Šta je novo?

OnePlus 13

Imaš garanciju naravno i od ovih naših "kineza" što dovlače iz Kine (za dve nedelje max ti rešavaju) pa i sa Alia ili odakle već uzimaš garancija je tu. Podrazumeva slanje u Kinu ali nije to nista strasno ni komplikovano. Pre 15ak godina sam slao jedan Doogee trash nazad.

Nisam u toku, računam da su to beskorisne garancije. A i više članova je potvrdilo da onaj glavni KP (pre)prodavac OP telefona ignoriše pozive i poruke posle kupovine. Po sistemu - kupiš telefon od njega, koji je nov/neotpakovan, ali tu se priča o garanciji završava.

https://www.digitalcameraworld.com/cameras/oneplus-13r-review

I shot over 200 photos with the OnePlus 13 vs iPhone 16 Pro Max — here’s the winner

https://www.androidcentral.com/phones/oneplus-13-camera-review

OP 13 je doneo određena poboljšanja kamera, i nove funkcije, ali nije tako čista situacija, zato i jesu pomešani utisci (posebno u poređenju sa OP 12).

Neverovatno mi je koliko 13r bolje i kvalitetnije izgleda od 12 i 13. Kao da je on flagship a ova dva jeftinije verzije. Bas me zanima kako li uzivo deluje.

@hsv.stoned pogledaj slike op 13 sa gcam. Prilicno bolje izgledaju. Za oppo i vivo nema potrebe da se bilo sta prica, odlicni tel, sam vrh ponude, ali mene kao i kod tebe koci garancija, zbog visoke cene uredjaja.

Sta ti je konkretno vise premijum kod 13R nego na ostala dva modela?
Dizajn

img-8164.jpg

Dizajn je bomba kod 13R. Baš volim taj boxy oblik. Jedan dev sa telegram grupe ga nabavlja pa će biti konverzija Ace5>13R vrlo brzo.

OP 13R - klasičan (dobar) mid-range dizajn. Dok OP 13 deluje kao neka prelazna forma mid-high, najvise premijum deluje Midnight Ocean, pa Arctic Dawn, dok Black Eclipse boja nije loša, ali ona tekstura deluje nekako neubedljivo.
Od svih novih OnePlus, dizajnerski su mi najbolji OP 12 Silky Black/Glacial White i OP 13 Midnight Ocean/Arctic Dawn.

OP promo review: https://community.oneplus.com/thread/1768654372360683526

Samsung 😬

Jel se zna kakve cene za OP 13R mozemo da ocekujemo u Srbiji?

Sto je najludje, i OP 12R i dalje deluje kao dobra kupovina al secam se da je imao neke probleme sa ekranom.

Prilozi

• Visual guide to local update updating a OnePlus device with root.pdf
    516.3 KB · Pregleda: 5
1000000284.jpg
1000000283.jpg
Mislim da je ovo maksimum što se tiče lakoće instalacije ažuriranja sistema uz zadržavanje root-a.

Fix za Wifi 7 6ghz mrežu. Nešto što je bilo ograničenjene na kineskim uređajima, sad vidi normalno sve.

Prilozi

• Screenshot_2025-01-15-21-55-03-84_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg
    Screenshot_2025-01-15-21-55-03-84_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 25
  • magisk-module-wifi7.zip
    9.3 KB · Pregleda: 5
Jel se zna kakve cene za OP 13R mozemo da ocekujemo u Srbiji?

Sto je najludje, i OP 12R i dalje deluje kao dobra kupovina al secam se da je imao neke probleme sa ekranom.
Ne znam po meni oba R telefona previse gube zarad nedovoljno male razlike u ceno u odnosu na "punopravni" model. OnePlus 13R pogotovu nema smisla kad je skuplji od OnePlus 12, od kog gubi po pitanju bezicnog punjenja, ekrana, kamera(i to mnogo) i video out-a, a jedino ga dobija po malo vecoj bateriji i po tome sto je nesto tanji.

To je stable .402
Ovo je changelog:
Communication & interconnection

• Adds a Touch to share feature that supports iOS devices. You can share photos and files with a touch.
  • Optimizes IPv6 connectivity over Wi-Fi.
  • Improves the stability and expands the compatibility of Bluetooth connections.
  • Improves network stability and experience.

Camera

• Adds various styles and personalization to Watermark, including Hasselblad, Master's signature, Film, Classic camera, and more.
  • Improves the clarity of previews and photos in Portrait and Photo modes.
  • Improves the clarity of videos shot in 4K at 60 fps.
  • Improves the color performance of photos taken with the main camera and telephoto lens in Photo mode.
  • Fixes an issue where photos might be too bright when taken with the rear camera in Photo mode.
  • Improves the tone and color accuracy of photos taken with the rear camera in Photo mode.

Audio

• Improves audio quality.

System

• Adds charging status to Live Alerts for a better user experience.
  • Improves system stability and performance.
  • Integrates the December 2024 Android security patch to enhance system security.

Apps

• Adds AI features to Google Messages.
  • You can now add the 1 × 2 Weather widget to the Home screen.
  • Improves the look and feel of the step tracker widget.
  • Improves the look and feel of the "Storage cleaner" widget.
Ja sam na test buildu .405 (prva verzija). Večeras flesujem .405 (treću verziju)

Ne znam po meni oba R telefona previse gube zarad nedovoljno male razlike u ceno u odnosu na "punopravni" model. OnePlus 13R pogotovu nema smisla kad je skuplji od OnePlus 12, od kog gubi po pitanju bezicnog punjenja, ekrana, kamera(i to mnogo) i video out-a, a jedino ga dobija po malo vecoj bateriji i po tome sto je nesto tanji.
Pazi, slazem se skroz ako je to slucaj sa cenama.
Vodio sam se analogijom 12 vs 12R i primenio isto to na 13 i 13R.

Sve u svemu, nadam se da ce da se slegnu cene kroz neko vreme. (Mada ce i dalje da stoji ovo sto si rekao za 12 vs 13R) 😁

Inače na polju flešovanja ima svašta nešto novo, flešovao sam 6 buildova za dva dana 😁 uspeo sam i da soft brickujem fon ali coloros skripta vraća sve na default pa ponovo Oxygen.

Uglavnom stable na stable će moći local update uz zadržavanje root-a.

Za non root usere nema pomaka.

Inače na polju flešovanja ima svašta nešto novo, flešovao sam 6 buildova za dva dana 😁 uspeo sam i da soft brickujem fon ali coloros skripta vraća sve na default pa ponovo Oxygen.

Uglavnom stable na stable će moći local update uz zadržavanje root-a.

Za non root usere nema pomaka.

A kako se uopste dobija root? Jel ima neki telefoni koji se ne mogu root-ovati pa kazes za non root korisnike?

Kažem za non root korisnike OnePlus 13 (ne žele svi da rootuju telefon).
Root se dobija otključavanjem bootloadera i instaliranjem aplikacija tipa Magisk, Apatch, KernelSU...
Ne dozvoljavaju svi proizvođači otključavanje, neki imaju hard lock, kod nekih treba malo gimnastike dok je kod nekih baš jednostavno (OnePlus, Pixel, mislim i Motorola da je baš lagano).

Pozdrav za celu ekipu, interesuje me vaše misljenje imam ponudu ONEPLUS 13 GLOBAL OXYGEN OS 800€ i 12 meseci garancija e sad mene zanima ta verzija GLOBAL dali je EU ILI KINA dali ce sve raditi normalno poput esim i gpay i sta ima u pakovanju nzm dali je kao prosli model 12 ima fabricku zastitu na ekran sta vi mislite drustvo dali se isplati za tu cenu i kakva je verzija global pozz hvala vam najlepse.

Ima li kod nas SuperVOOC punjača ili ekvivalenata koji bi punili Realme telefone punom brzinom?

Nazad
Vrh Dno