Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Obliviona temperatura kartice mi je 85 stepeni, a posle FEAR-a 96 Kaze mi da je kriticna tu negde oko 127 stepeni. Jeli ovo istina i trabam li brinuti?

Prebaci se u drugu sobu.

Jel neko uspeo da namesti igru da radi na 6800gt sa hdr-om u 1280x1024, a da mu fps ne pada ispod 20 :) Sa relativno finom grafikom ipak moram u 1024x768 da igram, jer je 15fps na poljani shit :d

Molim vas ljudi odgovorite mi za temperaturu jer me stvarno muci. Ne znam da li uopste vise da palim Oblivion ili ne :( Neko ko je strucan za kartice kao Gx-x nek mi odgovori molim vas

pa receno ti je da postavis pitanje u drugoj sobi :S:

Jako ti je visoka temperatura, na 96C vervatno vec pocinje da ti smrdi plastika sa ventilatora. Nesto ti tu ne valja, pretpostavljam da drzis zatvoreno kuciste, otvori ga sa oe strane pa vidi temperature. Ubaci dodatne ventilatore...

PS. Jos sam postao strucnjak za graficke LOL, ma nisam ja strucan za to, znam ponesto, ali sam daleko od strucnjaka :)

Poslednja izmena:
Hvala Gx-x. Drzim otvoreno kuciste i dobijam svega 2 do 5 stepeni manje. Znaci posle obliviona 80-83 stepena :( Hvala ti puno. Ne znam sta da radim da li da kupujem novu graficku ili moze da se menja ventilator na ovoj stvarno ne znam. Hvala jos jednom
P.S. narucicu dodatne ventilatore "omad" :)

Možda bi mogao i malo da preraspodeliš komponente unutar kućišta, u slučaju da se oko karte nalazi nešto što je dodatno podgreva ili joj onemogućava finiji dotok vazduha (kartice, kablovi...), mada opet, temperatura ti je izuzetno velika, kao da držiš kućište pored radijatora.

P.S. zašto topik posvećen krasoti ovozemaljske inteligencije više nije lepljiv!!!??? :mad:

Što? Ispucali su se sa hvaljenjima čiji je veći ... fps :)
A komentari koji su posvećeni samim savetima za igru su toliko retki da je muka tražiti ih. Nebi bilo šteta i da se ovaj thread zaključa i zabrani se postavljanje novog na istu temu jedno par meseci. Pogledaj samo onaj vezan za Morrowind ("niste normalni"). Saveta i iskustava koliko 'oćeš, i to samo zato što je od izlaska igre prošlo već "oho ho".

Poslednja izmena:
pa mogao bi neki moderator da razdvoji treadove. samo jos kad ih ne bi mrzelo da citaju 44 strane da bi to uradili... :)

@byMax: e aj majke ako znas napamet posalji mi link ka onom paku sa teksturama za distant LOD, ocu da stavim to. Ovaj 7600gt sa 84.43 drajverima sad tera oblivion ko poludeo, tera ga jedno 50% bolje nego 84.25. sad ocu i ja jos malo da dodam "eye-candy-ja" :)

hvlala ! :wave: (kopao sam 10 minuta po ovom tredu, znam da ima ali nesto promasujem stranu stalno)

Jel jos neko instalirao 84.43 drajvere ??
Zanima me da li ima nekih poboljsanja u odnosu
na verziju 84.25 na 6600GT-u ??

byMaX je napisao(la):
E majke mi, doci cu po tebe, dovescu te kod mene na gajbu, popices pice, igrati Oblivion koliko hoces, u 1920 x 1200, sa 4x AA i HDR-om... To me ne mrzi, ali me mrzi da kachim screenove, koje ne znam ni da li bi mogli da se okache zbog ogranicenja za attachmente... Uglavnom, sad izgleda i lepše, imam neke texture modifikacije, teksture su daleko lepše i detaljnije. Više informacija na

http://canadianice.ufrealms.net/for...e5f45ce758ad50985f5c339e238845e&topic=2731.75

Pa ovo jos nije dostupno za download, koliko vidim, imas li neki link? Mada mi se ne svidja sto je na pojedinim texturama skroz promenio tematiku, mada su mnogo detaljnjije mora se priznati :)

Plasim se samo da ce ona 3 LOD texture packa zajedno sa ovim premasiti 256mb memorije :/

Maxo, ne filozofiraj, nego okači skrinšotove na imageshack ili sličan sajt, ili pravimo žurku kod tebe. :)

Vala svaka cast Nvidi-ji.
Ovi novi 84.43 drajveri stvarno ubrzavaju Oblivion i to dobrano.
Sada sa bloom-om i tweakovanim ini-jem imam u proseku 5 frejma vise
a negde ide i do 10.Recimo u onoj sumi na zapadu FPS mi ne pada ispod
25, a sto je najlepse sa ukljucenim HDR-om i istim setovanjima u gustoj
sumi ne ide ispod 20 :banana: .
Inace kartica je 6600GT, 1024x768, texture na medium, grass na 1/3
tree shadows na on -ostale off sa low detaljima, view distant skroz desno,
water na medium, specular isto max, tree fade i ostalo na 1/3 sem actors koji je skoro max.

Nego primetio sam jednu losu stvar.Izvrteo sam 2 puta 3Dmark05 i
oba puta sam dobio oko 3160 poena :wall: .Nije strasno s obzirom da
u igri pici mnogo bolje, nego cisto me kopka zbog cega se ovo desava ??
Inace sa 84.25 i 77.77 driverima sam imao oko 3600 poena na default
taktovima kartice.
Ajde ko ima ove drivere neka izvrti malo mark pa nek postuje rezultate.

84.43 su beta drajveri.

Meni je sporije sa ovim naj beta driverima ili mi se cini ......?3d mark pokazuje 20%manje ....

@djsp
I meni 3Dmark05 daje nekih 15-ak % slabiji skor, ali u Oblivionu
imam oko 5 frejmova vise u proseku pa se ne bunim :d .

meni daje umesto 14250 , 14450. Mozda vam je bio namesten High performance, pa se resetovalo na quality posle instalacije ?

gx-x je napisao(la):
@byMax: e aj majke ako znas napamet posalji mi link ka onom paku sa teksturama za distant LOD, ocu da stavim to. Ovaj 7600gt sa 84.43 drajverima sad tera oblivion ko poludeo, tera ga jedno 50% bolje nego 84.25. sad ocu i ja jos malo da dodam "eye-candy-ja" :)

hvlala ! :wave: (kopao sam 10 minuta po ovom tredu, znam da ima ali nesto promasujem stranu stalno)

Evo ti link sa spiskom modifikacija...

http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335

link za Shajin LOD texture replacement (forum) ti je na http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=328524

a imas i normal map replacement... neke normal mape koje se ne vide uopste, su izbacili, a one koje su previse kompresovane, zamenili. Imas screen-ove...

http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=338352

i kad se kombinuju svi modovi, naravno da ti treba karta sa 512MB...

zanima me... ti novi drajveri, na koji su nacin su postigli optimizaciju...

u rls notes ne pominju oblivion, samo kazu da je dodat SLI profil za TR Legend... Evo linka

http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_winxp_2k_32bit_84.43.html

p.s. ako neko naleti na driver comparison za 84.43 koji ima oblivion, nek javi :)

Poslednja izmena:
vidi, drajveri emdaju bolju sliku sa 7600/7900GT em pice ko ludi. Recimo bas sam poredio 6800/7900 u trackmaniji na solo modu oni dukati, tj medalje kod mene sa novim drajverima vise nisu mutni vec mozes da procitas da po ivicama pise "trackmania nations" ali bez preterivanja, na 6800 to je ostalo isto, tj mutno je (ne previse ali ne mozes da procitas da pise TM nations)

te normal mape za oblivion, ja ne vidim skoro nikakvu razliku, malo su bolji prelazi ali buljio sam u komparaciju dva minuta dok to nisam provalio, tako da to necu stavljati.

sto se tice najboljeg (po meni) moda : http://canadianice.ufrealms.net/for...5f45ce758ad50985f5c339e238845e&topic=2731.105
vidim da si postovao tamo, nadam se da ce lik uskoro da okaci to sto je radio da moze da se skine.

Koji je fazon sa prepravkom "ini" fajlova: ima li nesto sto se moze uciniti za radeon 9600pro?
Igram je na athlon 2000+, 385mb rama, 800x600, medium texture, ostalo na low.
Jos sam 1. level, interesuje me ima li negde da se skine "fuul" mapa?

BTW. Igra je fenomenalna i ovakva na Low.

gx-x, lud li si, pa ja sam za taj Qarlov pack postavio link 20 strana ranije :)
i ima razlike u normal mapama itekakve, mada iskreno ni ja nisam stavio taj mod. Imam ih previse i to isuvise opterecuje frejm rejt :) Inace, da se pohvalim, sad sam na 65 sati igranja i lvl 22.

illidan je napisao(la):
~ tg <enter> toggles grass on or off

Probao sam to, i mala je razlika u fps sa travom i bez nje, kada mi je mingrasssize 160. Fps mi je obarao izgleda zestoko AFx4. Sada igram u 1152x864 bez AF, sa HDR i ostalim zezancijama, i uglavnom ne pada ispod 25fps u sumarcima :d Mada ja bez 80fps-a ne volim da igram nikako, ali za ovo kao i morrowind cu morati da zivim sa ~30fps frameratom, zao mi je da gasim detalje :)

byMaX je napisao(la):
gx-x, lud li si, pa ja sam za taj Qarlov pack postavio link 20 strana ranije :)
i ima razlike u normal mapama itekakve, mada iskreno ni ja nisam stavio taj mod. Imam ih previse i to isuvise opterecuje frejm rejt :) Inace, da se pohvalim, sad sam na 65 sati igranja i lvl 22.

pa ne znam brate, ja kazem, buljim gledam onu komparaciju leva slika je sa velikim LOD teksturama, a desna su te teksture + normal mape i ja nevideh neki razliku bitnu, tj vidim da na levoj negde ima "kockica" tj vide se prelazi tekstura, a na desnoj toga nema, ali se ti prelazi toliko slabo vide da sam ih jedva primetio. Da ne tupim dalje nije ni bitno.

Sto se Qarl-a tice, vidim ja sta je on radio, imam otvorenu tu stranu vec par dana, tj od kad si stavio link, ali GDE DA SKINEM taj pack da ja imam te teksture ?

Vrh Dno