Misko je napisao(la):
Fedja brate sve ovo pricas a nista nisi probao, pusti ti testove, sacekaj malo da se biosi ispeglaju pa cemo da vidimo sta sve novi AMD moze. Ovo im nije prvi put da su losi u startu pa posle kad ih krajnji korisnici dovate izvalce se cuda. i kako znas da se 65nm nece vise kloknuti od 90 kad za sad postoje samo u teoriji, kao kad bih ja sad napisao ma mocice preko 5Ghz svaki, sacekaj da vidimo ne vredi ovako da lupamo unapred. A tek ovo za quad pa ni dual ne koristi sve sto bi trebao jos uvek, a ti vec uleces sa quad, dalje ako je suditi po dual cenama quad ce biti preskup cak i za okorole burzujcine.....
Sticem utisak da je AM2 platforma vec upeglana, sto i jeste slucaj, zbog kasnjenja i odlaganja. Znajuci AMD oni uvek kasne. K8 je trebalo da izadje 2002. godine, a odlagali su ga barem jedno 5 puta po 3 meseca, da bi se Opteron pojavio aprila 2003. ,a A64 tek u Septembru, pa je tek posle toga 2004. lansiran S939 A64. Kapiram da su se namucili sa SOI procesom, integracijom mem. kontrolera itd... za sta Intel nije imao muda!
A sada, evo kasni i Socket F Opteron, bez nekog velikog razloga, a veliko je pitanje kada ce da se pojavi 65nm A64, a posle njega jos i K8L.
Pogledaj roadmap. Prve serije A64 u 65nm ce raditi na 2.4 ghz. Opet ista prica kao sa onim nesrecnim Winchesterom, od kojeg su najbolji primerci mogli da se kloknu do 2.7 ghz, mada ja stabilnog na 2.7 nisam video.
Isto tako sumnjam da ce prve serije 65nm biti znacajno brze od zrelih 90nm. Treba ce im bar pola godine za to, dok ne izadje Rev H - Hound!
Misko je napisao(la):
jedino sto si 100% je da sta koj cekaju vise za 65nm kasne bre god. dana ccc i mogli su jos malo da unaprede m2 proc ovo je jedno te isto + ddr2 (sa kojim opet kasne ihahaha) moze to skupo da ih kosta.
Ja im u najboljem slucaju prognoziram situaciju slicnu kao u doba Tbreda A 2200+. Jedino gde su bolji nego tada je sama platforma koja je vrlo elegantno i efikasno resena.
I nemoj pogresno da me shvatis, AM2 je odlicno odradjena platforma, ali je procesor omatorio. To sam isto govorio i za Intel, kada je izbacio stotu inkarnaciju Pentiuma Pro, bez ikakvih znacajnih poboljsanja. Ili jos gore, Netburst - korak u nazad! Sad su se definitvno osvestili, novi CPU je korak u napred, jos da imaju platformu kao AMD.... pitanje je koliko bi im se onda klokovali procesori ! :d