Šta je novo?

OnePlus 13

To sam i očekivao bez sumnje. Nek je sa srećom i nek ti služi kao što mislim da hoće.🥳 Pa ti kad stigneš piši recenziju. 😁

Bomba 😁 za te pare nema bolje. Ljudi su naveliko flesovali global rom na kinesku verziju i osim e-sim to je sad full global uredjaj. Nemam vremena al odradicu ovih dana, ColorOs svakako izuva. Baterija je nestvarna.
Napisi kad budes imao vremena kako ti se cini prelazak sa x100u na 13 i koje su razlike izmedju njih, sta ti se cini da je bolje, sta losije, itd.. 😁
Zbog cene koja je trenutno ispada odlicna kupovina, za ulozeno dobijeno.

Napisi kad budes imao vremena kako ti se cini prelazak sa x100u na 13 i koje su razlike izmedju njih, sta ti se cini da je bolje, sta losije, itd.. 😁
Zbog cene koja je trenutno ispada odlicna kupovina, za ulozeno dobijeno.
Ovako posle par dana, kamere ne mogu da se porede, u korist Ultre naravno. Main cam pravi približne fotke u dobrom osvetljenju. Telefoto nije za poređenje, kod OnePlus može da se iskoristi za portret fotke solidno.
Ekran mi je možda bolji na OnePlus jer je nešto veći i mikrozakrivljen sa sve četiri strane. Ultra je imala veće zakrivljenje.
Sam izgled OP13 je onako, dosadan. Namerno sam uzeo crni zbog mat rama. Bez maske jako lep osećaj u ruci ali Vivo je tu next level. Nosio sam ga jedno vreme bez maske i svi kome sam pokazao su zinuli, Titanijum varijanta izgleda baš premium dok Op13 izgleda kao neki midrange ali kvalitet izrade je odličan nema šta.
Oba ekrana su QHD+ i što se tiče kvaliteta prikaza ne mogu da primetim razliku.
Zvuk isto rekao bih egal. Tonovi su prijatni i za moje potrebe dovoljno glasno.
Haptic feedback je bolji na Op13, izuva. Najbolji od svih telefona što sam imao.
Baterija je bolja na OP, primetno. Na Ultri zavisno od updatea, jedan mesec odlična baterija pa usledi update koji je sjebe.
ColorOS mi je bolji od Origina koji nudi mnogo više customizacije ali ima više kineštine dok ovde skoro sve može da se ukloni, ubacio sam i srpski jezik preko SetEdita. Na OP može da se flesuje global rom.
Što se tiče cipseta na oko se tu ne vidi nikakva razlika i Gen3 je sposoban i biće još dugo godina. Mala prednost kod Elite je efikasnost, tipa počeo sam da igram igrice iz *******cije a nikad do sad nisam i baterija posle sat vremena padne par procenata kao da surfujem ili radim nešto nebitno.
Za 600eur ne postoji bolja kupovina.
Kome treba telefon sa boljim kamerama x200 pro, a kome treba telefon sa najboljim kamerama na svetu Ultra. Mislim da im je egal cena sad.

1000000442.jpg

.305 update

Prilozi

• IMG_20241218_081340_044~2.jpg
    IMG_20241218_081340_044~2.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 26
  • IMG_20241218_081344_608~2.jpg
    IMG_20241218_081344_608~2.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 30

Ovaj lik ima global verziju. Nema punjača u pakovanju. "Sony, fucking Sony"😁

Kineska verzija je way to go braćo

"Qualcomm's latest flagship SoC also overtaxes the cooling system of "normal" smartphones under high load, at least this is the case with the OnePlus 13.
All in all, we really like the new OnePlus flagship. Apart from the pronounced throttling, it has no serious weaknesses"

OP sigurno nema "normal" resenje za hladjenje cak je OP12 imao najvece medju flagship modelima ove godine...

Odlicno, bolje sacekati Elite 2, pritom ni 8gen3 uopste nije iskoriscen u potpunosti...
Kada ni OP ne moze da obuzda sa ogromnom dual vapor chamber i tradicionalnim limitiranjem performansi SoC-a za 10-15% kako se ne bi usijali ne verujem ni da ce drugi flagship modeli moci da izadju na kraj sa novim Snadragonom posebno kad udare letnje vrucine.

Ja nisam primetio nikakvo grejanje u igrama (into the dead 2 I need for speed mobile). Čak ni blago. Mada se nije ni gen3 grejao. Ali ovde je baterija nestvarna.

Ok, ostaje da se vidi kada izadju svi testovi. S24u sa 8gen3 koji sam čačkao samo u radnji, pritom je na jednom modelu išao i update se prilično grejao pozadi,sto mi ne uliva previše poverenja za elite... Barem iz onih preliminarnih utisaka sa neta.

Moja lična kritika je da je 1000-1100e (legalno u EU) je već ozbiljna lova i telefon ne bi trebao sa ima nedostatke, odnosno tu bi već kamere trebale sa budu na nivou ostalih flagship modela a deluje da nisu baš...
Za 200e više biće verovatno Vivo x200 pro možda čak i Find X8 pro, oba modela imaju bolje module.
Nisam pametan, generalno svi poludeli sa cenama posebno sa ovom Elite pričom.
OP deluje da se malo više zaleteo sa ovim modelom i da će zbog cene možda ljudi posegnuti ka drugim opcijama... OP12 svakako je bio medju "best buy" opcijama ove godine (i jos uvek je)

1000000606.jpg

1000000607.jpg

Mini update

1000000689.jpgnovi update

Meni ovo bolje izgleda nego 13.

Evo globalnih verzija u komšiluku...

Svidja mi se sto su ispravili najvecu glupost koju su ikada uradili sa 12R kad nisu izbacili 512gb verziju a naravno telefon kao i vecina drugih nema mogucnosti prosirenja memorije.

Svidja mi se sto su ispravili najvecu glupost koju su ikada uradili sa 12R kad nisu izbacili 512gb verziju a naravno telefon kao i vecina drugih nema mogucnosti prosirenja memorije.
Pa nije premium uredjaj šta si očekivao realno...

Daleko je i od nekog low budget uredjaja a i zasto je godinu pre toga 11R imao 512gb ?

Je l' stvarno ovako dobra baterija?
Kamera kao bolja od s24u i 16pm? 🤨🧐

Sa light taskingom da, kada se malo "potera" elite ume da srce bateriju.
Po pitanju kamere bolje sacekati vise testova.
Znam da je nemacki jucuber (kanal na eng) sa import verzijom pricao da je skoro dobio update i da je poboljsao kameru...

Mada mislim da je kamera, posto je isti koncern jel'te - Vivo x200pro > Oppo Find x8 pro >OP13. Ne verujem da Oppo zeli da kanibalizuje Find seriju.
Softver i podrska obrnutim redosledom.

Trenutno je OP12 16/512 silky black 740e, dvoumim se da li da pazarim ili ne... :)

1000e u EU? Nije toliko ni loše.
Toliko o priči da cena Snap Elite podiže cene svih modela za X evra

Odrase nas sa cenom za Evropu, steta sto je Indija daleko hah. Kamera je ok, poboljsanje svakako, low light i portret mod sasvim dobro rade, ostalo manje vise je ok, pitanje da li je bas svakome dobro za ovu cenu, video takodje solidan, makar iz ovih testova koje sam gledao na kineskoj verziji sistema, ne znam kakvo je sad stanje i da li ima promena.
Baterija koliko god da traje za 15 minuta se napuni 50% i nema problema, toliko ne traje ni spremanje ujutru za posao.

Sve u svemu zanimljivo deluje, da se sacekaju testovi pa da se vidi kako to sve izgleda u praksi.

Baterija je fenomenalna, može da se nategne i 10h SOT čak i sa light gamingom. Ja sam stavio da puni do 80% i punim ga na dan ipo otprilike.
Ovih dana ću da flesujem OxygenOs, toliko mi dobro radi ColorOs i sav bloat sam skinuo da me ne vuče ni malo. Jedino gemini integracija i circle to search.
Glavna kamera, portreti kidaju. Pa čak i telephoto
1000001130.jpg
1000001133.jpg
Novosadska Porta, 1x i 6x u polumraku.

1000001141.jpg
Klinka portret fotka, mislim da je 3x zoom

Uglavnom dobio sam 4 updatea i svaki je unapredio kameru pomalo.

Šteta što je ekran isti kao na OnePlus 12, da su ga makar podigli na oko 2k nitsa, ali šta je tu je.

Edit:
Uz preorder u De dele i sat => OnePlus Watch 2R

Poslednja izmena:
Delili su i Watch 2, brzo bude out of stock pa treba da se prati.
1000001352.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno