Šta je novo?

OnePlus 13

Pozdrav za celu ekipu, interesuje me vaše misljenje imam ponudu ONEPLUS 13 GLOBAL OXYGEN OS 800€ i 12 meseci garancija e sad mene zanima ta verzija GLOBAL dali je EU ILI KINA dali ce sve raditi normalno poput esim i gpay i sta ima u pakovanju nzm dali je kao prosli model 12 ima fabricku zastitu na ekran sta vi mislite drustvo dali se isplati za tu cenu i kakva je verzija global pozz hvala vam najlepse.
Poštovanje Gorane, jako sam zainteresovan za Oneplus 13 i kupio bih ga u najskorijem roku.
Mogu li nekako i ja doći do te ponude?

Novi update za global ( kineski :) )

Prilozi

• Screenshot_2025-01-22-08-56-27-35_1f7d930ac4546e961acbbe2ed3d9ab7f.jpg
    Screenshot_2025-01-22-08-56-27-35_1f7d930ac4546e961acbbe2ed3d9ab7f.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 38
Gledao sam juce nekog Indusa i deluje da su malo sredili boje i zum kada se snima i menjaju kamere nema vise onog naglog seckanja

Poslednja izmena:
Pegla se polako i ubacuju nove funkcije koje je ColorOs imao na inicijalnom buildu.

I ovo ce valjda doci sa nekom novom nadogradnjom, jeste da je bas iskopiran drugi sistem, ali ako fluidno radi onda nema problema

Puštena je beta android 16 za OP13 na njihove servere. Vuče me da probam 😬

Nisam izdržao i kupio sam oneplus13.
Odličan je mob. Između oneplus12 i 13 stvarno mi odgovara na oneplus13 što je ravan ekran. Nema slučajnih dodira kao na oneplus12. Ne znam ovi recenzenti što pričaju da su zvučnici loši-meni su odlični. Kamere nisam uspoređivao. Baterija je odlična ali je bila i na oneplus12.

Kineska? Global?

Haptika i zvučnici kidaju.

Mogao si dva da uzmeš za ono đubre od S25U 😁

Ne kupujem Samsunge, samo njihove tablete. :)

Mogao si dva da uzmeš za ono đubre od S25U 😁
Gledaj da te ne vide Samsung kompleksasi u temi,da ne traže odmah od modova da ovde ukinu privilegije postovanja... Previše pahuljica koje se uvrede čim se spomene nešto negativno o Samsungu i u kontekstu sa kinezima 😂

Zdravo, sa kog sajta je ovaj screenshot? Gde i kako mogu da kupim OP 13 u SRB?

U Srbiji jedino kupujem prodajem i to global varijanta papreno.
Ono što je drug Megaskot okačio je kineska verzija, verovatno sa Tradingshenzhen ili Giztop

Sta je Samsung izbacio sinoc, OP13 je jako lagan izbor za kupovinu, ko moze legalno da ga nabavi naravno. Kaze neko OnePlus nema premijum izgled, mozda, ali S25 Ultra izgleda kao neki plastikaner pre par godina ono kad ti padne telefon pa mu izleti i baterija i kartica. Kinezi za sada mnogo bolje nego bilo sta sto se nudi.

Da li se za ceo asortiman Tradingshenzhen-a ne placa carina ili samo za "EU warehouse"? Oppo Find X8 ima istu cenu (667€) ali nije dostupan u EU warehouse...

Nevazno odakle ide telefon u EU. Meni EU warehouse ne pase jer ne zele da salju za Irsku i skuplji su telefoni na tu foru.

Gledaj da te ne vide Samsung kompleksasi u temi,da ne traže odmah od modova da ovde ukinu privilegije postovanja... Previše pahuljica koje se uvrede čim se spomene nešto negativno o Samsungu i u kontekstu sa kinezima 😂
Ne smes da blatis to alo,
ipak je to 'phone of the year' by Peca vec godinama unazad.
Verujem da je sve to objektivno a ne iz razloga sto ih Samsung/Honor vode po belom svetu na evente.
🤌🤌🤌

Kada se salje telefon iz Kine za uvoz se ne placa nista to jest 0% na telefone ali se placa PDV na cenu telefona, tipa za Sloveniju je 22% a za Nemacku je 19%, sto opet ne dodje puno dosta jeftinije nego preko oficijalnih sajtova

Placanje navedenih 19% PDV-a za slanje u Nemacku vazi i za Tradingshenzhen ili generalno za sve sajtove koje vrse prodaju telefona.
To (+19%) se placa prilikom online kupovine ili prilikom isporuke na DE adresu? U pravu si, i sa tim iznosom cena je povoljnija od pojedinih oficijelnih sajtova.

Kako su meni objasnili kada kupujes van EU zone onda ide PDV u zavisnosti koliko je za koju zemlju, negde je vise negde manje, za telefone i tehniku je valjda 0% uvoza ali ide PDV, i to kada telefon dodje npr iz Kine za Nemacku, e sad nisam 100% siguran ali tako sam skontao, dok iz ovog EU skladista ne bi trebalo da postoji to ili oni placaju sve a kupac samo cenu telefona.

OnePlus 13 ColorOS → OxygenOS 15 .405 New Update

📲 Installation Guide: Here

Download Links ⬇️:

Drivers: Download
SIM Fix Magisk Module: Download

Changelog 📝:
- New Installer: Super image partitions reduce errors (flashes 12 parts in fastboot).

Build Information:
OxygenOS .405
Security Patch: 5 Dec 2024

⚠️ NOTE:
1. Automated Script: Ensure ADB, Fastboot, FastbootD detect your device BEFORE flashing. Do NOT proceed if drivers aren’t working.
2. Bootloader Locking: Possible ONLY on unrooted builds. Rooted users risk bricking.
3. OTA Updates:
- Rooted: Install full zips and re-root via inactive slot.
- Unrooted: OTAs will break SIM functionality due to ColorOS files.

Q&A ⁉️:
Q: Can I lock the bootloader?
A: Yes, but only if unrooted. Rooted users risk soft/hard bricks.

Q: Will call recording or app whitelist tweaks be included?
A: No. Coming in the 50x installer release.

📋 Data Wipe Guide (By Omer):

Format Data Required:
- COS ↔ OOS
- Downgrading firmware
- Cross-region OOS (if firmware downgrades)

Data Retained:
- OOS → OOS (upgrade)
- Cross-region OOS (same/upgraded firmware)

Stvarno šteta što je ovoliko ružan telefon..

Nekako su uspeli da telefon istovremeno izgleda i elegantnije od OP 12, ali i manje premijum/više mid-range (zbog pomalo bezličnog kamera ostrva).
Ali to je manji problem, glavni minus je hit and miss situacija sa kamerama. Na nekim poljima su malo bolje od OP 12, na nekim malo lošije, uz generalno manje prirodan ''vajb'' snimljenih fotografija. Sve ostalo je odlično, posebno za tu cenu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno