (Original Package) [Link]

#ProjectTreble
Sourced from - here

Use this app to boot DSU - Download

Ne verujem da će biti dobrih dilova na KP. Nemanja i ekipa što uvoze kineske varijante osnovnu verziju cene 810.
Eventualno za pola godine neko ako bude prodavao malo korišćen nešto niže.
Ako imaš nekog preko sad dok je preorder može solidno da se prođe.

Ja sad da kupujem za sebe a ograničeno gledam samo u pravcu kamera i zanemarujem sve ostalo onda import Vivo X100 Ultra bez razmišljanja.
Ako ko hoće 20.02. može za 730e pozz

A što se baterije tiče, ne na OnePlus 13 ali 12 i FX7U sam primetio da baterija mnogo duže traje kada se telefon ugasi i napuni od 0 do 100..kao da imaju problema sa onim što fejkuju bateriju 80-100% pa telefon ni sam ne zna kada je pun do kraja (takođe kada se puni optimizovano preko noći baterija mnogo duže traje kada tih 80-100 odradi ujutru nego iz jednog cuga)..samo 40min više od Samsunga jeste loše ali ne treba ni da bude mnogo više na taj hardver

Poslednja izmena:

Dobavljaci nabavljaci kako god, ali Kinezi su ih pojeli na ovom testu

Slažem se,
1000011634.jpg
Ovo ima smisla što se baterije tiče

Samo retko ko (na yt apsolutno niko) ne zna da uporedi kamere kako treba, porede ih kao da su u laboratoriji a očigledne stvari (npr. u ovom videu gore) gde OnePlus 13 ima gubitak oštrine između frejmova u videu ni ne znaju šta je (i.e sharpness loss between frames ni jednom do sada nisam čuo da je iko i u jednom review rekao iako je apsolutno uočljivo (a gledao sam ih milion, što od malih ljudi do što poznatijih - svaki video ikada))

Preporuka svima ko je rootovao fon da instalira Oxygen Customizer. Milion opcija za podešavanje i šminkanje samog sistema. Meni najkul opcija je što može bilo koja aplikacija da se ubaci za "live obaveštenja" a ne samo par koje je OP odabrao i podržao za sada.

Jel se isplate ove kineske verzije telefona? Ima li nekih ograničenja kod nas? Izvinjavam se ako je bilo

Ne radi ni 6ghz wifi mreža (zabranjena u Kini). Mora preko Magisk modula da se omogući.
Isplati se naravno ako nađeš dobar deal i ako te carina ne olesi. Mene je izašao oko 550e

Oko 800 je kineska verzija na kp, znači ako se poručuje iz Kine izašao bi jeftinije. Kako si izbegao skupu carinu?

664$ je trenutno najjeftinija cena na AE. Ako si strpljiv na to možeš da dodaš neki kupon koji se pojavi s vremena na vreme i skines tipa do 100$ na tu cenu.
Kažeš prodavcu da napiše na pošiljku "toy puzzle box" od 30ak dolara I da se nadaš da će proći bez carine. Meni je prošlo tako i kolegi u Vivo x200 temi. To je onda dobar deal.

Nije ni 800e loša cena, al nemaš kutiju ako uzimaš od Nemanje i resale value je manji.

Mislim da će i global verzija vrlo brzo da se spusti na tu cenu ali sa njom ne ide ni punjač ni maska :S

664$ je trenutno najjeftinija cena na AE. Ako si strpljiv na to možeš da dodaš neki kupon koji se pojavi s vremena na vreme i skines tipa do 100$ na tu cenu.
Kažeš prodavcu da napiše na pošiljku "toy puzzle box" od 30ak dolara I da se nadaš da će proći bez carine. Meni je prošlo tako i kolegi u Vivo x200 temi. To je onda dobar deal.

Nije ni 800e loša cena, al nemaš kutiju ako uzimaš od Nemanje i resale value je manji.

Mislim da će i global verzija vrlo brzo da se spusti na tu cenu ali sa njom ne ide ni punjač ni maska :S
Super cena u poređenju za ono što se dobije sa Samsungom od 800eur 😆

pitanje jedno da li moze you tube da se premotava na zakljucanom ekranu...glupo je pitanje ali sam svoj OP 10 pro prodao zbog toga i presao na iphone koji moze.

pitanje jedno da li moze you tube da se premotava na zakljucanom ekranu...glupo je pitanje ali sam svoj OP 10 pro prodao zbog toga i presao na iphone koji moze.
Premotavanje ne ali opcija koju lično koristim su geste na isključenom ekranu.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-09-17-17-57-32_2648022e0179fbc2ae96313e2ecc4396.jpg
    Screenshot_2025-02-09-17-17-57-32_2648022e0179fbc2ae96313e2ecc4396.jpg
    79 KB · Pregleda: 28
Super cena u poređenju za ono što se dobije sa Samsungom od 800eur 😆
Dobija se od Samsunga dosta. Trenutno koristim S23 i jako je dobar telefon. Nažalost nemam sad prviše vremena da se bavim nabavkom Onplusa koji je moja prva i velika ljubav i omiljeni Android skin. Iza njega Realme pa svi ostali. Da se legalno prodaje kod nas uzeo bih ga odmah.

Vidim ima na KP global za 900, šta znam.
Greota rootovati 😁

Nazad
Vrh Dno